Zápasy 2019-2020

JARO 2020

Zbytek zápasů nebyl odehrán, jelikož soutěž byla ukončena z důvodu pandemie koronaviru. Ze soutěží se nepostupuje ani nesestupuje.

S o b o t a 7 .b ř e z n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - SK D O B R O V I C E 0 : 4 (0:2)

Sestava: Rathouský - Vránek, (60´Horák), Kříž Jan, (81´Sosnovský), Novák Lukáš, Schneiberg ml., Brabec Matouš, (73´ Novák David), Urban, (63´Hanke), Brabec Matěj, Poborský Ondra, Veselý, Kříž Tomáš (70´Ježek).

V zimní přestávce se nám hráčský kádr zúžil odchodem Kubína do Brandýsa, Helmicha a Galoviče do Čelákovic, Růžičky do Milovic, Jandy do Vltavínu a brankáře Libora Nováka do Kosoře. Přišli k nám Horák z Kyjí a Pokorný z Litole. V úvodním jarním utkání jsme měli kvalitního a zkušeného soupeře, ten měl v prvním poločase míč častěji na svých kopačkách, ale do brankových šancí jsme ho moc nepouštěli. První brankovou příležitost jsme měli my, Tomáš Kříž si všiml, že soupeřův brankář je daleko mimo branku a pokusil se ho obstřelit, ten ale míč doběhl. Vedení 0:1 se ujal soupeř ve 26.min. trefil se zleva David Miškovský a stejný hráč zvýšil "gólem do šatny" ve 43.min. na 0:2. Druhá půle byla již vyrovnanější, zahustili jsme to a čekali na nějaký brejk. Zhruba deset minut jsme soupeře zatlačili, ale bez brankového vyjádření. Rozhodující byla 76.min., kdy Ondra Poborský dostal žlutou kartu za stažení soupeře a jelikož byla druhá, v prvním poločase ji obdržel za poznámku k rozhodčímu, následovala červená. Tím naše šance na dobrý výsledek zhasly a soupeř v závěru přidal góly v 80.min. Tomíček 0:3 a stejný hráč v 89.min. uzavřel na 0:4. "Kluci zápas odmakali, odehráli to co je v našich silách, ke konci jsme dostali dva góly a výsledek je takový jaký je," zhodnotil zápas v Nymburském deníku trenér Václav Sosnovský.

PODZIM 2019

S o b o t a 1 6 . listopadu :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - AFK T U C H L O V I C E 4 : 1 (2:0)

Sestava: Novák Libor - Kříž Jan, (58´ Brabec Matouš), Novák Lukáš, Švorba, Růžička, Vránek, Kubín, Urban, Veselý, (86´ Zápotocký), Kříž Tomáš, (78´ Hanke), Ježek, (72´ Novák David)

Za pěkného slunečného dopoledne se nám poslední podzimní soutěžní utkání vydařilo a po osmi zápasech, kdy jsme uhráli jen dvě remízy, jsme vyhráli a získali tři body. Spokojený trenér Václav Sosnovský hodnotil utkání v Nymburském deníku následovně: " Naše vítězství je zasloužené, šedesát minut jsme byli lepší. Podali jsme výborný výkon. Navázali jsme na bojovný výkon z minulého kola, přidali jsme kvalitu hlavně v zakončení. Dali jsme rychlý úvodní gól už ve 2.min. a pak jsme měli dvě další velké příležitosti. Ty jsme nedali, přesto se nám podařilo zvýšit pěkným gólem na 2:0. Hosté nastřelili v prvním poločase dvakrát břevno. Na začátku druhé půle mohlo být hotovo, ale Lukáš Novák nedal penaltu a následně hosté snížili. Na dvacet minut jsme vyklidili pole, ale pak přišel brejk Tomáše Kříže. A v závěru jsme přidali ještě čtvrtou branku". Zajímavé minuty zápasu: 1´- Ježek se po sólu dostal až k brankové lajně a vybíhajícího gólmana neprostřelil, 2.min. 1:0 - Ježek svoji druhou šanci proměnil, když vystihl "malou domů", udělal kličku brankáři a jeho opěrnou levou dával do prázdné branky, 5´- nehlídaný Tomáš Kříž svoji příležitost nevyužil, a stejně dopadl i za dvě minuty po centru Ježka, 8 ´- soupeř po rozehraném přímém kopu trefil břevno naší branky, 15´- Ježek zakončil únik střelou nad břevno, 17´- soupeř zahrával čtyři rohy v řádě bez úspěchu, 23´- přímý kop hostů brankář Novák z námahou vyrazil, 29´- náš roh likvidoval brankář, 36´- náš útok zastaven pro útočný faul, 41.min. 2:0 - Veselý bombou pod břevno, po nádherné přihrávce Vránka zakončil nejhezčí akci utkání, 48.min. penalta za faul na Tomáše Kříže, exekutor Lukáš Novák si vybral střed branky, gólman to vystihl a míč vyrazil, 59.min. darovaný gól, nedorozumění Nováků, brankáře Libora se stoperem Lukášem využil Miškovič a snížil na 2:1, 60´- přímý kop soupeře odvrácen na roh, 61´- Tomáš Kříž mířil na brankáře, 64´- po chybě v obraně míč těsně minul naší branku, 66´- rohový kop zakončil Ježek hlavou vedle branky, 70´- další šance hostů, balon prolétl těsně vedle tyče, 78.min. Tomáš Kříž utekl po levé straně a křížnou střelou zvýšil na 3:1, 80´- přízemní střela k tyči našeho brankáře nepřekvapila, 82.min. 4:1 Matouš Brabec, po centru Hankeho, hlavou přes vybíhajícího brankáře, 84´- David Novák z malého čtverce nedoklepl míč do sítě, 88´- zahrávali jsme dva rohy a po druhém vyprovokoval brankář soupeře po souboji s hlavičkujícím Davidem Novákem šarvátku a dostal žlutou kartu. Rozhodčí Budil udělil našim hráčům dvě a soupeři tři žluté karty.

S o b o t a 9 . listopadu :

M u ž i A : TJ K L Í Č A N Y - Slovan L Y S Á 3 : 0 (1:0)

Sestava: Rathouský - Kříž Jan, (77´- Novák David), Švorba, Kubín, Růžička, Vránek, Urban, Brabec Matouš, Veselý, Kříž Tomáš, Ježek

K zápasu, na hřišti vedoucího mužstva, jsme opět nastoupili v oslabené sestavě a s minimem hráčů, zaviněné zraněními a pracovními povinnostmi. Domácí byli po celé utkání lepší, praktikovali pohlednou přízemní kombinační hru a měli i trvalou převahu. Jejich tlaku jsme dokázali odpovědnou hrou při bránění odolávat, až na závěr zápasu. Do mnoha brankových příležitostí jsme je nepustili, pokud ano, byl připraven k zákroku spolehlivý brankář Rathouský. Naše občasné pokusy o protiútok domácí obrana odvrátila a jejich branku jsme ohrozili minimálně. Zajímavé minuty utkání: 2´- roh soupeře odvrácen a následnou střelu z vápna likvidoval brankář, 7´- Růžičkův střelecký pokus sražen našim hráčem, 8-´míč po zemi k tyči likvidoval náš brankář, 12´- další dobrý zásah Rathouského po hlavičce soupeře, 17.min. 1:0 - Jeslínek křížnou střelou zprava pod brankářem, 22´- náš roh odvrácen, 26´-míč skončil v naši síti, branka neuznána pro hru rukou, 34´a 36´-další skvělé zákroky Rathouského vyrazil střely po zemi, 39´- šanci Veselého zmařil vyběhnutím domácí brankář, 41´- po autovém vhazování Veselý trefil jen bránícího hráče, 47´- Tomáš Kříž z otočky na velkém vápně mířil do šibenice, brankář vyrazil míč na roh, 51´- přímý kop domácích s 28 m míč létl těsně vedle, 65´- Veselý nastřelil z hranice pokutového území obránce, 69´- naše největší šance, domácí brankář vyběhl mimo pokutové území a míč neodkopl, ten dostal Tomáš Kříž, ale trefil domácího hráče na brankové čáře, 72 ´- další dva skvělé zásahy Rathouského po sólu a následném rohovém kopu, 82´- chybná rozehrávka našeho brankáře po vyběhnutí mimo velké vápno, před brankou ho zaskočil Růžička a centr odhlavičkoval, 83.min. 2:0 - neubráněný Pozníček doklepl z úhlu centrovaný míč do sítě, 85´.min. 3:0 - rychlý útok domácích po pravé straně a nehlídaný Jeslínek zvýšil na 3:0, 86´- Ježek hlavičkoval brankář připraven, 87´- Tomáš Kříž z dobré pozice branku netrefil. Rozhodčí Navrátilová udělila jen jednu žlutou kartu domácímu hráči.

