Zápasy 2018-2019

JARO 2019

S o b o t a 1 5 . č e r v n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Sokol P Ě Č I C E 4 : 2 (0:1)

Sestava: Sosnovský - Helmich, Švorba, Kubín - Schneiberg ml. (19´- Novák David), Urban, Poborský Ondra, (69´- Zápotocký), Veselý, Novák Lukáš - Ježek,(79´- Kříž Jan), Kříž Tomáš

K poslednímu mistrovskému utkání jsme vzhledem ke zranění několika hráčů nastoupili v dosti oslabené sestavě. Největší problém byl na místě brankáře, kde jsou zraněni Rathouský i Šlingr a do branky se postavil trenér Sosnovský a nevedl si špatně, obdržené góly jdou spíše na vrub obrany. Dále chyběl i kapitán a nejlepší střelec Brabec a pro zranění nenastoupili Vránek a Hanke. I tak jsme dokázali získat vítězství i když jsme první poločas prohráli, ale hned v úvodní části druhé půle jsme výsledek rychle obrátili. Zápas se hrál již od 14:00 hodin za úmorného vedra, kdy teploměr ukazoval ve stínu 36 stupňů a na slunci bylo ještě o dost více. Tomuto počasí odpovídala i úroveň utkání, v kterém jsme měli míč většinou na svých kopačkách, soupeř se pozorně bránil a občas zahrozil z rychlého protiútoku. Začali jsme náporem a první šanci jsme měli v 3´ po rohu, skrumáž před brankou utnul rozhodčí odpískáním faulu na brankáře, 5´- Ježek hlavou zamířil míč brankáři, 6´- Lukáš Novák běžel sólo na gólmana, ale poslal mu jen "malou domů", 17´- Tomáš Kříž zakončil útok střelou a brankář vyrazil míč na roh, po jeho zahrání Lukáš Novák hlavou trefil z vrchu břevno, 24´- náběh Poborského vyřešil brankář pádem pod nohy a míč mu sebral, 33´- první šance soupeře nevyužita, 37.min. tentokrát již byli hosté úspěšní, Václav Novák utekl po pravé straně a prostřelil Sosnovského 0:1, 39´- slabá hlavička Kříže jen brankáři, 44´- soupeř nevyužil roh, 51.min. 1:1 centr Ježka zprava usměrnil Tomáš Kříž hlavou do branky, 52´-samostatnou akci zakončil Veselý z úhlu mimo branku, 53´- brejk soupeře vyřešil Sosnovský, 53´ - slabá střela Urbana brankáře neohrozila, 54.min.- Kříž vystihl špatnou rozehrávku brankáře přihrál míč Ježkovi a ten ho poslal do sítě 2:1, 57.min. - Ježek běžel sám na brankáře, který ho podrazil a nařízenou penaltu Kubín bezpečně proměnil 3:1, 59´- Lukáš Novák usměrnil přihrávku Veselého jen nad branku, 65´- šanci soupeře skvěle zmařil brankář Sosnovský, 66´- hosté zahráli roh a míč mířící do branky odkopl z lajny Helmich, 68´- střelu Kříže brankář nadzvedl nad břevno, 81.min. 4:1- Lukáš Novák využil a potrestal chybu brankáře při rozehrání, 82´- soupeřův roh odvrácen, 83´- brankář hostů hrál daleko mimo pokutové území a Honza Kříž se pokusil poslat míč do opuštěné branky, ale minul, 84´- samostatná akce Tomáše Kříže, ale v závěru mu brankář míč sebral, 88.min. 4:2 - neobsazený Hubač přízemní střelou k tyči snížil. Objektivně řídil rozhodčí Ducký, který udělil soupeři 5 žlutých karet, naši hráli bez napomínání.

Tímto vítězstvím jsme si udrželi druhé místo, což je nejlepší umístění v I. A třídě od roku 2000-01, kdy jsme byli na 4.místě. V zápasech hraných doma jsme obsadili 2.místo a venku jsme na 1.místě. Nejlepším střelcem mužstva je kapitán Matěj Brabec s 15 brankami se dělí ve skupině B o 4 a 5.místo.

N e d ě l e 9 . č e r v n a :

M u ž i A : FC V L A Š I M B - Slovan L Y S Á A 3 : 3 (2:1) penalty 3:4

Sestava : Šlingr - Schneiberg ml.,(81´- Zápotocký), Švorba, Kubín - Vránek, (27´- Helmich), Urban, Poborský, Brabec, Veselý, (86´Sosnovský), - Kříž Tomáš, Ježek

Předposlední mistrovský zápas jsme odehráli na hřišti soupeře, který usiluje o šanci na postup do krajského přeboru, alespoň z druhého místa a jeho snahu jsme mu zkomplikovali. Po špatném výkonu a nečekané předchozí porážce na domácím stadionu s Úvaly, jsme tentokrát podali velice dobrý výkon. O plný bodový zisk nás připravili rozhodčí, kteří i v průběhu celého utkání "tlačili" domácím a dvě minuty před koncem zápasu nám neuznali regulerní gól. I tak je výsledek úspěchem a vrátili jsme se na druhé místo v tabulce. Z průběhu zápasu jehož začátek vyšel lépe domácím, kteří se ujali v 9.min. vedení 1:0 brankou Jandy, posilou z druholigového mužstva, ten dostal míč za naši obranu a přehodil vybíhajícího Šlingra.Z vedení se domácí neradovali dlouho, v 14.min. vhazoval Schneiberg aut, Kubín hlavou míč prodloužil na Ježka, který rovněž hlavou vyrovnal na 1:1.

Vedení vrátil domácím v 34.min. Motyčka, který po několika chybách našich hráčů dostal přihrávku a z hraniční ofsajdové pozice překonal našeho brankáře - 2:1 a tímto výsledkem skončil i první poločas. Druhý poločas jsme zpřesnili hru, hráli jsme trpělivě zezadu a využívali jsme možnosti k protiútokům a přineslo to úspěch. V 65.min. centr Veselého, Ježek hlavou přizvedl míč Schneibergovi a ten rovněž hlavičkou vyrovnal na 2:2. A to ještě nebylo vše. Hned v 66.min. po obdržené brance a rozehrávce ze středu hřišti domácí ztratili míč a náš útok odvrátili na roh, který rozehrál Brabec a přihrál volnému Poborskému na velkém vápně a ten prostřelil přehuštěné velké vápno -2:3. Domácí tato branka nezlomila a snažili se o zvrat což se jim, po našich několika chybách při bránění, částečně podařilo a v 74.min. Matzner hlavou vyrovnal na 3:3. Soupeřově snaze o vstřelení vítězné branky jsme odolávali a naopak v 88.min. střídající Sosnovský poslal míč do domácí branky, kterou však rozhodčí, po nesprávně signalizovaném ofsajdu, neuznal. Následovaly dohady a výsledkem byli jen dvě žluté karty pro naše hráče. Skóre se již do konečného hvizdu nezměnilo a tak následoval penaltový rozstřel. První pokus domácí proměnili, ale náš úspěšný exekutor Brabec, tentokrát zklamal, druhý pokus domácích "ligistovi" Jandovi brankář Šlingr likvidoval, Švorba srovnal na 1:1, třetí pokus domácích opět Šlingr zmařil a náš Kubín se nemýlil, další dva pokusy domácí proměnili a rovněž naši střelci Sosnovský a Zápotocký domácího brankaře překonali a upravili rozstřel na 3:4 a tak zní i konečný výsledek. Za odvedený výkon si tentokrát všichni naši hráči zaslouží pochvalu. Zápas řídil rozhodčí Ježek, který po většinu zápasu " připískával" domácím, žluté karty 3:5.

Č t v r t e k 3 0 . k v ě t n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - SK Ú V A L Y 1 : 5 (1:2)

Sestava: Šlingr - Kubín, Švorba, Helmich, (67´ Schneiberg ml.), Vránek, Urban, Brabec, Poborský Ondra, (59´Novák Lukáš), Veselý, (80´- Kozdera), Novák David, (46´Kříž Tomáš), Ježek, (77´Zápotocký)

Utkání se soupeřem, který je na předposledním místě a jeho záchrana v soutěži je již jen teoretická, naši hráči hodně podcenili a urazili i štěstí a to se od nás odvrátilo. Hosté se ujali v úvodu zápasu vedení a zjistili, že nemáme svůj den, ztratili respekt a byli po celé utkání herně lepší a i střelecky úspěšní a zaslouženě si odvezli tři body a uštědřili nám na domácím hřišti ostudného "bůra"! Po výkonu v utkání minulého kola, na hřišti vedoucího mužstva Kosmonos, zahráli tentokrát všichni naši hráči hluboko pod svůj průměr. Přihrávky byly nepřesné a soupeř je snadno zachytával a stejné to bylo i s odraženým míčem. Jak zápas probíhal: již ve 3.min. se soupeř ujal vedení, centr po zemi brankář chytil, ale míč neudržel ani dva naši hráči ho neodkopli a toho využil Vít a bylo to 0:1. V následující minutě Veselý trefil náruč brankáře, 6´-asistent rozhodčího "pustil" jasný ofsajd soupeře, ale zakončení mířilo mimo branku, 8´- pokus Vránka pod břevno brankář likvidoval, 12´- šance soupeře míč minul branku, 15´- pokus hostí brankář Šlingr zmařil, 22.min. - Úvaly zahráli přímý kop zprava z hranice pokutového území, odkopnutý míč dostal na nohu nabíhající Kalafut a z 22 m trefil šibenici 0:2. Pak jsme se vzpamatovali, získali jsme převahu a měli i několik nadějných akcí: 24´- přihrávka Ježkovi do běhu, ale brankář vyběhl a byl u míče dříve, 25´- Ježek hlavou mířil na brankáře, 31´- Brabec z přímého kopu trefil hráče ve zdi, 39´- Ježek hlavou přehodil brankáře, ale míč skončil navrchu na síti, 42.min. 1:2 - Ježek byl faulován a rozhodčí nařídil penaltu, kterou Brabec bezpečně proměnil. Ve druhém poločase místo pokusu o obrat výsledku, jsme hned v jeho úvodu dvěma hrubými chybami umožnili soupeři přidat další góly. A bylo hotovo, na zvrat jsme již neměli a naopak jsme ještě jednou inkasovali. Jak probíhal druhý poločas: 49.min. 1:3 Vít, po zaváhání obrany ve vápně, prostřeli brankáře na bližší tyč a stejný hráč v 51.min. potrestal náš nedůraz při bránění v pokutovém území a zvýšil na 1:4, 54´- Brabec z přímého kopu mířil jen brankáři, 57´ - rohový kop jsme nevyužili, 66´- vyloučen Kubín, po zbytečné druhé žluté kartě, za kritiku rozhodčího, 69´ - střela Brabce brankáře nepřekvapila, 72´- soupeřův přímý kop z 25 m výborně vyrazil brankář Šlingr, 74.min. neobsazený Kalafut běžel sám na brankáře a šanci proměnil 1:5 ! Soupeř si do konce zápasu překvapivé vítězství pohlídal, my jsme nevyužili v 80´roh a v 87´ Kříž překopl branku. Rozhodčí Doubravka výsledek neovlivnil a udělil nám čtyři žluté a jednu červenou kartu, soupeře napomínal dvakrát.

Na závěr hodnocení zápasu trenérem Sosnovským v nymburském deníku : "Zápas se nám hrubě nevydařil a je to velká ostuda! V zápase nám nevyšlo vůbec nic. Úvaly byly po celý zápas jednoznačně lepší a předčili nás ve všech činnostech. Byl to nejhorší výkon za mého působení v Lysé. Zcela jsme znehodnotili body z Kosmonos."

Zlobil se lyský kormidelník. "Chtěl bych se omluvit za tým fanouškům, byli jsme zcela odevzdaní. Vůbec jsem kluky nepoznával."

S o b o t a 2 5 . k v ě t n a :

M u ž i A : SK KOSMONOSY - Slovan LYSÁ 1 : 1 (0:1) penalty 1:2

Sestava: Rathouský, (89´Šlingr) - Kubín, Švorba, Helmich - Vránek, Urban, Brabec, Poborský Ondra, Veselý, (85´Kříž Tomáš), - Novák David, ( 74´Novák Lukáš), Ježek, (89´Sosnovský)

Na hřišti soupeře, který chce postoupit do krajského přeboru, jsme jeho snahu zkomplikovali, když jsme mu sebrali dva body a snížili tak i náskok v tabulce v náš prospěch. Skvěle nám vyšel začátek utkání, už ve 2.minutě jsme šli do vedení 0:1, kdy se nádherně trefil z osmnácti metrů levačkou Ježek. V šesté minutě měl další obrovskou šanci Veselý, ale nedal. Domácí jsme tím dokonale zaskočili a ti se snažili hlavně o útoky po stranách, ale na jejich hru jsme byli připraveni a v obraně, v čele s brankářem Rathouským, jsme hráli bezchybně. Domácí jsme tak nepustili do žádné vyložené šance. Druhý poločas se hra nikterak nezměnila a soupeř marně dobýval naši branku. Vyrovnat na 1:1 se jim podařilo v 64.min, z pokutového kopu , který proměnil Böhm. Pak měli domácí ještě dvě velké šance jít do vedení, obě skvělými zákroky zneškodnil brankář Rathouský. Nejprve v 78´ skvělým zákrokem likvidoval hlavičku k tyči a v 80´ včasným vyběhnutím mimo pokutové území a odkopem v pádu při kterém se zranil (asi natažený sval). Ještě chvíli zůstal v brance, ale když to vypadalo na penaltový rozstřel, vystřídal ho náhradní brankář a vedoucí mužstva Venda Šlingr. Domácí mohli ještě v nastavení rozhodnout o vítězství, ale z přímého kopu za vápnem, těsně minuli branku. A šlo se na penalty a jejich průběh popsal hrající trenér Sosnovský: " To jsem snad ještě nezažil. Jako první s přehledem proměnil Brabec, druhou poslal Švorba pouze do břevna, třetí Kubín překopl branku, čtvrtou trefil Vránek spojnici a pátou už Lukáš Novák uklidil do sítě. Domácí dali pouze jedinou ve druhé serii, jinak všechny ostatní chytil dvaapadesátiletý Šlingr" kroutil nevěřícně hlavou trenér a pokračoval: "Odehráli jsme výborné utkání po taktické stránce, kluci si sáhli na dno svých sil. Skvěle zachytal Rathouský, výborný zápas odehrál Ježek, Který dal branku a vyhrál téměř všechny hlavičkové souboje. Hrdinou zápasu je ale jednoznačně vedoucí mužstva a náhradní gólman Venda Šlingr. Chytit čtyři z pěti penalt se jen tak nevidí. Taky kluci v kabině vyvolávali jeho jméno". Rozhodčí Vyhnal udělil domácím dvě a našim hráčům pět žlutých karet.

S o b o t a 1 8 . k v ě t n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - SK R E J Š I C E 1 : 0 (0:0)

Sestava: Rathouský - Vránek, Švorba, Kubín - Novák David, Urban, Brabec, Poborský Ondra, Veselý, (87´ Zápotocký)- Sosnovský, (76´ Novák Lukáš), Ježek, (90´Kříž Jan)

V utkání 26.kola jsme vydřeli těsné vítězství v zápase s velice dobrým soupeřem. Hosté měli hlavně v prvním poločase více ze hry, dobře kombinovali a připravili si i několik slibných brankových příležitostí, které však díky pozorné hře v obraně a skvělému výkonu brankáře Rathouského neproměnili. Druhý poločas byl již vyrovnaný a v závěru jsme rozhodli o našem dalším vítězství. Z průběhu utkání, které jsme začali dobře a v 2´- po rohu Švorba nedoklepl do branky polovysoký centr, 4´-nehlídaný Ježek z hranice velkého vápna mířil na rohový praporek, pak začal přebírat iniciativu soupeř a v 7´ brankář Rathouský včasným vyběhnutím a pádem pod nohy soupeře zabránil gólu, 11´- vyložená šance hostů, neobsazený hráč z malého vápna poslal míč vedle branky, 16´- Brabec z dálky prověřil pozornost brankáře, 18´- náš útok zastaven pro ofsajd Ježka, 24´- Švorba z přímého kopu z pravé strany do náruče brankáře, 26'-další "tutovka" soupeře neobsazený hráč z 10 m netrefil branku, 29´- odvrácen závar před naši brankou po dvou rozích za sebou, 31´- centr z přímého kopu prodloužil Ježek hlavou jen brankáři, 35´- Vránek po našem rohu hlavou vedle, 37´- výborný zákrok brankáře Rathouského, polovysokou střelu vyrazil, 44´- soupeřovu chybu při malé domů jsme nevyužili. Druhý poločas zahájil Veselý střelou nad branku, 48´- pokus Brabce vyrazil brankář na roh, 58'- Vránek usměrnil hlavou rohový kop vedle, 59´-samostatný brejk soupeře skvěle vyřešil brankář Rathouský, 65´- útok Sosnovský - Ježek brankou neskončil, 67- další "loženka" hostů, z dvou kroků netrefil poloodkrytou branku, 69´- soupeřův brankář neudržel míč po střele Brabce a spoluhráč ho odkopl do autu, 71´- po rohu zmatek před brankou hostí zakončil David Novák střelou mimo branku, 73´- centr z přímého kopu prodloužil Kubín hlavou, ale brankáře nepřekvapil, 74´- po brejku soupeře vyrazil Rathouský míč na roh a po jeho zahrání skrumáž před brankou vyřešen odkopem, 78´- po přímém kopu Brabce prodloužil Kubín z dálky a brankář vyrazil na roh, 83.min.- nejprve Ježek z dobré posice mířil do brankáře, který vyrazil balon na roh a po jeho zahrání, ze skrumáže před brankou, Ježek trefil na lajně Davida Nováka od něho se míč odrazil k bráchovi Lukášovi, který ho přiklepl Kubínovi a ten bombou pod břevno rozhodl - 1:0. Závěr zápasu jsme si již vítězství dokázali ohlídat, ale objektivně lze říct, že si soupeř zasloužil alespoň remizu. Slušně hraný zápas dobře řídil rozhodčí Brožek, který udělil našim hráčům dvě a soupeři jednu žlutou kartu.

N E D Ě L E 1 2 . k v ě t n a :

M u ž i A : AFK S E M I C E - Slovan L Y S Á 1 : 3 (1:0)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Švorba, Kubín, Vránek, (82´- Sosnovský) Urban, Brabec, Poborský Ondra, Veselý, (46´- Novák David), Ježek, (90´- Novák Lukáš), Kříž Tomáš , (76´-Zápotocký)

Derby utkání se soupeřem z druhého břehu Labe, kterému se v letošním ročníku nedaří a bojuje o udržení v soutěži, se nepodařilo získat potřebné body ani tentokrát. V prvním poločase byl náš výkon špatný, nedokázali jsme si přihrát a míč jsme převážně jen nakopávali. Domácí tak měli více ze hry, ale dokázali ji zúročit pouze ke vstřelení jedné branky. Po důraznější trenérově poločasové domluvě v kabině se naše hra zlepšila a výsledkem bylo obrácení výsledku. Úvodních dvacet minut druhé půle jsme soupeře zatlačili a po hodině hry, jsme během dvou minut šli do vedení. I v další části jsme průběh utkání hlídali, vstřelili jsme další gól, který však pro signalizaci ofsajdu nebyl uznán. V poslední minutě zápasu jsme však třetí branku vsítili a odvezli jsme si všechny body. Nejzajímavější minuty utkání: 3´- domácí zahráli přímý kop a tečovaný míč těsně minul naši branku, 36´- naše první nebezpečná akce Brabec zakončoval útok lobem přes brankáře, který míč vyrazil a dobíhající Veselý ho vrátil na branku, kde jej domácí zablokovali, 38´- útok Semic míč dostal za obranou domácí Jareš, ale z úhlu branku netrefil, 43.min. 1 :0 Švarc z přihrávky za obranu bez přípravy vystřelil a míč se od tyče odrazil do branky, 59.min. 1:1 Ježek hlavou usměrnil centr Kubína do sítě, 61.min. 1:2 David Novák úspěšně zakončil podle golmana společný útok s Tomášem Křížem, 65´- domácí Cáska běžel sám na našeho brankáře, který střelu vyrazil a dorážka letěla mimo branku, 77´- míč z hlavy Ježka skončil v domácí brance, ale rozhodčí pro sporný ofsajd branku neuznali, 90.min. 1:3 - Brabec proměnil penaltu nařízenou za faul na Sosnovského. Rozhodčí Němeček udělil domácím dvě žluté karty a nám čtyři.

S o b o t a 4 . k v ě t n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Pšovka M Ě L N Í K 2 : 0 (1:0)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., (51´- Kříž Jan), Švorba, Helmich - Kodeš, (63´Sosnovský), Kubín, Brabec, Novák David, Veselý - Kříž Tomáš, Vránek

Za nevlídného, spíše "dušičkového" počasí, jsme odehráli další utkání s houževnatým soupeřem. K zápasu jsme nastoupili bez několika hráčů základní sestavy. Utkání bylo celkem vyrovnané, soupeř se představil jako běhavý a technický celek. My jsme hráli více nakopávané míče za jeho obranu, což se nám celkem dařilo a přineslo nám to i tři body za vítězství. Hosté hráli ve druhém poločase oslabeni o jednoho hráče, který byl po druhé žluté kartě v 44.min. vyloučen. Ani my jsme nedohráli s plným počtem hráčů, když v 88.min. uviděl Helmich za faul červenou kartu. Jak padly branky : 38.min. 1:0 - Brabec zahrál přímý kop a Vránek usměrnil míč hlavou do soupeřovy sítě. Hosté nevyužili v 82.min. vyloženou šanci k vyrovnání, překopli branku z malého vápna a v následující 83.min. přišlo fotbalové "nedáš-dostaneš", po útoku dvojice Veselý - Tomáš Kříž prostřelil brankáře a zvýšil na 2:0. Rozhodčí Paukert, mimo dvou červených karet udělil našim hráčům dvě a soupeři čtyři žluté karty.

S o b o t a 2 7 . d u b n a :

M U Ž I A : Z Á R Y B Y - Slovan L Y S Á 4 : 2 (0:1)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., (60 Helmich), Švorba, Kubín - Vránek, Poborský Ondra, Brabec, Urban, Veselý - Ježek, Kříž Tomáš, (74´Sosnovský)

Po dobrých výsledcích i výkonech v minulých zápasech jsme tentokrát narazili a prohráli na hřišti Záryb, když jsme v poločase o branku vedli. Ve druhém poločase jsme ale totálně selhali a dostali jsme čtyři góly. "Zápas se nám vůbec nevydařil. Domácí nás předčili v nasazení, důrazu i v kombinaci, uvedl trenér Sosnovský pro Nymburský deník. Domácí šli za vítězstvím od začátku zápasu a během dvaceti minut zahrávali deset rohových kopů, které jsme ubránily. Přesto jsme šli do vedení 0:1, Brabec v 30.min. proměnil penaltu za faul na Veselého. Ve druhém poločase jsme totálně selhali. Domácí hned v 46.min. srovnali na 1:1, trefil se Moravský a v 57.min. šli do vedení 2:1, úspěšný střelec byl Šašek, ještě v téže minutě Ježek vyrovnal na 2:2 a to bylo z naší strany vše. Pak již byli úspěšní jen domácí, v 68.min. Krulich na 3:2 a v 86.min. Šťovíček uzavřel na 4:2. Porážka mohla být ještě vyšší, v průběhu zápasu Švorba vykopával dvakrát míč mířící do prázdné branky. Vítězství domácích tak bylo zcela zasloužené. Rozhodčí Pálek udělil každému soupeři dvě žluté karty a Ondra Poborský ji v 86.min. viděl podruhé a tak jsme dohrávali s deseti hráči.