N e d ě l e 3 . listopadu :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Sokol N E S P E K Y 2 : 2 (1:1) penalty: 1:4

Sestava: Rathouský - Kubín, Novák Lukáš, Růžička, Vránek, Brabec Matouš, Novák David, Kříž Tomáš, Veselý, Hanke, (65´Horváth Berta), Ježek

Do zápasu jsme nastoupili v "zdecimované" sestavě, zaviněné zraněními či pracovními povinnostmi několika klíčových hráčů. Zápas neměl valnou úroveň, více se bojovalo, než se hrál kombinační fotbal. V prvním poločase měl míč častěji na svých kopačkách soupeř a ve druhém poločase, po vyloučení jejich hráče v 55.min., jsme převzali herní iniciativu. V získané převaze jsme si vytvořili i několik slibných brankových příležitostí, soupeři dvakrát pomohla branková konstrukce a několik dalších závaru se štěstím odvrátil. Opět se nám nevydařil začátek zápasu a hosté, se v 3.min. ujali vedení 0:1 z penalty nařízené za faul. Tento stav vydržel do 14.minuty, kdy rozhodčí nařídil pokutový kop proti soupeři, střelu Kubína brankář vyrazil a Matouš Brabec pohotově poslal míč do sítě a srovnal na 1:1. Hosté měli hned v následujících minutách dvě šance, které nedali, následovali standartní situace: 20´- náš přímý kop v 20´- odvrácen, 22´- rohový kop hostů nevyužit, 27´- další náš přímý kop soupeř ubránil, 30´- přímý kop hostů do zdi, 34´- přetažený centr se odrazil z vrchu od břevna naši branky, 35´- strkanice Ježka s Krejsou ve středu hřiště, soupeř dostal první žlutou kartu, 41´- přímý kop Nespek nad branku. V úvodní minutě druhé půle běžel Vránek na brankáře, místo přihrávky vystřelil a brankář vyběhnutím šanci zmařil, 47´- Hanke zakončil do náruče gólmana, 55´- po druhém napomínání, byl nevybíravě hrající Krejza vyloučen a soupeř dohrával s deseti hráči a získali jsme převahu. V 58´- Veselý trefil tyč a dorážka Hankeho rozvlnila síť, ale z vnějšího boku, 61´- střelu soupeře vyrazil Rathouský na roh, 67´- "tutovka" hostů dorážka z 1 m sražena na roh, 71´- míč se odrazil od tyče naši branky, 75´- Kubín orazítkoval břevno soupeřovy branky, 80´- náš přímý kop nevyužit a další útok zakončen střelou vedle, 87´-Ježek svoji akci před brankou hostů "zadrbal", 90.min. 2:1 - Ježek úspěšně zakončil rychlý útok po ose Horváth - Kříž a potřebné tři body byly na dosah. Rozhodčí nastavil tři minuty (proč?) a v druhé minutě nastavení Petlička hlavou vyrovnal na 2:2. Následoval penaltový rozstřel, který jsme nezvládli, úspěšný byl jen Lukáš Novák, pokusy Kubína a Matouše Brabce soupeřův brankář vyrazil. Hosté proměnili všechny čtyři penalty a odvezli si bod navíc. Rozhodčí Vyhnal, žluté karty 3:3, červená karta 0:1.

S o b o t a 2 6 . ř í j n a :

M u ž i A : SK H Ř E B E Č - Slovan L Y S Á 5 : 3 (4:3)

Sestava: Novák Libor - Kubín, Švorba, Veselý, Růžička, Brabec Matouš, Urban, Novák David, Vránek, (77´-Zápotocký), Hanke, (68´- Horváth Berta), Kříž Tomáš

K zápasu jsme odjeli v oslabené sestavě, několik hráčů základní sestavy, je zraněno a tak musel trenér doplnit mužstvo hráči z B týmu. Opět jsme prospali úvod utkání, kdy jsme nedůslednou obranou umožnili domácím získat dvoubrankový náskok. Soupeř se ujal vedení 1:0 ve 4.min. domácí Novák se v pokutovém území protáhl mezi dvěma našimi nedůrazně bránícími hráči a skóroval. 8´ - rohový kop Hřebče náš brankář vyrazil avšak po dalším rohu v 11.min. jsme neuhlídali Dolejše, který hlavou zvýšil na 2:0. Nápor domácích pokračoval a v 16´ a 20´ náš brankář včasným vyběhnutím zmařil šance domácích. Z protiútoku v 22.min. snížil Hanke na 2:1, po přihrávce od Kříže, prostřelil brankáře. Tento nadějný výsledek jsme však dlouho neudrželi, hned v následující minutě domácí Novák z úhlu prostřelil našeho brankáře a zvýšil na 3:1. Tlak domácích postupně slábl a hra se začala vyrovnávat, několik slibných útoku bylo na obou stranách a skóre se měnilo v 30.min. kdy opět domácí Novák využil nedorozumění našeho brankáře s obráncem a zvýšil na 4:1. S námi to však neotřáslo a hned v následující minutě Kříž po přihrávce Vránka snížil na 4:2. Do konce prvního poločasu oba soupeři nevyužili rohový kop a výsledek se měnil v 45.min. Matouš Brabec, po centru Kříže gólem "do šatny" snížil na 4:3. Soupeř nechtěl dopustit vyrovnání a druhý poločas začal opět náporem a v 53.min. Farter po útoku zprava zvýšil na 5:3. Po této brance si domácí hlídali výsledek, kontrolovali hru, poté jsme získali mírnou převahu, avšak s minimem dobrých šancí k vstřelení branky. Za zmínku stojí: 58´- zahrávali jsme dva rohy po sobě, první brankář vyrazil na roh a druhý zakončil Hanke hlavou nad branku, 77´- Kříž vystřelil z otočky, gólman vyrazil míč na roh a úspěšný byl i po našem dalším rohu v 79´. Další naše útočné pokusy domácí ubránili a do šancí nás nepustili. Soupeř v druhé půli poslal ještě dvakrát míč do naší sítě, ale branky pro ofsajd nebyly uznány. Rozhodčí Čermoch udělil každému mužstvu dvě žluté karty.

N e d ě l e 2 0 . ř í j n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - FK K O S O Ř 4 : 4 (2:3) penalty 3:4

Sestava: Rathouský - Kubín, Švorba, Helmich - Kříž Tomáš, Novák Lukáš, (65´Novák David), Janda, Urban, Veselý - Sosnovský, (56´Hanke), Ježek, (33´Brabec Matouš)

Utkání nováčků, kteří jsou usazeni na dně tabulky, skončilo nakonec dělbou bodů a soupeř si odvezl bod navíc za vítězství v penaltovém rozstřelu. Náš výkon v začátku utkání byl katastrofální, kdy jsme hostům umožnili našimi individuálními chybami po 19-ti minutách hry vedení 0:3. Vypadalo to opět na debakl! Kosoř se s vedením uspokojila, polevila a my jsme se postupně dostali do hry a do konce první půle jsme snížili na rozdíl jedné branky. V úvodu druhé půle jsme místo snahy o zvrat výsledku opět soupeři umožnili zvýšit vedení. Hosté pak neproměnili několik dalších šancí i díky zákrokům brankáře Rathouského a pak jsme v závěru opět snížili a v nastavení i vyrovnali a dotáhli ztracené utkání k penaltovému rozstřelu. Ten se nám však nevydařil a bonusový bod brali hosté. Z průběhu zápasu: 7.min. po individuální chybě a ztrátě míče ve středu hřiště, rychlý útok soupeře, střelu Růžičky brankář Rathouský vyrazil před sebe a na dorážku nestačil - 0:1, 8´- další šance hostů brankář pádem likvidoval, 11.min. centr zprava obrana neodvrátila a volný Slunéčko na velkém vápně zvýšil vedení na 0:2, 13.min. naše první šance, Veselý se protáhl po levé straně, vystřelil z úhlu, trefil tyč, odražený míč prolétl podle brankové čáry a dorážku Kříže soupeř srazil na roh, který zůstal nevyužit, 19.min. 0:3 Piták dostal míč za půlící čárou (ofsajd?- asistent pustil) a své sólo úspěšně zakončil, 26.min. 1:3 - Lukáš Novák hlavou po rohovém kopu, 30´- další náš roh nevyužit, 32´- přímý kop soupeře z 25 m skončil na naší zdi, 36´- závar před naší brankou po přímém kopu zprava vyřešil Rathouský, když vyrazil tři střely za sebou, 43.min. rychlý útok po ose Sosnovský - Veselý - Janda, posledně jmenovaný úspěšně zakončil - 2:3, 49´- roh soupeře odvrácen, 52.min. 2:4 Švorba tečoval míč do vlastní branky, 65´- soupeř odvrátil náš roh a rychlý brejk dvojice Piták - Slunéčko gólman vyrazil míč na roh, 76´- na centr Kříže před branku Brabec hlavou nedosáhl, 78.min. - skrumáž před brankou po rohovém kopu a Matouš Brabec protlačil míč do sítě 3:4, 81´- soupeř z 28m orazítkoval břevno naší branky, 84´- přísně vyloučen Helmich, po druhé žluté kartě za souboj ve středu hřiště, 92.min. 4:4 David Novák hlavou po rohovém kopu zařídil vyrovnání. Následoval penaltový rozstřel, kde byl úspěšnější soupeř, který vyhrál 3:4. Z naší strany proměnili David Novák, Kubín a Hanke a nedali Janda a Švorba. Po hrozném začátku zápasu můžeme být rádi za vybojovaný bod, i když je to málo! Rozhodčí Holakovská udělila žluté karty nám čtyři a soupeři jednu.