P á t e k 1 9 . d u b n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - FK Č Á S L A V "B" 1 : 1 ( 1:0) penalty 10:9

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Švorba, Kubín - Hanke, (87´Zápotocký), Poborský Ondra, Brabec, Veselý, Novák David - Ježek, (90+2 Helmich), Sosnovský, (79´ Kodeš)

Za slunného jarního počasí jsme, na Velký pátek dopoledne, předehráli těžké utkání22.kola s rezervou Čáslavi. Hosté nastoupili posíleni o šest hráčů z kádru divizního "áčka", které mělo tento víkend volno, předváděli rychlý kombinační fotbal a měli i častěji míč na svých kopačkách do mnoha šancí se však nedostali. My jsme tentokrát dávali těžko dohromady sestavu, když nám chyběli čtyřiomluvení hráči ze základu a utkání nás tak stálo hodně sil. Do vedení jsme se dostali již v 4.min. a soupeři jsme pak odolávali až do 88.min., kdy se mu podařilo vyrovnat.Když žádné mužstvo nedalo gól ani v pěti minutovém nastavení, následoval penaltový rozstřel, kde se rozhodlo až ve dvanácté serií. Úspěšnější jsme byli my a do tabulky si připíšeme dva body. Z průběhu utkání : 1´- brankář Rathouský nadzvedl míč nad břevno a zahrával se roh, 4.min. 1:0 - Sosnovský využil špatnou rozehrávku soupeřova brankáře, 12´- roh hostí odvrácen, 16´ - brankář Čáslavi byl u míče dříve než Ježek, 18´-"tutovka" hostů míčz třech kroků minul branku, 19´- pokus Davida Nováka těsně nad "šibenici", 27´- Brabec zahrál od pravé postranní lajny přímý kop, míč před brankou soupeře prolétl a nikdo netečoval, 36´- Ježek poslal balon hlavou do náruče brankáře, 40´- po rohovém kopu brankář Rathouský skvěle zasáhl, 54´- Hanke hlavou nedosáhl na centr Sosnovského, 57´- pokus Brabce bez přípravy nad břevno, 61´- nevyužili jsme roh a v 68´ soupeř rovněž ne, 71´ - volný Ježek ve vápně promáchl centr Hankeho, 75´- Ježek hlavou mířil do náruče brankáře, 77´- "tutovka" soupeře dorážený míč těsně minul branku, 83´- přímý kop hostů z 30 m likvidoval brankář, 88.min. - 1:1 nehlídaný Ronovský hlavou usměrnil míč do sítě po centru zprava, 90+2 - Brabec zahrál od pravé lajny přímý kop, ale jen do boční sítě. Zápas skončil nerozhodně a následovala "penaltová loterie", kterou úspěšně zahajoval Brabec a postupně byli z naší strany úspěšní Kubín, Švorba a Veselý, soupeř rovněž první čtyři pokusy dal, pátou střelu Zápotockého brankář likvidoval a po něm čáslavský Lebduška netrefil branku, pokračovalo se a následovaly úspěšné střely Davida Nováka a Schneibergai soupeř se rovněž trefoval, v osmé serií nedal Ondra Poborský a pokus Plíhala Rathouský likvidoval, dále se trefili Kodeš aHelmich, úspěšní byli i hosté. Uzavírali brankáři Rathouský a i soupeřův golmanbyli úspěšní. Začínalo se znova a rozhodnutí přišlo ve dvanácté seríi, Brabec se opět nemýlil astřelu Petrů brankář Rathouský vyrazil do břevna a od něho do hřiště. Pokutové kopy tak skončily 10:9. S přehledemřídil rozhodčí Voldán, který udělil našim hráčům dvě a soupeři tři žluté karty.

N e d ě l e 1 4 . d u b n a :

M u ž i A : SK Č E S K Ý B R O D B - Slovan L Y S Á 2 : 3 (1:1)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Švorba, Kubín - Hanke, Poborský Ondra, Brabec, Urban, Veselý, (75´- Kodeš)- Novák David, Kříž Tomáš, ( 80´- Sosnovský )

V zápase na hřišti nepříjemného soupeře jsme dokázali vybojovat těsné vítězství a udržet se i nadále v čele tabulky. Dvakrát jsme museli obracet výsledek, když jsme doplatili na naše vlažné vstupy do obou poločasů. Domácí začali lépe a prvních dvacet minut patřilo jim a ujali se i vedení. Hru jsme postupně vyrovnali a měli i mírně navrch a výsledkem byla vyrovnávací branku. Druhý poločas jsme začali opět ospale a doplatili jsme na to, soupeř šel znovu do vedení. Tato branka nás probudila, brzy jsme vyrovnali a pak se ujali nejen vedení, ale ovládli jsme i hru. Připravili jsme si několik slibných příležitostí ke vstřelení další branky, ale domácí je odvrátili a snažili se o brejky, které jsme dokázali likvidovat. Nejzajímavější minuty : 11.min. 1:0 po rohovém kopu David Novák ramenem usměrnil míč do vlastní sítě, 12´- šance domácích, míč těsně minul branku, 18.min. 1:1 - Hanke, po přímém kopu Brabce ze strany, prostřelil všechny hráče před brankou, 34´- David Novák zakončil samostatný útok střelou do brankáře. V úvodu druhého poločasu šance domácích, Kubín ztratil u postranní lajny míč, centr prolétl před naši brankou, ale nikdo ho netečoval, 50.min. 2:1 - brankář Rathouský včasným vyběhnutím odvrátil brejk domácích na roh a po jeho zahrání vrátil Michálek domácím vedení, Na vyrovnání se dlouho nečekalo, v 52.min. Brabec z přímého kopu trefil šibenici a vyrovnal na 2:2, 54´- Kubín likvidoval šanci domácích na malém vápně odkopem míče před dobíhajícím soupeřem, 57´- útok dvojice David Novák - Tomáš Kříž,druhý jmenovaný sám před brankářem zaváhal a ten mu míč sebral z nohy, 61´- opět akce dvojice Tomáš Kříž - David Novák a jeho střelu brankář vyrazil na roh, 62.min. 2:3 - David Novák po centru ze strany trefil hlavou břevno a odražený míč vrátil Švorba z metru hlavou do sítě, 66´- Brabec, z přímého kopu přes zeď, těsně minul branku, 80´- Kodeš centroval od postranní lajny a soupeř ukopl míč nabíhajícímu Davidovi Novákovi, 87´- útok dvojice David Novák - Sosnovský zakončil střelou těsně vedle. Rozhodčí Dvořák udělil domácím tři žluté karty a v 85.min. vyloučil Kohouta za urážky asistentů, naši hráči dostali jednu žlutou kartu.

S o b o t a 6.dubna :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Sokol L U Š T Ě N I C E 4 : 3 (2:2)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Švorba, Kubín - Hanke, (54´Sosnovský), Poborský Ondra, Brabec, Urban, Veselý - Novák David, Kříž Tomáš,(68´Kodeš)

V utkání, s houževnatým soupeřem, jsme dokázali těsně zvítězit a udržet se na prvním místě.Zápas měl dramatický průběh a vítězství jsme vydřeli, dvakrát jsme obraceli pro nás nepříznivý výsledek, kdy jsme svými chybami umožnili soupeři vstřelit branky. Začátek se nám nevydařil a hned v úvodní minutě jsme prohrávali 0:1- po nedůslednosti před naší brankou, kdyjsmeneodkopli míč soupeř to využil a Kopa hlavou po centru skóroval. Již v 8.min. bylo vyrovnáno na 1:1 Brabec obešel brankáře a dával do prázdné branky. V 11´zahrál soupeř roh, po jeho odvrácení se z rychlého protiútoků dostával do šance Kříž, soupeřův brankář byl však u míče dříve, 19´-po zaváhání obrany "tutovka"hostů, jejich hráč dorážel míč z třech kroků a minul branku, 25´- Urban zakončil akci "ragbyovou střelou" vysoko nad, 28´- Brabec vystřelil za vápnem jen do náruče brankáře, 30.min. 2:1 po rohovém kop prolétl míč vápnem k volném Křížovi a ten ho poslal do sítě, 33´- David Novák se uvolnil ve vápně, ale branku minul, 42´- Brabec se prokličkoval a trefil spojnici břevna s tyčí, 44.min. 2:2 Holčapek potrestal opět našichybu před brankou, když jsme neodkopli míč a vyrovnal "gólem do šatny". Ani vstup do druhé půle se nám nevydařil, v úvodu jsme nevyužili rohový ani přímý kop a naopak v 49.min. šel soupeř do vedení, u středové čáry jsme zbytečně přišlio míč a Myškovský úspěšně zakončil rychlý útok - 2:3, 54´- Kříž dostal centr před branku na "dlouhou nohu", 55´- hosté zahrávali zleva přímý kop od brankové čáry a po něm nevyužili ani roh, 58´- náš roh nevyužit, 60.min. 3:3 - Kříž byl rychlejší než vybíhající soupeřův brankář,66´- Sosnovský běžel sám na brankáře, ale neprostřelil ho a následoval roh, 68´- přímý kop hostů z půlkruhu za velkým vápnem do zdi hráčů, 72´- střelu Luštěnic z dálky do šibenice Rathouský vytlačil na roh, 75´-Kodeš poslal centr do vápna, ale David Novák z třech kroků minul branku, 77.min. 4:3 Sosnovský prostřelil brankáře, ten pakdostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen, soupeř tak dohrával s deseti hráči. Další šance přišly až v závěru utkání v 88´- Brabec z přímého kopu z 30 m trefil vnější tyč a soupeřův přímý kop v 89´ výsledek nezměnil. Bojovné, ale férově hrané utkání řídil rozhodčí Boček, z našich hráčů nebyl žádný napomínán a jen soupeřův brankář Řezáč viděl dvakrát žlutou za kritiku rozhodčího a byl vyloučen.

S t ř e d a 3 . dubna:

M u ž i A : MNICHOVOHRADIŠTSKÝ SK - Slovan LYSÁ 1 : 1 (1:1) penalty 1:4

Sestava : Rathouský - Schneiberg ml., Švorba, Kubín - Kříž Tomáš, (60´Sosnovský), Poborský Ondra, Urban, Brabec, Veselý - Novák David, Hanke, (85´Kodeš)

V odloženém utkání jsme na hřišti kvalitního soupeře hráli v normální hrací doběnerozhodně.Vydařil se nám opět následný penaltový rozstřel, který jsme přesvědčivě vyhráli. Získané dva body nás posunuly opět na průběžné první místo tabulky, když máme stejně bodů jako Divišov, avšak lepší skóre. Utkání bylo vyrovnané, bojovné, ale bylo v něm však hodně nepřesností. Oba soupeři dávali přednost nakopávání míče, před přízemní kombinační hrou, hrálo se tak většinou od jednoho pokutového území ke druhému a s minimem brankových příležitostí. Do vedení 0:1 jsme šli v 17.min., po přímém kopu Brabce uklidil míč do sítě David Novák. Domácí v 37.min. vyrovnali na 1:1 po hrubce naši obrany. Zápas nakonec dospěl k penaltám a nám se podařilo proměnit všechny pokusy. Naopak domácí byli úspěšní jen jednou. Průběh penaltového rozstřelu: první pokus Brabec proměnil 0:1, domácí srovnali na 1:1, ve druhé sériiŠvorba dal 1:2, pokus domácích brankář Rathouský chytil, ve třetích pokusech Kubín dal a náš brankář opět chytil střelu domácích a na závěr Sosnovský zahrál "panenkovsky" a uzavřel na 1:4. Je to naše druhé vítězství na penalty během pěti dnů. Slušněhrané utkání řídil rozhodčí Richard Svoboda i asistenti výborně. Žluté karty 1:1.