S o b o t a 1 2 . října:

M u ž i A : Bohemia P O D Ě B R A D Y - Slovan L Y S Á 3 : 0 (3:0)

Sestava: Rathouský - Kubín, Švorba, Ježek, Helmich, Novák David, (66´Sosnovský), Brabec Matouš, Urban, Brabec Matěj, (46´ Hanke), Veselý, Kříž Tomáš

V okresním derby, hraném poprvé na rekonstruovaném stadionu a novém trávníku, zvítězili zaslouženě domácí, kteří po většinu utkání měli více ze hry. Jejich převaha byla výraznější v prvním poločase, kdy si vytvořili dostatečný náskok a nás prakticky nepustili do žádné šance, druhá půle byla již vyrovnanější. Opět jsme soupeři v prvním poločase svými chybami při bránění ulehčili vstřelení branek, což je uklidnilo. Několik našich hráčů je zraněno a nastupujeme nekompletní a s minimem hráčů na střídání. A rovněž to potřebné štěstí se od nás na podzim odvrátilo, tentokrát se střela Veselého odrazila od tyče domácí branky a v druhém poločase tak skončily i pokusy Matouše Brabce a Sosnovského. Z průběhu zápasu: domácí v 5´ nevyužili roh, 14´- náš přímý kop zhruba z 45 m byl odvrácen a s následného protiútoku míč těsně minul naši branku, 18.min. 1:0 - nedůsledně hlídaný Křelina, který byl zády k brance se na značce penalty otočil a rozvlnil síť, 19´- přímý kop Matěje Brabce odvrátil soupeř na roh a následně jsme zahrávali i další, 24´- další náš roh zakončil Ježek "svíčkou", 26.min. 2:0 - opět nedůraz při bránění, centru od lajny využil Javorek a zvýšil vedení, domácí byli při chuti a v následující minutě míč těsně minul branku, 28´- brankář Rathouský včasným vyběhnutím vyrazil centrovaný míč, 35.min. 3:0 neobsazený Křelina běžel sám na brankáře, který jeho lob vyrazil, ale na dorážku po zemi nestačil, 44´- šanci Veselého odvrátil domácí brankář s pomocí tyče na roh a v následné minutě byl dříve u míče než nabíhající Ježek. Ve druhém poločase ve 47´ nařídil rozhodčí proti nám přísně penaltu za hru rukou, střelu po zemi Rathouský vystihl a míč chytil a následný protiútok dvojice Hanke - Kříž, domácí brankář pádem pod nohy zmařil, 57´- náběh Matouše Brabce zleva nevyužit, 58´- soupeř nevyužil dva rohy, 73´- Ježek hlavou minul branku, 74´- střelu domácích po zemi brankář chytil, 82´- po našem přímém kopu závar před brankou vyřešil soupeřův brankář, 89´- centrovaný míč po přímém kopu domácí gólman nechytil, ale bránící hráč ho odkopl, 90´- naše největší šance, Sosnovský zahrál přímý kop a dobíhající Kubín dorážkou minul branku.

N e d ě l e 6 . ř í j n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - FC V E L I M 1 : 5 (0:2)

Sestava: Novák Libor - Vránek, Kubín, Ježek, Helmich, Veselý, Švorba, Novák David, Kříž Tomáš, Brabec Matouš, Hanke, (62´Růžička)

Utkání, kde jsme kalkulovali, že bychom měli získat potřebné body, se nám vůbec nevydařilo. K zápasu jsme nastoupili v oslabené sestavě a nic se nám nedařilo. Hráli jsme nekoncentrovaně, bez kombinační hry a chvílemi i potřebného nasazení. Nevydařil se nám jak začátek zápasu, tak i jeho konec. Soupeř již ve 14.min. vedl 0:2 a to ovlivnilo další průběh utkání, když jen kontroloval výsledek a hrálo se většinou ve středu hřiště. Ve druhé půli vstřelil ještě jeden gól a dvěma brankami v závěrečných pěti minutách nám nasázel "bůra"! Z průběhu utkání: 3´-Ježek z přímého kopu mířil na brankáře, 6´- přímý kop soupeře odvrácen, 6´- nevyužili jsme rohový kop, 10.min. 0:1 Dudek po rohovém kopu poslal míč hlavou do sítě, 14.min. 0:2 - Jícha po samostatné akci poslal míč k tyči, brankář na něj nedosáhl, 19´- Kubín z přímého kopu z 26 m trefil brankáře, 24´- soupeřův přímý kop vyrazil brankář na roh, 25´- náznak šance, David Novák přihrál do dobré pozice Matouši Brabcovi, ale brankář soupeře byl u míče dříve, 38´- Švorba zahrával přímý kop zleva (zkrácený roh), brankář vyrazil. Ve druhém poločase v 51´ asi naše největší šance, Hanke běžel sám na brankáře, kterého trefil, 53´-soupeř nevyužil roh, 56´ Švorba z přímého kopu z 35 m minul branku, 69.min. 1:3 Záhora po rohu hlavou usměrnil míč do naší sítě, 70.min. 1:3 Švorba bezpečně proměnil penaltu za faul, 79´, 81´a 82´ tři rohy soupeře odvráceny, 87.min. 1:4 - rychlý útok zakončil Jícha a 90.min. 1:5 - Hruška prostřelil z úhlu našeho brankáře. Objektivně řídil rozhodčí Vyhnal, který nám udělil 2 žluté karty a soupeři žádnou.

S o b o t a 2 8 . z á ř í :

M u ž i A : FC V L A Š I M B - Slovan L Y S Á 3 : 1 (1:0)

Sestava: Novák Libor - Kubín, Švorba, Helmich, Vránek, Urban, Janda, Novák Lukáš, (46´-Hanke), Brabec Matouš, Ježek, Novák David, (77´-Růžička)

Ani další utkání nám potřebný bodový nepřineslo. K zápasu jsme nastoupili bez několika zraněných hráčů, nově nastoupil Ondra Janda, který se vrátil z Motorletu. Technicky hrajícímu domácímu mužstvu jsme byli zdatným soupeřem a sehráli s ním celkem vyrovnané utkání. I když měl soupeř míč častěji na svých kopačkách, díky naši pozorné obranné hře se do mnoha brankových příležitostí nedostával a jeho útoky končily před pokutovým územím. V úvodní části zápasu jsme zahráli roh a domácí vzápětí z protiútoku ve 4´nastřelil tyč naší branky a za dvě minuty brankář Novák likvidoval nebezpečnou střelu po zemi z 10 m. Odpověděli jsme v 15´ Ježkova hlavička mířila do náruče brankáře, 20´- přímý kop Jandy prodloužil hlavou Kubín, ale míč se jen odrazil od tyče, 21´- David Novák poslal míč do domácí branky, ale rozhodčí na pokyn asistenta, který odmával ofsajd, gól neuznali, 24´- rychlá kombinace Urban- Ježek- Urban zakončena střelou těsně vedle branky, 29´- dobrý zákrok našeho brankáře na střelu k tyči a za dvě minuty likvidoval přímý kop z 35 m , 32.min. 1:0 -brankář vyrazil míč z přímého kopu do břevna a odražený míč poslal dobíhající Přitasil hlavou do sítě, 34´-Lukáš Novák minul centr před soupeřovou brankou, 44´- po rychlém útoku domácích skončil míč v naši síti, ale branka neuznána z důvodu faulu na našeho brankáře, 45´- Ježek z vyložené pozice zakončoval hlavou těsně vedle soupeřovy branky. V úvodu druhé půle domácí nevyužili roh a ani šanci v další minutě, 56.min. 2:0 - Vránek minul centr a po nedůrazu v malém vápně domácí Vlasák podstřelil našeho brankáře a dotlačil míč do branky , 63- roh domácích zakončen střelou nad břevno, 65´.min. 2:1 - Kubín vhodil aut Jandovi, který obloučkem vystihl nabíhajícího Hankeho a ten obstřelil vybíhajícího brankáře, 71´ - po centru z přímého kopu od lajny a zmatku před domácí brankou, vyhlavičkoval obránce míč mířící do branky, 76.min. 3:1 - Štětina prostřelil křížnou střelou vybíhajícího brankáře, 77´- střela Hankeho byla slabá a domácí brankář ji chytil, 81´-nevyužili jsme rohový kop, 82´- pokus Helmicha rozvlnil síť domácí branky, ale míč skončil na jejím vrchu, 85´a 87´- rohy domácích odvráceny, 90´- brankář Novák včasným vyběhnutím srazil míč na roh. Utkání velmi dobře řídil rozhodčí Marek, který udělil tři žluté karty domácím a nám jednu žlutou kartu.

N e d ě l e 2 2 . z á ř í :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - FK K O M Á R O V 0 : 1 (0:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Švorba, Kubín, Vránek, Brabec Matouš, Brabec Matěj, (57´- Hanke), Novák Lukáš, Veselý, Novák David, (78´-Sosnovský), Kříž Tomáš

Na vydřené vítězství v minulém kole jsme doma v souboji nováčků nedokázali navázat a body si odvezl soupeř, který dokázal proměnit přímý kop. Utkání nenabídlo mnoho brankových příležitostí a většinou se hrálo a bojovalo od vápna k vápnu. V úvodu zápasu ve 4´ míč mířící po zemi k tyči soupeřův brankář chytil, hosté zahráli v 10´ roh, brankář Rathouský po nebezpečné hlavičce vyrazil míč na další roh i ten jsme odvrátili, 16´- střelecký pokus Vránka minul branku, 17´- nepřehledná situace před naší brankou odvrácena, 29´- nadějná šance Davida Nováka postupoval z úhlu sám na brankáře, ale jeho střela prolétla podél branky a míč skončil u delší tyče v zázemí, dva přímé kopy - ve 31´náš a ve 33´ soupeřův ze vzdálenosti asi 40 m odvráceny, 41´- brankář Rathouský si poradil se střelou po zemi, 42´- Kříž zakončil vysoko nad branku, 43´- naše největší šance, Kříž vystihl malou domu, vystřelil podle brankáře, ale bránicí hráč míč odrazil k Matouši Brabcovi, který jej do branky neprotlačil, 47´- centr z přímého kopu Matěje Brabce zakončil Kubín hlavou vedle, 49´- po faulu ve středu hřiště byl vyloučen Veselý, 53.min. 0:1 - Pužík proměnil přísně nařízený přímý kop z 22 m přes zeď k tyči, 62´- rychlý útok soupeře zakončen střelou, kterou brankář vyrazil na roh, 72´ - Vránek mířil jen do brankáře, 77´- skvělý zákrok Rathouského, míč vyrazil na roh, 80´- vyloučen soupeřův hráč Nový za strčení do soupeře, 81´- zahrávali jsme dva rohy za sebou, ale bez využití, 90+2 - střela Kříže sražena na roh, který soupeř ubránil a odvezl si tři body. Utkání řídila trojice žen, jako hlavní Žáková a kromě dvou červených karet ještě nám udělila tři a soupeři čtyři žluté karty.

N e d ě l e 1 5 . z á ř í :

M U Ž I A : Posázavan P O Ř Í Č Í n.Sáz. - Slovan L Y S Á 1 : 2 (0:1)

Sestava: Rathouský - Helmich, Švorba, Kubín, Brabec Matouš, Novák David, Brabec Matěj, (90´- Novák Libor), Vránek, Veselý, Hanke, (68´- Růžička), Kříž Tomáš, (88´-Sosnovský)

Podruhé za sebou jsme dokázali vybojovat vítězství a to na hřišti dlouholetého účastníka krajského přeboru. Navázali jsme tak na výhru z minulého kola a přivezli i první tři body ze soupeřova hřiště. "Domácí byli výborní, Byl to zatím nejlepší soupeř, s jakým jsme se potkali. Ale úspěch slavila naše bojovnost", zahájil hodnocení utkání v "Nymburském deníku" trenér Sosnovský. Hrálo se na hřišti menších rozměrů, což vyhovovalo naši taktice, důsledně bránit a zahustit prostor před naším pokutovým územím a soupeře do něho nepouštět a to se nám dařilo. Nevynechali jsme však žádnou příležitost k brejku a i to se nám vyplatilo. Domácí hráli po zemi, dobře kombinovali a měli i po většinu utkání míč na svých kopačkách. Z úvodního tlaku vytěžili v 6´- rohový kop, který jsme odvrátili, v 8´ brankář Rathouský rukou reflexivně vyrazil míč na další roh, 12.min. 0:1 - náš první útok a Vránek byl v pokutovém území sražen, rozhodčí bez váhaní ukázal na penaltu, kterou Matěj Brabec bezpečně proměnil. Domácí pokrčovali v tlaku, ale ke střele se téměř nedostali, naopak v 21´ se prodral soupeřovou obranou Matouš Brabec, ale jeho slabá střela mířila do náruče brankáře a pak z protiútoku míč po zemi těsně minul naši branku. Hra se postupně vyrovnala a přesunula se do středu hřiště, střeleckých pokusů mnoho nebylo až v závěru první půle v 42´ Helmich úspěšně zblokoval střelu ve vápně a v 45´ letěl míč jen do náruče našeho brankáře. V úvodu druhé půle v 46´ Kříž přehazoval vybíhajícího brankáře, ale míč byl sražen na roh, 49´ - Vránek byl podražen, ve velkém vápně těsně před lajnou, ale rozhodčí nařídil jen přímý kop, který jsme nevyužili. Domácí pokračovali v náporu a v 56.min. po rychlém útoku Trpišovský prostřelil vše co mu stálo v cestě a vyrovnal na 1:1. Soupeř pokračoval v tlaku, ale do brankových příležitostí se nedostával, pokud se trefil mezi tři tyče, byl připraven Rathouský, který v 60´ likvidoval pokus o lob a v 80´ zmařil dvě střely k tyči po zemi. 83.min. Křížovu slabou střelu brankář s námahou vyrazil na roh a po jeho zahrání následoval další roh a Vránkovu střelu po zemi vykopl domácí hráč z branky, ale stál již za brankovou čarou a rozhodčí, na pokyn asistenta, uznal branku - 1:2. V 86´ brankář Rathouský chytil centrovaný míč a vyběhl s ním před pokutové území, rozhodčí nařídil přímý kop, ale míč po zemi neprolétl zdí hráčů. Tentokrát jsme zvládli závěr utkání a domácím jsme nedovolili ani vyrovnat a vítězství bylo naše. Výborně řídil rozhodčí Hájek, žluté karty 0:1.

N E D Ě L E 8 . z á ř í :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Sokol N O V É S T R A Š E C Í 3 : 1 (0:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Švorba, Kubín - Brabec Matouš, (67´-Hanke), Novák David, (84´-Růžička), Brabec Matěj, Novák Lukáš, Vránek, (72´- Veselý) - Ježek, Sosnovský, (59´- Kříž Tomáš)

Rozhodčí Hes, žluté karty 1:1.

V utkání soupeřů, kteří po čtyřech zápasech byli bez bodů, jsme dokázali zvítězit a po dlouhých čtyřiceti třech letech, si v krajském přeboru připsat první úspěch. Vítězství je zaslouženě vybojované po zodpovědném výkonu všech našich hráčů, kteří se tentokrát vyvarovali chyb z předchozích zápasů. Velkým přínosem bylo, že po delším zranění nastoupil Matěj Brabec, který se podílel na všech našich brankách. Zápas jsme začali tlakem a první šanci v 10´odvrátil soupeř na roh, který Vránek zakončil hlavou mimo branku, 12´- soupeřův hráč se dostal do sóla (ofsajd?), ale brankáře nepřekonal, 22´- šanci Ježka likvidoval s námahou soupeřův brankář a úspěšný nebyl za dvě minuty ani Matěj Brabec, 29´- pokus Ježka hlavou zmařil brankář a v následující minutě, stejnému hráči, odvrátil nohama na roh pokus z úhlu, 37´- největší šance soupeře, po rychlém útoku střela bez přípravy těsně nad břevno, 39´- aktivní Ježek mířil hlavou jen do náruče brankáře. Hned v úvodu druhého poločasu skvěle zakročil brankář Rathouský proti míči po zemi k tyči a v další minutě mu pomohla tyč, 52.min. 0:1 - Lukáš Mrázek bezpečně z penalty, nařízené za faul, 54´- vyrovnáno, ale jen na tyče, kterou hlavou trefil Ježek, 58.min. 1:1 - Vránek hlavou usměrnil do sítě centr Matěje Brabce, 63´ - Vránek po rychlém útoku mířil do brankáře, 67.min. 2:1 - Ježek po rohu Matěje Brabce a přiklepnutí Kubína, zařídil vedení, 76´- soupeřův protiútok odvrácen, 77´- útok Ježek - Veselý, který z vyložené posice mířil vysoko nad branku, 77´- Brabec těsně vedle tyče, 84.min. 3:1 - Kubín hlavou usměrnil míč do sítě po rohu Brabce, 89´- útok trojice Kříž - Ježek - Růžička zakončili střelou do brankáře a následný roh zůstal nevyužit. Dohráno a máme první body!

S o b o t a 3 1 . s r p n a :

M u ž i A : SK H V O Z D N I C E - Slovan L Y S Á 6 : 2 (1:2)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Švorba, Kubín - Vránek, Novák David, Brabec Matouš, Novák Lukáš, (68´ Hanke), Kříž Tomáš, (58´ Veselý) - Galovič, (79´ Sosnovský), Ježek

Rozhodčí Nerad, žluté karty 1:5.

Další zápas krajského přeboru jsme sehráli na hřišti soupeře, který byl po prvních třech kolech bez bodů. Utkání mělo dva rozdílné poločasy, v prvním jsme udávali tón hry a dokázali jsme otočit nepříznivý výsledek, zajistit si i vedení a vypadalo to, že můžeme dosáhnout na první body. Ve druhé půlce se karta obrátila, domácí přidali a snahu o zvrat utkání dokázali proměnit ve výrazné vítězství. K tomu jsme jim pomohli naším slabým výkonem v této části hry, který byl bez důrazu i nasazení. Tak jsme nakonec odjeli s pěknou "nakládačkou", kdy jsme tři góly inkasovali v závěrečných pěti minutách! Zápas pro nás nezačal dobře, domácí se ujali již ve 3.min. vedení 1:0 brankou Kratochvíla z penalty, nařízené za faul v našem pokutovém území. Tento úvod s námi neotřásl a získali jsme územní převahu s několika šancemi. V 9´centr z přímého kopu Švorby prodloužil Ježek nad branku, 14´- střela Vránka letěla těsně nad břevno, 19´- protiútok domácích zakončen slabou střelou do náruče brankáře, 22´- další brejk domácích dva na jednoho vyřešil náš brankář, 27.min. 1:1 centr Kubína z levé strany tečoval domácí Neuman do vlastní branky, 32.min. 1:2 Kžíž dostal míč mezi obránce a běžel sám na brankáře, kterého prostřelil, 36´- rychlý útok domácích zakončen střelou, míč skončil v zázemí u delší tyče, 45´- po přímém kopu Švorby orazítkoval Ježek hlavou s pomocí teče břevno, následně jsme zahrávali dva rohy a při druhém vystřelil Schneiberg na branku a domácí brankář s námahou s pomocí břevna zabránil brance. Do druhého poločasu jsme vstoupili ospale a naopak domácí postupně získali převahu. V úvodních deseti minutách zahrávali tři rohy, které jsme zlikvidovali a v 55´ jsme běželi dva na jednoho, Galovič však špatně přihrál nabíhajícímu Ježkovi a domácí se ubránili, v 57´zasahoval dvakrát úspěšně domácí gólman. Tyto šance jsme nedali a doplatili jsme na to. V 66.min. 2:2 domácí Rochl po nepřehledné situaci v našem vápně protlačil míč do sítě, vyrovnání domácí nabudilo a my jsme "přestali hrát", hlavně bránit. A výsledek se dostavil: 75.min. 3:2 Tomanec po chybě v obraně na naší pravé straně. Šance na vyrovnání přišla v 80´ domácí brankář s námahou vyrazil střelu Vránka na roh. V závěru přišel náš "pětiminutový kolaps": 85.min. 4:2 - Hromádka potrestal chybu gólmana při vyrážení balónu a náš nedůraz ve vápně, 86´ pokus Hankeho z dálky vyrazil brankář na roh, 88´ Sosnovský nastřelil tyč z přímého kopu, 89.min. 5:2 Rochl potrestal nepochopitelnou "malou domů" Veselého od postranní čáry z 40 m a v nastavení v 92.min. Varga uzavřel na 6:2 a další debakl byl na světě!