S o b o t a 3 0 . b ř e z n a :

M U Ž I A : Union Č E L Á K O V I C E - Slovan L Y S Á 2 :2 (0:1)- penalty 4:5

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Švorba, Kubín - Veselý, (81´Sosnovský), Vránek, Brabec, Poborský Ondra, Urban - Kříž Tomáš, (90´Hanke), Ježek, (53´Novák David)

Rozhodčí: Braunšveig, žluté karty 1:4, diváci : 150

Derby utkání, se soupeřem z druhého břehu Labe, skončilo v normální hrací době nerozhodně a tak následoval penaltový rozstřel, ve kterém jsme byli úspěšnější. Utkání mělo velmi dobrou úroveň a bylo od začátku do konce napínavé. Oba soupeři usilovali o výhru.

Nejzajímavější minuty utkání : 5´- přímý kop domácích vyrážel dvakrát brankář Rathouský, 7´- střela Kříže zblokována domácím hráčem, 12´- Vránek z dobré pozice překopl branku, 30´- domácí Kadeřábek běžel sám na branku, ale překopl ji, 33´- útok středem hřiště dvojice Kříž-Urban, který mířil do brankáře, 35´- šance domácích, Rathouský vyrazil míč na roh, 41.min. 0:1 - Ondra Poborský, neobsazený na malém vápně zakončil akci po centru Ježka a sklepnutí hlavou Vránka, 49´- volný Brabec z dobré pozice minul branku, 64.min. 1:1 - Pánek dostal kolmici středem hřiště a střelou k tyči vyrovnal, 67.min. 1:2- Vránek po centru Veselého od pomezní lajny, 70.min. 2:2 - Kadeřábek z pomocí teče našeho hráče vyrovnal, 78´- po autovém vhazovaní se propadl míč ke Křížovi, který však šanci promáchl, 83´- domácí Kadeřábak běžel sám na Rathouského, ale nepřekonal ho. Následoval penaltový rozstřel, který se rozhodl v náš prospěch v šesté serii. Z naší strany byli úspěšní Brabec, Vránek, Kubín, Sosnovský a Švorba, nedal Schneiberg ml. a tak jsme si připsali i bonusový bod.

S o b o t a 2 3 . března:

M u ž i A : Slovan L Y S Á - DOLNOBOUSOVSKÝ SK 3 : 0 (1:0)

Sestava: Rathouský - Schneiberg ml., Švorba, Kubín - Vránek, Poborský Ondra, Brabec, Urban, Veselý, (75´Sosnovský) - Ježek, (88´Kříž Jan), Novák David, (56´ Kříž Tomáš)

První jarní utkání na domácím hřišti, hrané za krásného slunečného jarního počasí, nepřineslo však mnoho pohledných fotbalových akcí. Hrálo se bojovně a převážně ve středu hřiště a zápas měl dva rozdílné poločasy. V první půli měl více ze hry soupeř, který lépe kombinoval a získával i většinu odražených míčů. Díky naši bezchybné obrané hře, se do brankových příležitostí nedostal a s centry, které mířili do vápna si brankář Rathouský poradil a dokázal udržet čisté konto. Ve druhém poločase jsme převzali herní iniciativu a výsledkem byli další dva góly. V závěru zápasu se hosté snažili alespoň zkorigovat výsledek, ale jejich snaha byla marná a tak jsme jim i s jednogólovým úrokem oplatili podzimní porážku 0:2. Nejzajímavější minuty: 1´- Vránek běžel sám na brankáře, slabá střela do jeho náruče, 3´- samostatný náběh Veselého, opět míč mířil do náruče golmana , 14.min.- Vránek překvapil brankáře střelou od pravé lajny a míč skončil v síti 1:0 v protějším horním rohu, 17´- hlavičku soupeře likvidoval náš brankář, 20´ - golman hostí vyběhl mimo vápno, odražený míč se dostal k Brabcovi, který mířil mimo prázdnou branku, 22´a 23´- střely soupeře vedle, 28´- David Novák z otočky na malém vápně trefil brankáře, 40´- pokus Brabce z dálky likvidoval brankář, 49´- po přímém kopu neudržel soupeřův brankář míč a Ježek ho doklepl do sítě, rozhodčí ukázal na střed hřiště, brankář však protestoval a sudí gól odvolal a nařídil odkop od branky za faul, 51´- samostatný únik Ježka, ten si však míč hodně předkopl a nebylo z toho nic, 55´- Ježek hlavou prodlužoval míč po přímém kopu, ale jen brankáři, 59´- Kubín po přímém kopu Brabce minul branku, 65´- jediná šance soupeře, sólový únik likvidoval Rathouský včasným vyběhnutím a skvělým zákrokem, 68.min. 2:0- střídající Tomáš Kříž, po přihrávce od Vránka proběhl do pokutového území, obešel brankáře a dával do prázdné, 71´- sólo Ježka zmařil vyběhnutím brankář, 83´- střela soupeře nad branku, 86.min.- Ježek využil chyby brankáře a zvýšil na 3:0, 87´- rohový kop hostí odvrácen, 89´- samostatný náběh na golmana, zakončil Kubín slabou střelou do jeho náruče. Rozhodčí Hes napomínal v každém mužstvu tři hráče.

S O B O T A 9 . b ř e z n a :

M u ž i A : Jawa D I V I Š O V - Slovan L Y S Á 2 : 1 (1:0)

Sestava: Rathouský - Kubín, Švorba, Vránek - Kříž Tomáš, (78´ Sosnovský), Poborský Ondra, (76´Zápotocký), Brabec, Urban, Veselý -Ježek, Novák David

Podzimní série dvanácti zápasů bez porážky skončila v prvním soutěžním utkání jarního kola těsnou porážkou. Hrálo se na nekvalitním hrbolatém hřišti a za silného větru. Průběh utkání byl vyrovnaný a domácí strhli vítězství na svoji stranu díky většímu důrazu. Vzhledem k začátku sezóny byl zápas hodně rozkouskovaný a to vlivem velkému počtu drobných faulů v průběhu hry. Zajímavé minuty: 2´- po rohovém kopu Ježek z malého vápna mířil nad branku, 22´- David Novák dostal centr do velkého čtverce a místo pokusu o střelu přihrával Ježkovi a tím byla akce zmařena, 42´- po našem dalším rohu Švorba hlavou usměrnil míč nad břevno soupeřovy branky, když to vypadalo, že poločas skončí bez gólů dostali se domácí v 45.min. při útoku do přečíslení a Jan Vondrák příčnou střelou překonal Rathouského 1:0. Druhý poločas jsme hráli proti větru, který ještě zesílil a prakticky jsme si, až na závěr zápasu žádnou šanci nevytvořili. Tak přišel trest v 72.min. 2:0 - soupeř podnikl útok po straně a Matěj Vondrák z úhlu prostřelil brankáře, 81´- brankář Rathouský skvělým zákrokem vyrazil míč letící k tyči naší branky. Kontaktní branku se nám podařilo zaznamenat až v 88.min., na 2:1 snížil David Novák, když mu před velkým vápnem Sosnovský přenechal míč a kličkou obešel brankáře. Domácí v závěru zdržováním a střídáním vítězství udrželi, avšak v tomto utkání jsme mohli nějaký bod získat. Rozhodčí Sránský , žluté karty 3:2.

PODZIM 2018

S o b o t a 1 7 . listopadu :

M u ž i A : Sokol P Ě Č I C E - Slovan L Y S Á 1 :2 (1:2)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Švorba, Vránek - Kříž Tomáš, (83´Růžička), Kubín, Brabec, Urban, Veselý,(87´Zápotocký) - Ježek, (89´Poborský Ondra), Novák David,(77´- Kozdera)

I v posledním mistrovském utkání podzimu jsme dokázali, na horké půdě v Pěčicích, těsně zvítězit. Vítězná série, která začala zápasem 4.kola, nebyla přerušena a toto bylo dvanácté utkání, kdy jsme neprohráli a jen třikrát remizovali. Zápas se hrál za slunečného, ale již chladného počasí a silného větru, který foukal od jedné branky ke druhé a stěžoval tak kontrolu míče. Domácí, kteří se nacházejí na chvostu tabulky, hráli bez respektu a utkání tak bylo celkem vyrovnané i když mnoho pohledných fotbalových akcí k vidění nebylo, byl to většinou boj. Pěčice začali náporem a v 5´vyrážel náš brankář míč mířící k tyči na roh, 8´- Brabec prověřil pozornost domácího golmana, ten byl připraven, 11´-David Novák z úhlu překopl branku a v 13´ zakončil Ježek rovněž přes .břevno, 17´-střela domácích letěla nad branku a jejich pokus v 21´mířil do náruče našeho brankáře, 22.min. 1:0 - domácí zahráli přímý kop z rohu hřiště, míč se doodrážel k volnému Čechovi a ten zajistil vedení, 23´- domácí odvrátili náš rohový kop, 24.min. 1:1 Brabec střelou z 35 m překvapil brankáře a míč po mírné teči skončil v jeho síti, 27´- přímý kop domácích z 38 m mířil do šibenice a náš s brankář vyrazil míč na roh, 37´ - na dlouhý nákop nabíhal Kříž, domácí brankář byl u míče dříve a odkopl ho, 39´- pokus domácích vyražen brankářem na roh, 42´- domácí nevyužili další roh, 44.min. - 1:2 pronikající David Novák byl v pokutovém území faulován a nařízenou penaltu Brabec bezpečně proměnil. Druhý poločas jsme hráli ze zajištěné obrany, hlídali jsme si výsledek a domácím jsme dovolili jen jednu brankovou šanci. My jsme měli několik slibných protiútoků ke vstřelení uklidňující branky, ale zůstaly nedotaženy. Zajímavé minuty: 49´- domácí brankář vyrazil míč z přímého kopu na tyč a ven z branky, 54´- Kříž svůj únik gólem nezakončil, 66´- David Novák napálil míč z hranice velkého vápna těsně vedle, 67´-"tutovka" domácích, míč těsně minul naši branku, 72´- zahráli jsme přímý kop z 40 m, domácí brankář míč neudržel, ale nikdo z našich hráčů nebyl nablízku, aby ho dorazil do sítě, 78´- soupeř zahrál přímý kop od postranní lajny, následnou skrumáž před naší brankou jsme vyřešili odkopem. Závěr zápasu jsme již zvládli a odvezli si další tři body! Objektivně řídil rozhodčí Šmejkal, žluté karty 2:3. Tento výsledek nám zajistil přezimování na 1.místě tabulky, za což patří poděkování všem hráčům, kteří v zápasech nastoupili a zvláště hrajícímu trenérovi Vendovi Sosnovskému a vedoucímu mužstva Vendovi Šlingrovi.