S o b o t a 2 4 . s r p n a :

M u ž i A : SK K O S M O N O S Y - Slovan L Y S Á 9 : 2 (4:0)

Sestava: Novák Libor - Vránek, Švorba, Novák Lukáš, Schneiberg ml., (46´- Kříž Tomáš), Brabec Matouš, Urban, Kubín, Veselý, Novák David, Galovič, (68´Hanke)

Rozhodčí Budil, žluté karty 0:2.

K dalšímu zápasu krajského přeboru nás los poslal na hřiště soupeře, s kterým jsme minulé sezóně v I.A třídě sehráli vyrovnané zápasy. Tentokrát jsme však utrpěli vysokou porážku i když tomu průběh utkání, který byl celkem vyrovnaný, neodpovídá. K zápasu jsme odjeli bez několika opor a jen s patnácti hráči. V zápase jsme doplatili hlavně na nedůslednost při bránění soupeřových protiútoku, kdy jsme nestihali je odvrátit a vrcholem byl závěr zápasu, kdy se naši hráči změnili v "tréninkové kuželky" a domácí z každého útoku vstřelili branku! Soupeř se ujal vedení 1:0 v 9.min. Šulc proměnil penaltu nařízenou za faul, podobný střet se opakoval za chvilku před domácí brankou, ale zákrok na Veselého zůstal bez povšimnutí rozhodčího. V 12.min. opět Šulc zvýšil na 2:0 a další míč v naši síti skončil v 20.min. po střele Karáska. V 42.min. po střetu našeho brankáře se soupeřem byla nařízena další penalta a Maryška zvýšil na 4:0 a to byl výsledek poločasu. Ani začátek druhé půle pro nás nezačal dobře a v 54.min. zvýšil Žďárský na 5:0. Potom se v 67.min. trefil Kubín a snížil na 5:1, ale za deset minut to bylo 6:1, úspěšným střelcem byl Kubelka, v 81.min. Lukáš Novák snižoval na 6:2 a potom jsme neproměnili slibnou šanci. V závěru přišel náš katastrofální výpadek, kdy domácí v posledních čtyřech minutách dali z každého útoku branku: 87.min. Fabián 7:2, 88.min. Beran 8:2 a v 90.min. Strouhal 9:2 a byl z toho debakl!

N e d ě l e 1 8 . s r p n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - SK L H O T A 0 : 2 (0:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Švorba, Schneiberg ml., (46´Veselý) - Vránek, Novák David, (59´Sosnovský), Kubín, Novák Lukáš, (46´Kříž Tomáš), Brabec Matouš - Ježek, (83´Kozdera), Galovič, (68´Hanke)

Rozhodčí Vyhnal, žluté karty 2:1.

V utkání 2.kola krajského přeboru jsme se domácím stadionu utkali se soupeřem, který v uplynulém ročníku tuto soutěž vyhrál, ale zřekl se postupu do divize. I když mu v letní přestávce, kromě trenéra, odešlo i několik hráčů i tak mají rychlé a technické hráče, kteří nám dělali problémy. V prvním poločase si nás soupeř testoval a tak jsme v této části hry hráli vyrovnané utkání. Naše útoky však končily na hranici pokutového území soupeře, dobré brankové příležitosti jsme neměli a když byl útok zakončen střelou na branku, byla slabá a tak si s nimi brankář poradil. Brejkové protiútoky soupeře byli nebezpečnější a jen díky několika dobrým zákrokům brankáře Rathouského, skončil poločas bez gólů a vypadalo to nadějně. To však byl omyl. Od začátku druhé půle na nás hosté vlétli a jejich rychlé útoky jsme s námahou odvraceli až do 59.min., kdy po rychlé akci po pravé straně Veliký zajistil vedení 0:1, protože se naše obrana domnívala, že jde o ofsajd, ale asistent nesignalizoval. Další míč v naší brance skončil za pět minut, v 64.min. opět rychlou akci zakončil Kudela a zvýšil na 0:2. Hosté pak hru kontrolovali a výsledek si pohlídali, na zvrat jsme síly neměli a soupeř zaslouženě zvítězil. Nejzajímavější minuty utkání: 2´- pokus Ježka po centru Galoviče zblokován, 27´-soupeř zahrál přímý kop z 30 m, který jsme odvrátili a náš následný brejk vyřešili stoper s brankářem, 30´- David Novák se prokličkoval v pokutovém území, ale jeho slabá střela mířila do náruče brankáře, 40´- centr z přímého kopu zprava ze 45 m usměrnil David Novák hlavou do náruče brankáře, 46´- samostatná akce střídajícího Veselého skončila v náruči gólmana hostů, 48´- po dlouhém autu soupeře míč z hlavy jejich hráče těsně minul branku, 55´- Rathouský skvěle likvidoval střelu po zemi k tyči, 59´- protiútok do otevřené obrany zakončil úspěšně Veliký 0:1, 60´-další dobrý zákrok našeho brankáře po hlavičce soupeře, 61´- zahráli jsme dva rohy po sobě, které hosté odvrátili, 64.min. 0:2 - rychlý brejk Lhoty dvojice Veliký - Kudela zakončen další brankou, 76´- úspěšně jsme ubránili dva rohové kopy, 79´ - pokus Kubína hlavou mířil do náruče brankáře, 80´- další náš nevyužitý roh a po brejku nevyužil roh ani soupeř, 85´- další slabá střela na soupeřova brankáře.

S o b o t a 1 0 . s r p n a :

M u ž i A : SK D O B R O V I C E - Slovan L Y S Á 3 : 0 (1:0)

Sestava: Rathouský - Helmich, Švorba, Schneiberg ml., Vránek, (65´ Brabec Matěj), Urban, Kubín, Brabec Matouš, Veselý, (82´Hanke), Ježek, (77´Sosnovský), Kříž Tomáš, (68´Novák David)

Rozhodčí Cílek, žluté karty 3:2.

K úvodnímu utkání krajského přeboru nám los určil těžkého soupeře a poslal nás na hřiště mužstva, které hrálo několik sezón úspěšně ČFL. Jelikož hlavní sponzor skončil s finanční podporou, přihlásili se do krajského přeboru. I přes odchod několika hráčů jich v kádru zůstalo pět a to mluví o jejich výkonnostní kvalitě. Průběh zápasu nebyl tak jednoznačný, jak by se zdálo z konečného výsledku a sehráli jsme celkem vyrovnané utkání. Hráli jsme ze zajištěné obrany a chtěli jsme se spolehnout na nějaký brejk. To se nám dlouhou dobu dařilo a domácí jsme nepustili do vyložené šance. Bohužel jsme v 35.min. neuhlídali nakrátko rozehraný roh a na následný centr si nejvýše vyskočil stoper Pečínka a domácí vedli 1:0. My jsme měli v první půli jen dva střelecké pokusy z dálky, které brankáře neohrozili. Ve druhém poločase jsme chtěli co nejdéle vydržet bez dalšího inkasovaného gólu, ale to se nám nepovedlo. V 53.min. jsme neuhlídali domácího kapitána Davida Miškovského, který využil přihrávku svého bratra a poslal míč za záda bezmocného Rathouského - 2:0. V dalším průběhu utkání jsme si vytvořili dvě obrovské šance, ve kterých byl Ježek, ale jedna jeho hlavička šla vedle a s druhou si poradil brankář, který chytal i v ČFL. Domácí přidali pojistku v 85.min., centr zprava dostal do sítě střídající Vajgl a upravil na 3:0. Hodnocení trenéra Sosnovského v "Nymburském deníku" : Hráčům nemohu vytknout snahu, zápas odmakali, ale na dobře hrající Dobrovice to nestačilo a vyhráli zaslouženě. Hráli jsme celkem dobře dozadu, vpředu nám chyběl klid ve finální fázi. Ale z výkonu nemám špatný pocit."

Nymburský deník

JARO 2020

Zbytek zápasů nebyl odehrán, jelikož soutěž byla ukončena z důvodu pandemie koronaviru. Ze soutěží se nepostupuje ani nesestupuje.

Lysá - Dobrovice 0:4

Hodně těžkého protivníka měli na úvod jarní části soutěže fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem, nováček krajského přeboru. Na svém "náhradním" hřišti hostili silné Dobrovice. A kvalita hostujícího celku se projevila naplno. Domácí padli čtyřbrankovým rozdílem.
"Ke konci jsme dostali dva góly a výsledek je takový, jaký je," smutnil hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
Jeho tým inkasoval dvakrát v každém poločase, sám se střelecky neprosadil ani jednou. "Soupeř byl více na míči, ale v prvním poločase se do nás moc nedostával. Pak dali ale první gól a před pauzou druhý," vyprávěl Sosnovský. "Škoda toho druhého gólu, ten byl asi rozhodující," utrousil kouč Lysé.
"Druhá půle byla vyrovnanější, zahustili jsme to a čekali na brejk. Deset minut jsme je přitlačili, ale nic. Pak dostal červenou kartu Poborský a bylo po zápase. Kluci zápas odmakali, odehráli to, co je v našich silách," přiznal Sosnovský.
Branky: 26. a 43. Miškovský, 80. a 84. Tomíček. Rozhodčí: Pudil. ŽK: 1:0. ČK: 76. O. Poborský (Lysá). Diváci: 50. Poločas: 0:2.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Vránek (60. Horák), J. Kříž (81. Sosnovský), L. Novák, Schneiberg - Veselý, Matěj Brabec, Urban (63. Hanke), O. Poborský, Matouš Brabec (73. D. Novák) - T. Kříž (70. Ježek).

PODZIM 2019

Lysá n. L. - Tuchlovice 4:1

Konec dobrý, všechno dobré. To jsou slova trenéra lyských fotbalistů Václava Sosnovského po posledním podzimním kole krajského přeboru. Jeho svěřenci porazili na svém stadionu mužstvo Tuchlovic.
"Naše vítězství je zasloužené, šedesát minut jsme byli lepší. Podali jsme výborný výkon. Navázali jsme na bojovný výkon z minulého kola a přidali jsme kvalitu, hlavně v zakončení," liboval si Václav Sosnovský, trenér lyského Slovanu. "Dali jsme rychlý úvodní gól už ve druhé minutě a pak jsme měli dvě další velké příležitosti. Ty jsme nedali, přesto se nám pak podařilo zvýšit pěkným gólem na dva nula. Hosté nastřelili v prvním poločase dvakrát břevno," vyprávěl kormidelník lyského mužstva. "Na začátku druhé půle mohlo být hotovo, ale Lukáš Novák nedal penaltu a následně hosté snížili. Na dvacet minut jsme vyklidili pole, ale pak přišel brejk a přesná trefa Tomáše Kříže. A v závěru jsme přidali ještě čtvrtou branku," popsal důležité okamžiky druhého dějství kouč Sosnovský.
Branky: 2. Ježek, 41. Veselý, 78. T. Kříž, 82. Matouš Brabec - 59. Miškovic. Rozhodčí: Budil. ŽK: 2:4. Diváci: 40. Poločas: 2:0.
Slovan Lysá nad Labem: Libor Novák -J. Kříž (58. Matouš Brabec), Lukáš Novák, Švorba, Růžička - Vránek, Kubín, Urban, Veselý (86. Zápotocký) - T. Kříž (78. Hanke), Ježek (72. D. Novák). 

Klíčany - Lysá 3:0

Stál před nimi těžký úkol - bodovat na půdě lídra soutěže. To se jim i přes statečný výkon nepodařilo. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem prohráli v předposledním zápase podzimní části sezony v krajském přeboru na trávníku vedoucích Klíčan tříbrankovým rozdílem.
Hosté drželi naději na bodový zisk hodně dlouho. První branku sice inkasovali už po sedmnácti minutách, ale domácí přidali další dvě trefy až na samém konci střetnutí. A to měli hosté předtím dvě velké šance.
"U lídra soutěže jsme se prezentovali statečným výkonem, ale na bodový zisk to nestačilo," utrousil po utkání hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Domácí dominovali na míči, my jsme se snažili dobře bránit a podržel nás brankář Rathouský, který chytil čtyři velké šance domácích. Toho dokázal v prvním poločase překonat jen exligista Jeslínek," zhodnotil první poločas utkání kouč Lysé. "Druhý poločas jsme byli odvážnější směrem do útoku a obrovské dvě šance nedokázal proměnit Tomáš Kříž. Ke konci zápasu jsme otevřeli hru a dostali dva slepené góly," popsal důležité momenty utkání ve druhém dějství Sosnovský. "I přes porážku chci kluky pochválit, zápas odmakali, ale kvalita byla jednoznačně na straně Klíčan," přiznal sportovně kouč poražených.
Branky: 17. a 85. Jeslínek, 84. Pozníček. Rozhodčí: Navrátilová. ŽK: 1:0. Diváci: 80. Poločas: 1:0.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - J. Kříž (77. D. Novák), Kubín, Švorba, Růžička - Vránek, Urban, Matouš Brabec, Veselý - T. Kříž, Ježek. 

Lysá n. L. - Nespeky 2:2, PK 1:4

Děly se to věci na závěr. Fotbalisté Slovanu Lysé nad Labem získali v dalším kole nejvyšší krajské soutěže pouze bod. Ale byli hodně blízko plnému bodovému zisku. V zápase s celkem Nespek dali v poslední minutě branku na dva jedna, jenže hosté ještě stihli ve druhé minutě nastavení srovnat. A pak vybojovali v penaltovém rozstřelu druhý bonusový bod.
"Měli jsme to už uhrát. Penalty jsme pak podělaly, ale na ně už nemělo dojít," ulevil si hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
Lysá zase zaspala start do utkání. Už ve třetí minutě inkasovala z penalty. Pokutový kop zahrával také domácí Kubín, ale neuspěl. Jenže dorážka Matouše Brabce byla gólová. Srovnáno. Ve druhém poločase dostal červenou kartu hostující Krejza a domácí byli na koni. "Byli jsme lepší, měli jsme množství šancí, trefili jsme tyč a břevno. Takže jsme zase doplatili na neproměňování šancí. Naše produktivita je mizerná. Určitě jsme měli vyhrát, byli jsme lepší," měl jasno trenér lyského týmu Václav Sosnovský.
Branky: 14. Matouš Brabec, 90. Ježek - 3. Klauz (z PK), 90+2. Petlička. Rozhodčí: Vyhnal. ŽK: 3:2. ČK: 55. Krejza (Nespeky). Diváci: 30. Poločas: 1:1.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Kubín, L. Novák, Růžička - Vránek, Matouš Brabec, D. Novák, T. Kříž, Veselý - Hanke (65. B. Horváth), Ježek. 

Hřebeč - Lysá 5:3

Už šest zápasů čekají na vítězství. V dalším kole krajského přeboru prohráli fotbalisté Lysé nad Labem v Hřebči.
Opět jsme zápas ztratili hned v úvodu. Po nedůrazném bránění domácích hráčů jsme prohrávali o dvě branky. Do hry jsme se dostali po hezké akci Kříže, který předložil míč Hankemu a ten snížil. Naše radost trvala pouhou minutu a domácí zvýšili na 3:1. Ve 30. minutě to bylo už 4:1 a vypadalo to na pořádný debakl. Do konce poločasu se ale prosadili Kříž a Brabec a vykřesali naději na slušný výsledek. Bohužel, tu nám vzal začátek druhého poločasu,kdy jsme opět inkasovali a tím se účet uzavřel. Druhý poločas se nám herně vydařil lépe než první, ale výhra domácích je zcela zasloužená. Nás sráží zbytečné chyby a velký počet zraněných hráčů. Měli jsme problém dát dohromady jedenáct zdravých lidí," uvedl trenér Lysé Václav Sosnovský.
Branky: 4., 23. a 30. Novák, 11. Dolejš, 53. Faktor - 22. Hanke, 31. T. Kříž, 45. Matouš Brabec. Rozhodčí: Čermoch. ŽK: 2:2. Diváci: 260. Poločas: 4:3.
Lysá: Libor Novák - Kubín, Švorba, Veselý - Růžička, Matouš Brabec, Urban, David Novák, Vránek (77. Zápotocký) - T. Kříž, Hanke (68. B. Horváth).


Lysá - Kosoř 4:4, na penalty 3:4

Nezachytili úvod zápasu a byli téměř na lopatkách. Za devatenáct minut prohrávali o tři branky. Zvedli si a vydřeli alespoň bod. Fotbalisté Lysé nad Labem prohráli s Kosoří v dalším díle krajského přeboru po penaltách.
"Totálně jsme prospali začátek a po obrovských chybách nabídli soupeři luxusní vedení tři nula. Do konce poločasu jsme dokázali snížit na rozdíl jediného gólu. Ve druhém poločase jsme pokračovali ve špatném výkonu a dali si vlastní branku. Navíc byl po druhé žluté kartě vyloučený Helmich. Jiskřičku naděje vykřesal Matouš Brabec a v nastavení se podařilo Davidu Novákovi vyrovnat," hodnotil utkání hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "S bodem musíme být spokojeni a nutno poznamenat, že jsme si ho nezasloužili," dodal trenér.
Branky: 26. Lukáš Novák, 43. Janda, 78. Matouš Brabec, 90+2. D. Novák - 7. Růžička, 11. Slunéčko, 19. Piták, 52. vlastní Švorba. Rozhodčí: Holakovská. ŽK: 3:1. ČK: 75. Helmich (Lysá). Diváci: 50. Poločas: 2:3.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Kubín, Švorba, Helmich - T. Kříž, Lukáš Novák (65. D. Novák), Janda, Urban, Veselý - Sosnovský (56. Hanke), Ježek (33. Matouš Brabec).