S o b o t a 1 0 . listopadu :

M u ž i A :_ Slovan L Y S Á - FC V L A Š I M B 0 : 0 (penalty 7:8)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Švorba, Vránek - Kříž Tomáš, (79´Růžička), Kubín, Brabec, Urban, Veselý - Ježek, Novák David, (66´Sosnovský)

V předposledním utkání podzimní části soutěže jsme hráli o první místo v průběžné tabulce a po jedenácté v řadě jsme neprohráli. Soupeř na nás ztrácel dva body, tento rozdíl se mu podařilo smazat a máme nyní tak stejně bodů a v čele jsme se udrželi jen díky lepšímu brankovému poměru (v denním tisku je to uváděno chybně, za vítězství v penaltovém rozstřelu se dle SŘ započítává jen jeden bod a žádná branka). Hosté, kteří nastoupili posíleni o Jandu, kapitána druholigového "áčka" začali náporem, který trval zhruba dvacet minut, potom se hra postupně vyrovnala. Bojovalo se tvrdě, většinou ve středu hřiště a brankových příležitostí bylo na obou stranách minimálně, žádné mužstvo nechtělo udělat chybu a obrany dominovaly. Hosté měli více ze hry a byli úspěšní v maření našich přihrávek i v zachytávání odražených míčů. V úvodních dvou minutách zahrával tři rohy, které jsme ubránili, 9´- po brejku Janda přehodil vybíhajícího brankáře Nováka, ale Urban míč doběhl a před brankovou čárou vykopl, 21´- Ježek usměrnil centr hlavou pod břevno, brankář připraven, 29´- zahráli jsme dlouhý aut a míč se po dvojím prodloužení dostal k Ježkovi, ten těsně překopl branku, 33´- roh soupeře odvrácen, 35´a 39´- dva naše přímé kopy ze vzdálenosti kolem 40 m obrana hostů odvrátila. Úvod druhého poločasu jsme začali dobře, v 46´- chtěl Kříž patičkou překvapit brankáře, ale trefil ho, 48´a 51´- dva rohové kopy soupeřovu branku neohrozili, 52´- rychlý útok hostů včasným vyběhnutím likvidoval brankář Libor Novák, 58´-slabá střela Ježka jen do náruče brankáře, 64´- velká šance soupeře, brankář Novák vyběhl mimo pokutové území, míč špatně odkopl, zmocnil se ho protihráč, ale překopl naši opuštěnou branku, 70´- další nevyužitá šance hostů, po malé domů a špatném odkopu brankáře, 73´- Sosnovský zahrál přímý kop od lajny asi z 35 m, brankář míč vyrazil, 76´- soupeřův roh odvrácen, 77´- Sosnovského brejk zmařen jeho podklouznutím a pádem, 78´- střela Vlašimi těsně vedle branky, 80´- naše největší šance, Ježek byl sražen v pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu, tradiční exekutor Brabec však poslal míč těsně vedle branky, 84´- závar v našem pokutovém území vyřešen odkopem míče, 88´- pěkný zákrok našeho brankáře na přízemní centrovaný míč. Zápas skončil bez branek a následovaly penalty a soupeř rozhodl o vítězství 8:7 v desáté serií. Ve střelbě se tak vystřídali všichni hráči, kteří byli ve hře mimo brankářů. Z našich nedali : Sosnovský, Švorba a Růžička a tento desátý pokus rozhodl. Rozhodčí Kvasnička utkání zvládl a žluté karty udělil nám tři a soupeři čtyři. Hráno před slabší diváckou návštěvou.

N e d ě l e 4 . listopadu :

M u ž i A : SK Ú V A L Y - Slovan L Y S Á 2 : 6 (1:3)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Švorba, Vránek, Kubín - Kříž Tomáš, Brabec, (82´ Poborský Ondra), Urban, Veselý - Ježek, (57´Novák David), Sosnovský, (71 Růžička)

K utkání na hřišti posledního mužstva jsme přistoupili odpovědně, neboť jsme si byli vědomi, že nás nečeká nic lehkého, domácí nutně potřebují body. Zápas jsme zahájili náporem a první šanci měl již v 3´Ježek z otočky trefil tyč, v 4.min. byl Sosnovský uspěšnější, získal odražený míč a po samostatném náběhu dal brankáři "jesličky" a vedli jsme 0:1. Domácí se však nesložili a v 10.min. po rychle rozehraném přímém kopu Vít ze 30 m prostřelil vše co stálo míči v cestě a vyrovnal na 1:1. Po této brance se hra vyrovnala a trvalo to až do 24.min. kdy po akci se Sosnovským vystřelil Ježek na branku a Tomáš Kříž tečoval do sítě 1:2. Po této brance jsme opět měli mírně navrch a hned v 25´Brabec z hranice velkého vápna mířil těsně nad branku, 32.min. 1:3 přetažený roh, k míči se dostal Švorba a napodruhé ho poslal do sítě a uzavřel poločasový výsledek. Druhý poločas byl hrán za naší výrazné převahy a mohli jsme vstřelit i více gólů, několik šancí zůstalo neproměněno. V 52´ měl po rohovém kopu šanci Ježek, ale "koník" po jeho "placírce" trefil břevno, 55.min. 1:4 Brabec z přímého kopu z úhlu překvapil brankáře a míč skončil u protější tyče v brance, 63.min. 1:5 Brabec technickou střelou zakončil útok s Davidem Novákem a v následující minutě Tomáš Kříž křížnou střelou přes celou branku zvýšil na 1:6. Domácí měli šanci v 65´když po brejku balon těsně přelétl naši branku, gólu se pak dočkali v závěru zápasu v 88.min. po naši chybě ve středu hřiště a špatném odkopu Novák snížil na 2:6. Toto vítězství bylo již desáté v řadě po sobě bez porážky, dvakrát jsme remizovali a vyhoupli jsme se do čela průběžné tabulky. Objektivně řídil rozhodčí Vlk, hráno sportovně bez záludností, žluté karty 1:1

Sobota 2 7 . ř í j n a :

M u ž i A : Slovan LYSÁ - SK KOSMONOSY 1 : 1 (0:1) penalty 2:4

Sestava: Šlingr - Schneiberg ml., Švorba, Kubín - Vránek, (46´Kříž Tomáš), Novák Lukáš, (70´Kozdera),
Brabec, Urban, Veselý, (63´Sosnovský) - Ježek, Novák David

I v osmém zápase v pořadí jsme neprohráli, avšak jen jsme remizovali a tentokrát nám nevyšel penaltový rozstřel o bonusový bod. Soupeř byl velmi kvalitní a bod musíme brát. Náš náskok v čele tabulky se tak zmenšil na jeden bod na Vlašim B a dva body na Kosmonosy. Utkání jsme začali dobře a již v 2´ prověřil Brabec střelou po zemi k tyči schopnosti soupeřova brankáře. Další slibnou šanci nevyužil v 7´ David Novák míč těsně minul branku. Hra se pak vyrovnala a od dvacáté minuty měli více ze hry hosté, kteří byli rychlejší a lepší i v kombinaci. V závěru prvního poločasu se i ujali vedení. Ve druhé půli se obraz hry mnoho nezměnil. My jsme postupně začali více otevírat obranu a Kosmonosy tak hrozily z brejků, ale další gól nedaly. Nám se naopak podařilo vyrovnat z penalty na 1:1. V závěru žádné mužstvo vítěznou branku nedalo a tak následoval penaltový rozstřel, který nám tentokrát nevyšel. Nejzajímavější minuty utkání: 2´- odražený míč napálil Brabec z velkého čtverce po zemi k tyči brankář z námahou kryl, 7´- David Novák z dobré posice těsně minul branku, 10´- soupeř zahrával roh, akce zastavena faulem na brankáře, 13´- útok hostí zakončen střelou na branku, 17´- Brabec z velkého vápna přestřelil branku, 23´- útok soupeře dvěma dobrými zákroky za sebou zmařil brankář Šlingr, 35´- Brabec z těžkého úhlu trefil jen boční síť branky, 40.min. 0:1- rychlý útok po pravé straně a zaváhání naši obrany využil Marek a křížnou střelou prostřelil vybíhajícího brankáře, do konce první půle zahrával soupeř dva rohy a my dva přímé kopy zhruba z 35 m. Ve druhém poločase měli v 55´ šanci hosté, slabá střela mířila na brankáře, 57´-přímý kop Brabce z 32 m likvidoval brankář, 59´- chyba naší obrany, hosté šanci nevyužili, 61´- brejk hostů zakončen střelou nad, 62´- přímý kop Brabce z 28 m, míč letěl nad břevno, 66´- brankář Šlingr chytil střelu po zemi, 67´- tentokrát jsme měli štěstí, míč se kutálel po brankové čáře od jedné tyče ke druhé a skončil v zámezí, 69´- Ježek z "tutovky" brankáře nepřekonal, 78´- pěkná přihrávka na rozběhnutého Kříže míč mu odskočil a vybíhajíci brankář ho sebral, 83.min. Sosnovský pronikal po levé straně do pokutového území vybíhající brankář ho podrazil a nařízenou penaltu Brabec proměnil 1:1. V závěru měla oba soupeři dva náznaky brankových příležitostí, ale bez využití. Tak následovala "penaltová loterie", která se nám tentokrát nepovedla, když slabé střely Švorby a Kříže brankář soupeře likvidoval, Brabec a Sosnovský byli úspěšní, Kosmonosy byli ve všech pokusech úspěšní a odvezli si zaslouženě bod navíc.Slušně hrané utkání řídil rozhodčí Zoufalý, žluté karty 3:2.

Sobota 2 0 . ř í j n a :

M U Ž I A : SK R E J Š I C E - Slovan L Y S Á 2 : 3 (0:0)

Sestava: Šlingr Václav - Schneiberg ml., Švorba, Helmich - Vránek, (77´Hanke), Novák Lukáš, Brabec, Kubín, Veselý - Ježek, (69´Kříž Tomáš), Novák David, (90´Sosnovský)

Serie utkání bez porážky, kterou jsme rozjeli ve 4.kole, se nepřerušila ani v 11.kole a na hřišti dlouholetého účastníka krajského přeboru jsme neprohráli osmý zápas za sebou! Tento výsledek nás vynesl na první místo tabulky, takové naše umístění bylo v I.A třídě naposledy v sezóně 1973/74. Vítězství je hodně cenné, domácí v jehož mužstvu hraje několik hráčů působících jako trenéři v mládežnické akademii SK Mladá Boleslav, potvrdili, že jsou silní v kombinační hře. Po většinu utkání měli i více ze hry, my jsme hráli "zezadu" a spoléhali na brejky. Stálo při nás i to potřebné štěstí, stoper Švorba třikrát zaskočil za brankáře a vykopl míč míříci do naši branky. Po nerozhodném prvním poločase nás v 53.min. poslal do vedení 0:1 Ježek, branku na 0:2 přidal v 71.min. David Novák. Pak jsme trochu polevili a soupeř toho využil v 77.min. Falta snížil na 1:2 a za dvě minuty Jaroš vyrovnal na 2:2. Když to vypadalo na penaltový rozstřel Tomáš Kříž nám vrátil v 88.min. Vedení 2:3. Domácí mohli ještě vyrovnat, střela Bělíka z přímého kopu jen o vlásek minula Šlingrovu branku. Rozhodčí Stehlík udělil domácím tři a nám dvě žluté karty.

Sobota 13.října :

Muži A : Slovan LYSÁ - AFK SEMICE 2:2 (1:1) penalty 5:4

Sestava: Novák Libor-Schneiberg ml. (46´Ježek), Švorba, Helmich - Vránek(81´Kříž Tomáš), Urban, Brabec, Kubín, Veselý - Novák David, (66´-Sosnovský), Novák Lukáš

Po dlouhých 43 letech jsme hráli derby se soupeřem z druhého břehu Labe, který sestoupil z krajského přeboru. Průběh utkání byl celkem vyrovnaný a remíza byla spravedlivá, penaltový rozstřel o bod navíc vyšel nám. Semice dvakrát vedli, ale nakonec si odvezli jej jeden bod. Začátek utkání byl hodně neurovnaný, byla spousta nepřesností na obou stranách. První půle byla naše a mohli jsme rozhodnout o vítězství, nevyužili jsme několik šancí: 3´-Vránek hlavou poslal míč těsně vedle,14´-útok bratrů Nováků na jednoho hráče hostů, David brankáře nepřekonal, 26´-Veselý hlavou minul branku, 29´-šanci Davida Nováka skvěle likvidoval brankář. Potom přišlo otřepané "nedáš-dostaneš" a v 40.min. se ujali Semice vedení 0:1, neobsazený Šimek, po našem špatném odkopu, dostal přihrávku před velkým vápnem a střelou k tyči po zemi, nedal brankáři šanci. Do konce první půle dokázal v 45.min. Brabec vyrovnat na 1:1, z přímého kopu obstřelil zeď a překonal brankáře. Druhá půle byla již vyrovnanější a obě mužstva se snažila utkání vyhrát. My jsme v úvodu této části hry, po přímém kopu, měli výhodu třech rohů po sobě, ale bez úspěchu, v 61´David Novák hlavou z kroku trefil brankáře a v následující minutě Kubín prodlužoval hlavou po přímém kopu mimo branku. Soupeř spoléhal na nebezpečné brejky a v 68.min. šel opět do vedení, Cáska zahrál přímý kop z 35 m, naše obrana míč neodvrátila a neobsazený Bříza ho poslal hlavou do sítě-1:2. Semice mohli přidat v 76´další gól, sólový náběh náš brankář zlikvidoval, v následující minutě běžel Ježek sólo na brankáře, míč si však hodně předkopl a vybíhající golman mu ho sebral. Vyrovnání zajistil v 80.min. Brabec padáčkem z hranice velkého čtverce poslal míč do horního rohu soupeřovy branky a vyrovnal na 2:2. V závěrečných minutách již gól nepadl a tak následovala "penaltová loterie". Naši střelci Švorba, Brabec, Sosnovský, Novák Lukáš a Kříž Tomáš byli úspěšní, za soupeře proměnili Bříza, Rychtařík, Holan a Švarc, čtvrtý pokus Cásky brankář Libor Novák likvidoval. Derby bylo hrané slušně a objektivní rozhodčí Smejkal udělil každému mužstvu jednu žlutou kartu.

Sobota 6 . ř í j na :

M u ž i A : Pšovka M Ě L N Í K - Slovan L Y S Á 1 : 4 (1:1)

Sestava : Novák Libor - Schneiberg ml, Švorba, Helmich - Vránek, Urban, Brabec, Kubín, (78´ Sosnovský), Veselý, (66´ Kříž Tomáš) - Novák Lukáš, Novák David

Šňůra vítězných utkání, nastartovaná ve 4.kole v derby s Čelákovicemi, se nezastavila ani na horké půdě mělnické Pšovky a po šesté za sebou jsme zvítězili. I když jsme neodehráli nejpovedenější utkání, tak tři body jsou naše. Utkání bylo až zhruba do šedesáté minuty vyrovnané, domácí bojovali a od dvacáté minuty nám i "zatápěli", zahrávali několik standartek, které jsme dokázali s námahou ubránit. Utkání jsme začali náporem, první střelecký pokus zaznamenal v 8´Brabec, brankář byl připraven. Vedení 0:1 zajistil v 11.min. David Novák, který po "uličce obranou" prostřelil brankáře. Vedení mohl zvýšit v 20´Veselý, ale brankář jeho pokus zlikvidoval a od té chvíle měli navrch domácí. V 29´ vyřešil náš brankář Libor Novák včasným vyběhnutím závar po rohovém kopu. Domácí vyrovnali na 1:1 v 37.min. na vápně neobsazený Chytil, po rychle rozehraném autovém vhazování se trefil k tyči. Soupeř pokračoval v náproru i po poločasové přestávce a zatlačil nás na naši polovinu hřiště. Zlomový moment přišel v 54´ hlavičku domácího hráče k tyči fantasticky vytěsnil brankář Libor Novák mimo brankové tyče. Z následného rohu se zrodil v 55.min. brejk, David Novák u postraní lajny vybojoval míč a přesným centrem našel Urbana, který nám vrátil vedení na 1:2. Tím jsme tlak domácích utlumili a získali kontrolu nad dalším průběhem zápasu a přidali i další góly. V 67.min. 1:3 Švorba z přímého kopu z 23 m trefil šibenici a další gól na 1:4, přidal v 79.min. David Novák, který vybojoval ve středu hřiště míč přihrál Urbanovi, který mu ho vrátil a poslal ho do domácí branky. V závěru už jsme si hlídali výsledek. Rozhodčí Bartůšek udělil jednu žlutou kartu domácímu hráči, my jsme hráli bez napomínání.

Sobota 2 9 . z á ř í :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - TJ Z Á R Y B Y 2 : 1 (1:1)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Švorba, Helmich - Vránek, Novák Lukáš, Brabec, Kubín, Veselý, (86´Hanke) - Kříž Tomáš, (63´Ježek), Novák David, (68´Sosnovský)

Po nevydařeném začátku soutěže, kdy jsme měli po třech zápasech jen dva body, jsme se rozjeli a řada našich vítězných utkání pokračuje a neskončila ani v pátém zápase. Doma jsme se utkali s těžkým soupeřem, kterého jsme v uplynulém ročníku neporazili, když jsme s ním doma remizovali a venku prohráli, tentokrát jsme dokázali zvítězit. Zápas měl zajímavý a celkem vyrovnaný průběh, v úvodu jsme měli dobrý nástup a i několik slibných, ale dobře nezakončených útoků. Hra se asi po patnácti minutách vyrovnala, náznaky šancí byly na obou stranách a v závěru jsme museli bránit těsné vítězství. Díky bojovnému a odpovědnému výkonu všech hráčů však zůstali tři body doma. Z průběhu zápasu: 5´- soupeř nevyužil přímý kop a stejně dopadl náš pokus v další minutě, 23´- přímý kop soupeře odvrácen, 24.min. 1:0 Tomáš Kříž dával do prázdné branky, po přihrávce Davida Nováka, 27´- rychlý útok po pravé straně Vránek odcentroval a David Novák hlavou orazítkoval břevno, 32´- Vránek chtěl přelobovat vybíhajícího brankáře, míč však skončil na síti branky, 33´- Veselý utekl a jeho centr před branku Tomáš Kříž promáchl, 28´- přímý kop soupeře ze 30 m odvrácen, 40.min. 1:1 sražená střela se odrazila k volnému Soukupovi, který poslal míč pod brankářem do sítě, 44´- Brabec z přímého kopu trefil zeď a odražený míč poslal Lukáš Novák hlavou nad. Na začátku druhého poločasu jsme se v 49.min. ujali vedení 2:1 David Novák dostal míč za obranu, obešel vyběhnutého brankáře a dával těsně k tyči do prázdné branky. Soupeř se pak snažil o vyrovnání, zahrával několik přímých kopů i rohů, ale jeho útoky končili na naší obraně a jeho střelecké pokusy mířili mimo branku. Pokud míč směřoval do branky, byl brankář Libor Novák připraven a skvěle zasáhl v 65 a 69 minutě. Naše brejkové útoky hosté odvrátili. Rozhodčí Žába řídil zápas objektivně a udělil našim hráčům tři a soupeři pět žlutých karet.

Neděle 2 3 . z á ř í :

M u ž i A : FC Č Á S L A V B - Slovan L Y S Á 2 : 6 (1:3)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Švorba, Helmich - Vránek, Urban, Brabec, Kubín, Veselý - Kříž Tomáš, (72´Novák David), Novák Lukáš, (79´Sosnovský)

Utkání se nám proti silnému domácímu B týmu, který nastoupil v silné sestavě se sedmi hráči z kádru divizního "áčka", vydařilo. Vycházeli jsme z poctivé defenzivy a využili nabídnuté brejky. Všichni naši hráči, kteří se v zápase vystřídali, podali výborný jak individuální tak i kolektivní výkon a výsledkem je výrazné vítězství. Nejzajímavější minuty: 1.min. 0:1 Vránek na dvakrát po centru Veselého zajistil vedení, domácí odpověděli v 10.min. 1:1 po brejku neobsazený Vančura poslal centrovaný míč do sítě. Vyrovnání s námi neotřáslo a dále jsme hráli svoji hru a již ve 13.min. jsme šli do vedení 1:2 Vránek hlavou usměrnil do branky centr Brabce z přímého kopu. V 20.min. zvýšil na 1:3 Švorba, po rohovém kopu napálil odražený míč přes celou branku do šibenice a byla to nejhezčí branka zápasu. V 35´ neproměnil svoji šanci Kříž, když jeho střelu bránící hráč zablokoval. I ve druhém poločase jsme pokračovali ve výborném výkonu a v 54.min. 1:4 Brabec po přihrávce Veselého přehodil brankáře. 57´- Kubín vybojoval na půlce míč a všiml si, že domácí brankář je daleko před brankou a nakopl míč, který přelétl nejen brankáře, ale i prázdnou branku. Další gól mohl přidat v 64´Kříž, ale své sólo ze strany na brankáře zakončil těsně vedle brány, další šanci nedal Veselý, kombinační útok zakončil pokusem obstřelit vybíhajícího brankáře, ale trefil ho do nohou. Další branku přidal v 82.min. David Novák, po útoku se Sosnovským zvýšil šajtlí na 1:5. Náš brankostroj zakončil v 84.min. Brabec, z rohu malého vápna prostřelil brankáře a zvýšil na 1:6. Poslední slovo měli domácí v 90.min. neobsazený Richard po rohovém kopu uzavřel výsledek na 2:6. Slušně hrané utkání dobře řídil rozhodčí Stádník, který napomínal v každém mužstvu jednoho hráče.

Sobota 1 5 . z á ř í :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - SK Č E S K Ý B R O D B 2 : 1 (0:1)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Švorba, Helmich - Kubín, Vránek, Urban, Brabec, Veselý (51´- Sosnovský) - Kříž Tomáš, Ježek

K zápasu proti soupeři s kterým se nám doma nedaří, oba dosud odehrané zápasy jsme s ním prohráli, nám chybělo pro zranění nebo z osobních důvodů několik hráčů. Avšak ti, kteří nastoupili, zahájili úvod utkání mohutným náporem a hosté mohli po pěti minutách prohrávat rozdílem dvou branek, ale koncovka vázla... Hned ve 2´ měl šanci Vránek, ale při samostatném úniku ze strany netrefil branku. Ve 4´ Brabec neproměnil penaltu, nařízenou za podražení Vránka, když brankář soupeře vystihli směr míče a vyrazil ho. Další šanci nedal v 7´ Urban, brankář vyběhl mimo vápno a tělem vyrazil balon na roh a úspěšně zasáhl i proti střele Kříže ve 12´. Náš velký nápor, který trval asi dvacet minut soupeř ubránil a postupně se hra vyrovnala a hosté začali hrozit z protiútoků a postupně hru vyrovnali a měli i brankové příležitosti. V 25´ skončil míč v naší síti, ale gól nebyl pro signalizovaný ofsajd uznán. Hosté pak měli výhodu třech rohů a v 42.min potrestali zaváhání naší obrany a Stejskal jim zajistil vedení 0:1. Šanci na vyrovnání jsme měli v poslední minutě první půle, ale zmatek před brankou hosté vyřešili odkopem míče. Druhý poločas začal obráceně než první a to náporem soupeře a v úvodní desetiminutovce zahrávali dva přímé kopy, když po jednom z nich se míč odrazil od břevna naší branky. Tlak jsme ubránili a naopak v 55.min. bylo srovnáno na 1:1- Ježek vypíchl míč obránci, který si přihrával s brankářem, přihrál nabíhajícímu Sosnovskému, který byl na hřišti pět minut a náběh na prázdnou branku s přehledem zakončil. Dále se hrálo ve středu hřiště, přitvrdilo se a byl to více boj než fotbal. Náznaky brankových příležitostí byly na obou stranách, nám ještě jednou pomohlo v 58´ po rohu břevno. Za zmínku stojí nevyužitá šance Kubína v 68´, kdy promáchl přihrávku na hranici velkého čtverce a v 76´výborně zakročil náš brankář. O vítězství 2:1 rozhodl v 82.min. zprava nabíhající Vránek, který dostal přihrávku Brabce od levé postranní čáry a prostřelil brankáře. V 88´ Brabcova střela z voleje byla sražena na roh a ani po jeho zahrání se výsledek již nezmněnil. Tak jsme nad dobře hrajícím soupeřem vydřeli tři body a zlepšili si i bilanci ze vzájemných utkání. Utkání řídil rozhodčí Dragoun, který byl při udělování žlutých karet přísnější na naše hráče v poměru 5:2.