Bohemia Pdy - Lysá n. L. 3:0
Konečně si mohli zahrát na parádně zrekonstruovaném stadionu. A nový pažit pokřtili vítězstvím v okresním derby. Fotbalisté poděbradské Bohemie vyhráli nad Slovanem Lysá nad Labem v dalším kole nejvyšší krajské soutěže jednoznačně 3:0.
"Soupeř byl slabší. My jsme nehráli dobře, dostali jsme se do jejich tempa a hrál se takový uspávací fotbal. Sice jsme dali tři góly, ale měli jsme jich dát víc," řekl k derby domácí trenér Ladislav Bobek. "Výkon některých hráčů se mi nelíbil. Umíme zahrát mnohem líp a měli jsme být produktivnější," uvedl Bobek.Premiéra na novém hřišti vyšla Bohemii na sto procent. "S tím jsme spokojeni," lebedil si kouč Poděbrad.Poděbradští funkcionáři udělali pro sehrání zápasu na hlavním hřišti maximum. Ještě dopoledne vysoušeli trávník molitany a nad hrací plochou dokonce létal vrtulník, což napomohlo rychlejšímu vyschnutí.
Kaňkou na jasném vítězství je ale zranění navrátilce Peterky, který pobyl na hřišti pár vteřin. "Asi po minutě na hřišti mu po kličce ruplo v koleni. Uvidíme, co ukáže vyšetření," řekl hned po zápase trenér poděbradského týmu.
"Nezvládli jsme první poločas, naivní hrou a bráněním domácích hráčů v našem pokutovém území. Nabídli jsme jim na zlatém podnose první dvě branky. V průběhu zápasu byli domácí lepší a vyhráli zcela zaslouženě. My jsme nastřelili tři tyče a tutovku nedal v závěru ani Kubín. Musíme zvednout hlavu a dál bojovat. Bohužel máme hodně zraněných a v optimální sestavě jsme ještě od začátku sezony nehráli," uvedl trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
Branky: 18. a 35. Křelina, 26. Javorek. Rozhodčí: Drábek. ŽK: 0:2. Diváci: 160. Poločas: 3:0
Bohemia Poděbrady: Václavík - Herčík, Sirový, L. Hruška, R. Hruška - Nepovím (63. Voříšek), Javorek, Bora (84. Suchánek), Hněvsa, Kubánek (80. Šusta) - Křelina (51. Peterka, 54. Novák).
Slovan Lysá n. L.: Rathouský - Kubín, Švorba, Ježek, Helmich - Matouš Brabec, D. Novák (66. Sosnovský), Matěj Brabec (46. Hanke), Urban, Veselý - T. Kříž.

Lysá - Velim 1:5

Pomýšleli na další bodový zisk, ale hodně rychle na něj museli zapomenout. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem, nováček krajského přeboru, prohrávali s celkem Velimi na svém stadionu po čtvrthodině hry už o dvě branky. Nakonec schytali bůra, sami se prosadili jen jednou.

"Hned z první standardky jsme dostali gól. Zanedlouho ukázal Jícha svoji zkušenost a bylo to o dvě branky. My jsme měli jednu šanci v prvním poločase a po změně stran šel z úhlu na gólmana Hanke, ale nedal. Soupeř pak přidal třetí gól a bylo hotovo," uvedl Václav Sosnovský, hrající kouč Lysé. "Byly hodně znát absence. Chyběli nám čtyři záložníci a to nejde nahradit. Soupeř vyhrál zaslouženě," sportovně přiznal kouč Sosnovský.

Branky: 71. Švorba (z PK) - 14. a 87. Jícha, 10. Dudek, 69. Záhora, 90. Hruška. Rozhodčí: Vyhnal. ŽK: 2:0. Diváci: 50. Poločas: 0:2.

Slovan Lysá: Libor Novák - Vránek, Kubín, Ježek, Helmich - Veselý, Švorba, D. Novák, T. Kříž - Matouš Brabec, Hanke (62. Růžička).

Vlašim B - Lysá n. L. 3:1

Jediný gól vstřelili fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem v dalším zápase nejvyšší krajské soutěže a to jim na body stačit nemohlo. Domácí rezerva Vlašimi skórovala hned třikrát a do tabulky si tak mohla připsat tři body.
"První půle byla dobrá, měli jsme dost standardních situací a čtyři šance. Dali jsme i gól, ale kvůli ofsajdu neplatil. A ještě jsme nastřelili tyčku. Pak jsme ale inkasovali. Do druhé půle jsme si věřili, že s tím něco uděláme, ale bylo to z naší strany slabé, nebyli jsme nebezpeční," vyprávěl po utkání lyský zkušený středopolař Matěj Brabec, který do zápasu kvůli zranění nenastoupil. "My jsme to otevřeli a domácí chodili do brejků. Dostali jsme laciný gól, pak jsme snížili. Jenže další možnost na vyrovnání jsme neměli a soupeř vedení pojistil," zhodnotil utkání Brabec.
Branky: 32. Přitasil, 57. Vlasák, 76. Štětina - 57. Hanke. Rozhodčí: Marek. ŽK: 3:1. Diváci: 45. Poločas: 1:0.
Slovan Lysá: Libor Novák - Helmich, Švorba, Kubín - Vránek, Urban, Janda, Lukáš Novák (46. Hanke), Matouš Brabec - David Novák (77. Růžička), Ježek.

Lysá - Komárov 0:1

Fotbalisté Komárova opět neinkasovali ve venkovním utkání krajského přeboru gól a díky přesné trefě Michala Pužíka přivezli z Lysé nad Labem tři body.
Domácí hráči byli namlsáni dvěma vítězstvími z předešlých kol. Souboj dvou nováčků rozhodla jediná branka, kterou dostali domácí krátce po změně stran. Komárov tak opět neobdržel na venkovním hřišti branku, i když Lysá k jejímu dosažení měla blízko. "Je to hodně smolná porážka," hlesl po utkání lyský hrající kormidelník Václav Sosnovský. Komárov byl od začátku lepší na míči, byla znát jeho větší herní kvalita. Jenže jakoby se přizpůsobil domácímu tempu, které nebylo v nedělním odpoledni zalitém sluníčkem kdovíjaké. "Nemůžeme se dostat do rychlejších akcí, snad se prosadíme ve druhé půli," věřil komárovský prezident Jaroslav Klekner.
Velkou překážkou pro hostující hráče byl především brankář Lysé Rathouský. Na druhé straně Hejcman musel být stále ve střehu, ale domácí ve dvou příležitostech v prvním dějství netrefili branku.
Velká komplikace přišla pro domácí fotbalisty čtyři minuty po přestávce, kdy dostal červenou kartu Veselý za nešetrný zájezd do Srpa. "Od té doby jsme to měli hodně těžké. Navíc jsme brzy dostali branku z trestného kopu," vyprávěl po utkání Sosnovský. Ten přesně zahrál kapitán hostů Michal Pužík a hosty to posadilo na koně. Komárov se pak prodral třikrát doslova sám před brankáře, ale ochránce svatyně Lysé všechny pokusy o navýšení skóre i za přispění obětavosti své obrany odolal. Deset minut před koncem opustil kolbiště také hostující Nový, který obdržel červenou kartu po strkanici s domácím hráčem. V závěru si nabíhal před branku hostů i brankář Lysé, ale k vyrovnání to nevedlo. Komárov si připsal čtvrtou výhru ve čtvrtém venkovním utkání.

Branka: 54. Pužík. Rozhodčí: Žáková, Šulcová, Pavlíková. ŽK: Brabec Matěj, Veselý, Novák - Vaníček, Nový, Bežó, Grunt. ČK: 49. Veselý - 80. Nový. Diváků: 105.

Poříčí n. S. - Lysá n. L. 1:2

Podruhé za sebou dokázali vydolovat tři body, poprvé na půdě soupeře. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem, nováček nejvyšší krajské soutěže, zvítězili jednobrankovým rozdílem na trávníku Poříčí nad Sázavou. Navázali tak na výhru z minulého kola. Rozhodující branku dal lyský Vránek pět minut před koncem.
"Domácí byli výborní. Byl to zatím nejlepší soupeř, s jakým jsme se potkali. Ale úspěch slavila naše bojovnost," byl hodně veselý hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
Jeho tým dřel, bojoval, a za to byl odměněn třemi body. "My jsme hráli hodně odzadu, pořádně jsme to zabetonovali, hráli jsme na jednoho útočníka a spoléhali jsme na nějaký brejk. Zahustili jsme střed hřiště, v tom to měli domácí těžší. Poprvé jsme se dostali do vápna soupeře a byla z toho penalta, kterou Matěj Brabec bezpečně proměnil. Poříčí nás stále tlačilo, pak také vyrovnalo," popisoval důležité okamžiky střetnutí lyský kormidelník.
Už to vypadalo, že zápas dojde k penaltovému rozuzlení. Na to ale nedošlo. "V závěru jsme dali po rohovém kopu branku, kdy se trefil Vránek a pak jsme vítězství ubránili," radoval se Sosnovský. "Ukázalo se, že velká fotbalovost není všechno. Kluci utkání perfektně odmakali, nevypustili žádný souboj a za to jim patří dík. A máme tři body," dodal kouč lyského Slovanu.
Branky: 56. Trpišovský - 13. Matěj Brabec (z PK), 85. Vránek. Rozhodčí: Hájek. ŽK: 0:1. Diváci: 60. Poločas: 0:1.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Helmich, Švorba, Kubín - Matouš Brabec, D. Novák, Matěj Brabec (90. Libor Novák), Vránek, Veselý - Hanke (68. Růžička), T. Kříž (88. Sosnovský).