Sobota 8 . z á ř í :_

M u ž i A : Sokol L U Š T Ě N I C E - Slovan L Y S Á 0 : 1 (0:0)

Sestava: Novák Libor - Novák Lukáš, Švorba, Helmich, Kubín - Urban, Brabec, (90´Poborský Jan), Poborský Ondra, (29´- Veselý), Vránek - Novák David,(64´- Kříž Tomáš), Ježek, (73´-Hanke)

Vítězství v utkání na soupeřově hřišti jsme dosáhli až v jeho samém závěru, kdy už trenéři přemýšleli o tom, koho poslat na penaltový rozstřel o bod navíc za remízu. Vítěznou branku vsítil v 90.minutě střídající Hanke, po přihrávce Urbana. Zápas neměl valnou úroveň a nebyl celkově pohledný, jeho průběh se odehrával většinou mezi šestnáctkami obou mužstev, s řadou faulů a fotbalových akcí bylo k vidění minimum. Velmi dobře zachytal náš brankář Libor Novák, když dokázal na soupeřově hřišti uhájit čisté konto. Tímto vítězstvím se nám podařilo umazat část bodové ztráty ze dvou nevydařených domácích zápasů v úvodu soutěže. Průběh utkání zhodnotil trenér Sosnovský, který tentokrát nenastoupil: "Důležité vítězství, ale fotbal to nebyl ke koukání. Byl to především boj mezi šestnáctkami. Nás podržel fantastickým zákrokem ve druhé půli Libor Novák. My jsme vytěžili z minima maximum. O výhře rozhodl po přihrávce Urbana střídající Hanke. Radost z výhry mi kazí zranění kapitána Ondry Poborského, který musel střídat pro zranění kolena". Utkání řídil rozhodčí Kosina, který udělil tři žluté karty domácím a nám dvě.

S o b o t a 1 . z á ř í :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Union Č E L Á K O V I C E 2 : 1 (1:0)

Sestava: Šlingr - Kubín, Novák Lukáš, Švorba, Helmich - Brabec, (90´- Schneiberg ml.),Urban, Poborský Ondra, Kříž Tomáš,( 65´ - Vránek ) - Novák David, Ježek, (73´- Sosnovský)

Další bodovou ztrátu jsme si v "derby utkání", se soupeřem z druhé strany Labe, nemohli dovolit. K zápasů jsme přistoupili odpovědně a hlavně zlepšeným i bojovným výkonem, proti minulým zápasům, jsme dokázali potřebné tři body získat. Utkání bylo herně vyrovnané, v prvním poločase měly převahu Čelákovice a ve druhé půli jsme převzali herní iniciativu my. Začátek zápasu patřil soupeři, který neproměnil již v 3´ tutovku, jejich hráč běžel sám na brankáře Šlingra, který ho skvěle vychytal a v další části hry nám pomohla branková konstrukce, od které se míč odrazil do hřiště. Soupeř tak svoje šance nevyužil a nám se podařilo jít do vedení 1:0 v 25.min. Brabec, střelou po zemi k tyči překonal brankáře.. Do konce první půle měli hosté dále mírnou převahu, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak naše vedení mohl v 36´ zvýšit Ježek, ale jeho střelu brankář nohou reflexivně vykopl. Druhý poločas jsme zahájili náporem a hned v 46´ šanci Davida Nováka odvrátil brankář na roh. Po jeho zahrání míč proběhl po brankové čáře a mířil k delší tyči do sítě, kde ho však se štěstím ze skrumáže odkopl soupeř. V 54´a 56´měl slibné šance David Novák, ale dobře chytajícího brankáře nepřekonal. A tak přišlo známé "nedáš-dostaneš" v 58.min. po rohovém kopu neobsazený Petr Homola hlavou vyrovnal na 1:1. Branka nás nesrazila, pokračovali jsme v tlaku a připravili jsme si další šance. V 60´ zahrál Brabec přímý kop a Ježek ho hlavou prodloužil, ale těsně minul branku, 62´- samostatný náběh zakončil Kříž pokusem o obstřelení vybíhajícího brankáře, který v poslední vteřině reflexivně rukou srazil míč mířící do branky, 64´- pokus soupeře po samostatné akci skončil slabou střelou do náruče Šlingra, 66´- Brabec těsně minul branku, 68´- slibná šance soupeře, ale hlavička šla do náruče brankáře. 71.min. 2:1 - Vránek z levé strany vystřelil, brankář míč vyrazil a David Novák ho doklepl do odkryté branky, 85´ - Urban poslal míč do soupeřovy branky, ale gól pro ofsajd nebyl uznán, 86´- hosté zahráli roh,který jsme ubránili a z rychlého protiútoku mohl potvrdit vítězství Kubín, ale slibnou šanci gólem nezakončil, v 88´ rohový kop hostů skončil odpískaným faulem na našeho brankáře a výsledek se již nezměnil. Rozhodčí Šefara řídil zápas objektivně, žluté karty 4:2.

S o b o t a 2 5 . s r p n a :

M u ž i A : SK D O L N Í B O U S O V - Slovan L Y S Á 2 : 0 (1:0)

Sestava: Šlingr - Vránek, Novák Lukáš, Švorba, Helmich - Veselý, (72´Sosnovský), Urban, Poborský Ondra, Kříž Tomáš , (60´Novák David) - Kubín, Ježek

V dalším mistrovském utkání jsme se utkali s nováčkem na náhradním hřišti v Dlouhé Lhotě, hřiště v Bousově se rekonstruuje. Po výborném závěru jarní části soutěže, se nám vstup do nového ročníku zatím nedaří a jiné to nebylo ani tentokrát. Zápas jsme začali velmi dobře, v úvodní půl hodině jsme měli výraznou převahu a vytvořili jsme si v ní několik velmi dobrých brankových příležitostí. Proměnit však některou ve vedoucí gól se nám nepovedlo ani z "tutovek", největší měl Kříž, který ze tří kroků překopl prázdnou branku a tak jsme na to opět doplatili. Vedení 1:0 se ujali ve 30.min. domácí z přímého kopu Koštíře, když si míč nalezl skulinu mezi hráči v pokutovém území a skončil v naší síti u brankové tyče. Herní převahu jsme měli dále až do konce prvního poločasu, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Druhý poločas byl již herně vyrovnanější, útoky se střídali z jedné strany na druhou a v zakončování byli opět úspěšnější domácí, Tomíček v 75.min. přidal branku na 2:0. Závěr zápasu pak mohl ještě zdramatizovat v 80´ Urban, ale z malého vápna gól nedal a tak jsme odjeli bez bodového zisku. K utkání jsme měli i malý počet hráčů, když na střídání byli připraveni jen dva (zranění i jiné zájmy).

Slušně hraný zápas řídil objektivně rozhodčí Filip, který udělil jen jednu žlutou kartu našemu hráči, domácí hráli bez napomínání.

S o b o t a 1 8 . s r p n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - Mnichovohradištský SK 1 : 2 (0:1)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Novák Lukáš, Švorba, Vránek, (64´Kříž Tomáš) - Veselý, Brabec, Poborský Ondra, Hanke, (46´Urban) - Kubín, Sosnovský

Zápas 2.kola jsme opět sehráli na domácím stadionu a nevydařil se nám, body za vítězství si odvezl ambicioznější soupeř. V prvním poločase jsme měli více ze hry, hosté dobře bránili a hrozili z rychlých brejků. Připravili jsme si několik slibných gólových šancí, které však dokázala obrana a velmi dobrý brankář hostů, několikrát i se štěstím, odvrátit. Do vedení však šel soupeř, který využil individuální chyby našeho hráče. Druhý poločas byli lepší hosté a měli i několik velmi dobrých příležitosti, ale výborně chytajícího brankáře Libora Nováka překonali jen jednou. Nám se podařilo vyrovnat, ale za dvě minuty opět vedl soupeř, naši obránci se spoléhali na ofsajd a doplatili jsme na to. Hosté si pak v závěru vítězství pohlídali a naše snaha o vyrovnání neměla úspěch. Z průběhu utkání: 5´- centr Hankeho dorážel Sosnovský míč sražen na roh, 9´-střela soupeře po zemi k tyči,brankář připraven, 12´- přímý kop Brabce z 28 m míč po zemi k tyči likvidoval brankář, 17´-sólo soupeřova hráče zakončeno střelou vedle, 22.min. 0:1 Nohýnek po "minele" našeho hráče běžel sám na brankáře a dal gól, 34´- střela Sosnovského trefila hráče soupeře na brankové čáře, 38´- po rohovém kopu zabránil brankář hostů skvěle reflexivně gólu, 41´- "trma-vrma" před brankou soupeře a míč mířící do branky bravurně vyrazil brankář, 48´- po rohovém kopu skončil míč v naši síti, branka pro ofsajd střelce neuznána, 52´- osamocený Veselý dostal míč na velkém vápně, ale na jeho střelu by byla nízká i branka na ragby, 54´- po rohu Vránek hlavou mířil nad branku, 62´-pokus Kubína sražen na roh, 66´- "tutovku" soupeře skvěle likvidoval brankář Novák,71´- po rohovém kopů soupeřův hráč hlavou vyrazil míč na brankové čáře, 76.min. 1:1 - po přímém kopu od lajny zleva se ve skrumáži nejlépe orientoval Kříž Tomáš a hlavou vyrovnal, ale ne na dlouho, 78´- 1:2 - Honc využil zaváhaní naši obrany, která spoléhala na ofsajd hráče hostů, naběhl si podle pravé lajny a po sólu na branku a prostřelil vybíhajícího brankáře, 80´- skvělý zákrok brankáře Nováka po soupeřově útoku, 81´- přímý kop Švorba hlavou míč do branky nedorazil, v závěru jsme zahrávali jeden a soupeř dva rohy bez ohrožení branky. Slušně hrané utkání řídil rozhodčí Hlavnička, který udělil našim hráčům jednu a soupeřovi dvě žluté karty.