Lysá - Nové Strašecí 3:1

Trvalo to pět kol, ale dočkali se. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem, nováček nejvyšší krajské soutěže, získali všechny tři body. V souboji dvou celků bez bodového zisku porazili na svém trávníku mužstvo Nového Strašecí o dvě branky 3:1. Hosté sice skórovali jako první, když proměnil pokutový kop Lukáš Mrázek. Jenže Lysá hodně rychle vyrovnala a pak strhla vítězství na svoji stranu.
"Spadl nám kámen ze srdce. Jsme rádi za historické tři body," byl nadšený hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
"V prvním poločase jsme byli o něco lepším týmem my, největší šanci měl Standa Ježek, ale z malého vápna trefil hlavou jen do gólmana. To byla škoda," litoval kouč Lysé. "Také hosté měli jednu velkou příležitost, jejich pokus šel naštěstí těsně nad branku. Jinak se hrálo hlavně mezi šestnáctkami. Po změně stran jsme měli katastrofálních deset minut, kdy jsme mohli dostat tři góly. Inkasovali jsme až z penalty. Po této brance jsme začali zase hrát a vyrovnali jsme. Poté se nám podařilo skóre i otočit. Trefil se Ježek. Po tomto gólu bylo po soupeři a my jsme přidali po rohovém kopu pojistku v podobě třetí branky.

Branky: 58. Vránek, 67. Ježek, 84. Kubín - 52. L. Mrázek (z PK). Rozhodčí: Hes. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas: 0:0.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Helmich, Švorba, Kubín - Matouš Brabec (67. Hanke), D. Novák (84. Růžička), Matěj Brabec, L. Novák, Vránek (72. Veselý) - Ježek, Sosnovský (59. T, Kříž).

Hvozdnice - Lysá n. L. 6:2

Po čtyřech odehraných zápasech v nejvyšší krajské soutěži jsou stále bez jediného bodu. Navíc podruhé za sebou vyfasovali velkou porci gólů. Nováček soutěže, Slovan Lysá nad Labem, prohrál ve čtvrtém kole na půdě Hvozdnice. A to i přesto, že po prvním poločase vedl.
"Úvod zápasu jsme nezvládli, už ve druhé minutě fauloval Kříž ve vápně a domácí šli do vedení," načal hodnocení utkání lyský hrající trenér Václav Sosnovský.
Jenže Lysá to nezabalila a do poločasu skóre otočila. "Do zápasu jsme se vrátili a dokázali skóre otočit, když si domácí dali vlastní branku a Kříž prostřelil gólmana. Ke konci půle jsme měli ještě velké šance na zvýšení, ale sérii čtyř rohů ukončil hvizd rozhodčího," hodnotil první půli Sosnovský. "Vstup do druhého poločasu byl v naší režii, jenže jsme nedokázali soupeři odskočit na vyšší rozdíl. Tři brejky tři na jednoho jsme nevyužili a od šedesáté minuty jsme vyklidili střed hřiště. Nepochopitelné hrubé chyby jednotlivců nám sebraly šanci bodovat," zlobil se hrající kouč Lysé.
Navíc Lysá zcela odpadla v závěru a v posledních šesti minutách ještě třikrát inkasovala. "Takhle hrát nemůžeme, konec utkání jsme byli domácím fanouškům pro smích," dodal naštvaný Sosnovský.
Branky: 3. Kratochvíl (z PK), 65. a 88. Rochl, 74. Tomanec, 84. Hromádka, 90. Varga - 27. vlastní Neumann, 32. T. Kříž. Rozhodčí: Nerad. ŽK: 1:5. Diváci: 70. Poločas: 1:2.
Slovan Lysá nad Labem: Libor Novák - Schneiberg, Švorba, Kubín, Vránek - T. Kříž (58. Veselý), Lukáš Novák (68. Hanke), Matouš Brabec, David Novák - Ježek, Galovič (79. Sosnovský).

Kosmonosy - Lysá 9:2

Tak to byla facka jako hrom. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem, nováček nejvyšší krajské soutěže, dostali na půdě dalšího nováčka z Kosmonos ostudných devět gólů. Lysá je tak po třech zápasech nové sezony bez jediného bodu.
"Jsme z toho smutní, musíme zvednout hlavu a zkusit vybojovat nějaké body v příštím zápase," uvedl po utkání Václav Rathouský, který přenechal místo v lyské bráně Liboru Novákovi a sám vedl tým jako trenér za nepřítomného Václava Sosnovského. "Kvalita soupeře byla znát a na to nestačila ani naše bojovnost. I když tentokrát jsme ani moc nebojovali. Domácí byli lepší na balonu a my jsme jim nechávali hodně volného prostoru," přiznal Rathouský.
Výsledek ještě nemusel být tak strašný, jenže domácí skórovali třikrát v závěrečných třech minutách. "Hlavně už po dvaceti minutách jsme prohrávali o tři branky. A bylo po fotbale. Nebylo to úplně na jednu bránu, jenže domácí skórovali a pak zvolnili. Když už jsme se dostali k zaútočení, špatně jsme situaci řešili. Jediné pozitivum je, že jsme konečně dali gól," řekl Václav Rathouský.
Branky: 9. a 12. Šulc (1. z PK), 20. Karásek, 42. Maryška (z PK), 54. Žďánský, 77. Kubelka, 87. Fabián, 88. Beran, 90. Strouhal. - 67. Kubín, 81. Lukáš Novák. Rozhodčí: Budil. ŽK: 0:2. Diváci: 200. Poločas: 4:0.
Slovan Lysá nad Labem: Libor Novák- Vránek, Švorba, Lukáš Novák, Schneiberg (46. T. Kříž) - Matouš Brabec, Urban, Kubín, Veselý - David Novák, Galovič (68. Hanke).

Lysá - Lhota 0:2

Podruhé prohráli a podruhé stejným rozdílem. Po dvou kolech jsou fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem bez bodu a bez vstřelené branky. Ve druhém kole krajského přeboru nestačil nováček na svém stadionu na mužstvo Lhoty, které v minulé sezoně soutěž vyhrálo.

"Opět se ukázalo, že to bude hodně těžká sezona. Ale to jsme věděli," ulevil si po utkání hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "V prvním poločase jsme soupeře do žádné vyložené šance nepustili, sami jsme měli asi dvě a v obou byl Standa Ježek. Jenže jednou mu střelu zblokoval obránce a pak včasným vyběhnutím zachránil hosty gólman. Oni pak rychle rozehráli, přenesli hru a jejich hráč propálil Rathouského. Potom jsme otevřeli hru a z brejku jsme inkasovali podruhé," popsal nejdůležitější okamžiky utkání trenér Sosnovský.
Branky: 59. Veliký, 65. Kudela. Rozhodčí: Vyhnal. ŽK: 2:1. Diváci: 100. Poločas: 0:0.
Slovan Lysá: Rathouský - Helmich, Švorba, Schneiberg (46. Veselý) - Vránek, D. Novák (59. Sosnovský), Kubín, L. Novák (46. T. Kříž), Matouš Brabec - Galovič (71. Hanke), Ježek (83. Kozdera).

Dobrovice - Lysá 3:0

Fotbalisty Slovanu Lysá nad Labem čekal v prvním kole krajského přeboru souboj dvou nováčků. Navíc proti silnému protivníkovi. Slovan na domácí Dobrovici nestačil a prohrál tříbrankovým rozdílem.
"Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany a spoléhat na nějaký brejk. To se nám dlouhou dobu dařilo a Dobrovici jsme nepustili do vyložené šance. Bohužel jsme ve 37. minutě neuhlídali nakrátko rozehraný roh a z následného centru si nejvýše vyskočil stoper Pečínka a domácí vedli. My jsme měli v první půli jen dvě střely z dálky, které nemohly brankáře ohrozit," hodnotil první poločas utkání hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Ve druhém poločase jsme chtěli co nejdéle vydržet bez inkasovaného gólu, ale už po osmi minutách jsme neuhlídali domácího kapitána Miškovského, který uklidil přihrávku svého bratra za záda bezmocného Rathouského. Poté jsme si vytvořili dvě obrovské šance, ve kterých byl Ježek, ale jedna jeho hlavička šla vedle a s druhou si poradil gólman. Domácí přidali pojistku pět minut před koncem, když centr z pravé strany dostal do sítě střídající Vajgl," popsal důležité momenty Sosnovský.
Výsledek ho nepotěšil, přesto bral porážku s nadhledem. "Hráčům nemohu vytknout snahu, zápas odmakali, ale na dobře hrající Dobrovici to nestačilo, vyhrála zaslouženě. Hráli jsme celkem dobře dozadu, vpředu nám chyběl klid ve finální fázi. Ale z našeho výkonu nemám špatný pocit," dodal po prvním utkání trenér lyského celku.
Branky: 35. Pečínka, 53. D. Miškovský, 85. Vajgl. Rozhodčí: Cílek. ŽK: 3:2. Diváci: 50. Poločas: 1:0.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Helmich, Švorba, Kubín, Schneiberg - Veselý (82. Hanke), Urban, T. Kříž (68. D. Novák), Vránek (65. Matěj Brabec) - Ježek (77. Sosnovský), Matouš Brabec.