S o b o t a 1 1 . s r p n a :

M u ž i A : Slovan L Y S Á - TJ Java D I V I Š O V 2 : 1 (1:0, 1:1)

po penaltách (penalty 3:1)

Sestava: Novák Libor - Schneiberg ml., Novák Lukáš, Kubín, Vránek - Veselý, Brabec, (83´ Kodeš), Poborský Ondra, Hanke - Novák David, Sosnovský

K úvodnímu zápasu nového soutěžního ročníku nám los určil soupeře, který nás v minulé sezóně dvakrát porazil. Tentokrát se mu to již nepodařilo, ale odvezl si však alespoň bod, který jsme za nevyužité šance v prvním poločase zbytečně ztratili. V našem mužstvu nastoupili tři noví hráči: zkušený brankář Libor Novák, když naši brankáři Rathouský a Šlingr dosud nedoléčili zranění, dále obránce Filip Vránek a vrátil se nadějný dorostenec Ondra Veselý. I tak jsme měli k utkání k dispozici úzký počet hráčů, když pět stabilních bylo omluvených, jsou na zahraničních dovolených. Nyní k vlastnímu průběhu zápasu. V prvním poločase jsme měli herní převahu a vytvořili si několik slibných šancí, hosté hrozili ojedinělými rychlými brejky, ale šanci neměli. První brankovou příležitost měl v 5´ Hanke, bránící hráč srazil střelu na roh, 9´- balon skončil v soupeřově brance, ale gól nebyl pro signalizovaný ofsajd uznán, 19´- Brabec z přímého kopu trefil soupeřova hráče ve zdi, 23´- zatím největší šance David Novák se probil v pokutovém území obešel i brankáře, ale míč z úhlu těsně minul u protilehlé tyče branku a skončil v autu, 26´-pohotovou střelu Sosnovského vyrazil brankář na roh, 29.min. 1:0 - Sosnovský hlavou umístil míč do sítě po přesném centru Poborského, 34´ Brabec z přímého kopu trefil tyč a míč se odrazil do rukou brankáři, 35´- brejk soupeře zažehnal Lukáš Novák, 36´- střelecký pokus hostů, míč letěl nad branku a v další minutě jejich rohový kop odvrácen, 40´-Kubín po rohovém kopu hlavou těsně vedle branky. Ve druhém poločase soupeř hru vyrovnal a měl i šance. Hned v úvodu se v 47´- David Novák dostal do sólového úniku na brankáře, soupeř ho však doběhl a zabránil mu v zakončení, následně v 48´- zahrávali hosté dva rohy, 53´ - střelu soupeře vyrazil brankář na roh, 58.min. 1:1 - Hanuš využil hrubé chyby brankáře Nováka s jmenovcem Lukášem a vyrovnal, 64´- dobrá hlavička Lukáše Nováka k tyči soupeřova brankáře nepřekonala, 67´-Brabec z přímého kopu mířil jen do zdi, 76´- David Novák šanci nevyužil, 78´- soupeř trefil břevno naši branky, 81´- centrovaný míč hráč Divišova z vyložené pozice poslal hlavou těsně mimo branku, 84´- střídající Kodeš po přímém kopu prodlužoval hlavou vedle branky, 88´- přímý kop Sosnovského odvrácen a následující brejk včasným vyběhnutím zlikvidoval náš brankář a stejně úspěšný byl i v další minutě. A tak utkání, které jsme mohli rozhodnout v prvním poločase, skončilo nerozhodně a následoval penaltový rozstřel, který se nám vydařil. Začínal soupeř a Vondrák dal - 0:1, Kubín vyrovnal na 1:1, pokus Rosypala brankář Novák likvidoval, Lukáš Novák byl úspěšný - 2:1, Hanuš překopl branku a stav se neměnil, Sosnovský byl úspěšný a zvýšil na 3:1, čtvrtou serií začínal soupeřův brankář Kopecký, ale brankáře Nováka nepřekonal, míč chytil a bylo hotovo. Bonusový bod tak zůstal doma. Slušně hrané utkání řídil objektivně rozhodčí Miroslav Vlk, který ukázal soupeři dvě žluté karty, my jsme hráli bez napomínání.

Nymburský deník

JARO 2019

Lysá - Pěčice 4:2

S velice úspěšnou sezonou se rozloučili vítězně a navíc udrželi druhé místo tabulky krajské I.A třídy. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem porazili doma Pěčice. V bráně musel zaskočit hrající trenér Václav Sosnovský.
"Do posledního zápasu jsme nastoupili značně oslabeni, pro zranění nemohl nastoupit kapitán Brabec, Vránek a ani gólmani Rathouský a Šlingr," načal hodnocení trenér Sosnovský, který musel zaskočit mezi třemi tyčemi. "V první půli jsme neproměnili tři velké šance a hosté svou šanci ano, a šli do vedení. Ve druhé půli se nám podařilo výsledek otočit. Hosté chvíli před koncem výsledek korigovali," popsal zápas Sosnovský. "Jsem rád, že už je konec. Máme hodně zraněných hráčů. Musím klukům poděkovat za výkony, které celou sezonu předváděli. Podařilo se nám vylepšit loňské umístění s minimální obměnou týmu," řekl kouč druhého celku tabulky.
Branky: 51. T. Kříž, 55. Ježek, 57. Kubín (z PK), 81. L. Novák - 39. Novák, 87. Hubač. Rozhodčí: Ducký. ŽK: 0:5. Diváci: 30. Poločas: 0:1.
Slovan Lysá: Sosnovský - Helmich, Švorba, Kubín, Schneiberg (19. D. Novák) - Veselý, L. Novák, O. Poborský (69. Zápotocký), Urban - T. Kříž, Ježek (79. J. Kříž).


Vlašim B - Lysá 3:3, na penalty 3:4
Byl to souboj o druhé místo tabulky fotbalové I.A třídy ve skupině B. A ten vyšel lépe mužstvu Slovan Lysá nad Labem. V normální hrací době skončilo utkání na půdě vlašimské rezervy nerozhodně 3:3, v penaltách opět čaroval veterán Václav Šlingr. Dvě penalty domácím ostrostřelcům lapil.
"Je to škoda. Ještě jsme dali v poslední minutě gól, ten nám ale rozhodčí neuznali," litoval po utkání hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
Hosté dotahovali. Když ale ve druhém poločase vsítili dvě branky během jediné minuty, byli o krok vpředu. Jenže vyrovnat se podařilo i rezervě Vlašimi. "Dva góly jsme domácím darovali, když jsme vyrobili dvě obrovské chyby. O první vyrovnání se postaral po dlouhém autu Ježek, o druhé pak po standardce Schneiberg. Poté vypálil z voleje Ondra Poborský a trefil se parádně. Jenže domácí nám dali ještě jeden ušmudlaný gól," popisoval gólové okamžiky lyský kormidelník.
Souboj o druhé místo tak není rozhodnutý. "Dva body z Vlašimi jsou hodně dobré. Domácí byli více na míči a ve druhém poločase měli tři obrovské šance," dodal Václav Sosnovský.
Branky: 9. Janda, 34. Motyčka, 74. Matzner - 14. Ježek, 65. Schneiberg, 66. O. Poborský. Rozhodčí: Ježek. ŽK: 3:5. Diváci: 130. Poločas: 2:1.
Slovan Lysá nad Labem: Šlingr - Schneiberg (81. Zápotocký), Švorba, Kubín - Vránek (27. Helmich), Urban, Brabec, O. Poborský, Veselý (86. Sosnovský) - T. Kříž, Ježek.


Lysá - Úvaly 1:5

Čtvrteční předehrávka víkendového kola krajské I.A třídy fotbalistům Slovanu Lysá nad Labem vůbec nesedla. Domácí tým, který je na druhém místě tabulky, prohrál na svém hřišti s předposledními Úvaly. Slovan schytal potupného bůra. Navíc přišel o vyloučeného obránce Kubína.
"Zápas se nám hrubě nevydařil a je to velká ostuda," nehledal výmluvy hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "V zápase nám nevyšlo vůbec nic. Úvaly byly po celý zápas jednoznačně lepší a předčily nás ve všech činnostech. Byl to nejhorší výkon za mého působení v Lysé. Zcela jsme znehodnotili body z Kosmonos," zlobil se lyský kormidelník. "Chtěl bych se omluvit za tým fanouškům, byli jsme zcela odevzdaní. Vůbec jsem kluky nepoznával," řekl po utkání trenér Sosnovský.
Branky: 42. Brabec (z PK) - 3., 50. a 52. Vít, 22. a 76. Kalafut. Rozhodčí: Doubrava. ŽK: 3:2. ČK: 66. Kubín (Lysá). Diváci: 100. Poločas: 1:2.
Slovan Lysá: Šlingr - Kubín, Švorba, Helmich (67. Schneiberg) - Vránek, Urban, Brabec, O. Poborský (59. L. Novák), Veselý (80. Kozdera) - D. Novák (46. T. Kříž), Ježek (77. Zápotocký).


Kosmonosy - Lysá 1:1, na penalty 1:2
Byl to souboj prvního s druhým. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem hráli v dalším kole u lídra z Kosmonos, kterého obrali o dva body. Utkání krajské I.A třídy skončilo po devadesáti minutách nerozhodně a pak rozhodly penalty. A v nich vynikl dvaapadesátiletý lyský gólman Václav Šlingr, který lapil čtyři pokutové kopy z pěti.
"Skvěle nám vyšel začátek utkání, už ve druhé minutě jsme šli do vedení, kdy se nádherně trefil z osmnácti metrů levačkou Ježek. V šesté minutě měl další obrovskou šanci Veselý, ale nedal. Domácí jsme tím dokonale zaskočili. Hrozili hlavně po stranách, ale na jejich hru jsme byli připraveni a v obraně v čele s Rathouským pracovali bezchybně. Domácí jsme nepustili do vyložené šance," popisoval průběh prvního poločasu hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
"Druhý poločas se hra nezměnila a domácí marně dobývali Rathouského svatyni. To se jim podařilo, když se trefil z penalty Böhm. Pak měli domácí ještě dvě velké šance jít do vedení, obě zneškodnil skvělými zákroky Rathouský. Bohužel se při druhém zásahu zranil a do branky musel jít Šlingr. Rozhodnout mohli domácí ještě v nastavení, ale z přímého kopu těsně za vápnem netrefili branku," vyprávěl Sosnovský.
A šlo se na penalty. "To jsem snad ještě nezažil. Jako první s přehledem proměnil Brabec, druhou poslal Švorba pouze do břevna, třetí Kubín překopl branku, čtvrtou trefil Vránek spojnici a pátou už Lukáš Novák uklidil do sítě. Domácí dali pouze jedinou ve druhé sérii, jinak všechny ostatní chytil dvaapadesátiletý Šlingr," kroutil nevěřícně hlavou trenér Lysé. "Odehráli jsme výborné utkání po taktické stránce, kluci si sáhli na dno svých sil. Skvěle zachytal Rathouský, výborný zápas odehrál Ježek, který dal branku a vyhrál téměř všechny hlavičkové souboje. Hrdinou zápasu je ale jednoznačně vedoucí mužstva a náhradní gólman Venda Šlingr. Chytit čtyři z pěti penalt se jen tak nevidí. Taky kluci v kabině vyvolávali jeho jméno," culil se lyský kouč Sosnovský.
Branky: 64. Böhm (z PK) - 2. Ježek. Rozhodčí: Vyhnal. ŽK: 2:5. Diváci: 80. Poločas: 0:1.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský (89. Šlingr) - Kubín, Švorba, Helmich - Vránek, Urban, Brabec, O. Poborský, Veselý (85. T. Kříž) - Ježek (89. Sosnovský), D. Novák (74. L. Novák). 

Lysá - Rejšice 1:0

Potřetí za sebou vyhráli a potvrdili tak, že patří do nejvyšších pater tabulky krajské I.A třídy skupiny B. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem si díky nejtěsnějšímu vítězství v dalším kole soutěže nad celkem Rejšic upevnili druhou příčku.
"První poločas patři jednoznačně Rejšicím, které měly více ze hry a vytvořily si nejméně tři velké gólové šance, ty ale neproměnily," hodnotil první poločas vítězného utkání hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "Druhý poločas se hra vyrovnala, Rejšice měly zase dvě obrovské příležitosti, ale jednou skvěle zasáhl Rathouský a druhou hosté netrefili prázdnou branku. My jsme měli také tři dobré šance, ale všechny pochytal Jíra. Rozhodnutí přišlo v 83. minutě. Po rohovém kopu se ve skrumáži nejrychleji orientoval Kubín a poslal míč pod břevno," řekl Sosnovský. "Výhra je hodně vydřená a šťastná. Hosté předvedli velmi dobrý výkon, byli po většinu zápasu lepší, ale o výhru se připravili sami neproměněnými šancemi," dodal lodivod Lysé.
Branka: 83. Kubín. Rozhodčí: Brožek. ŽK: 2:1. Diváci: 85. Poločas: 0:0.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Vránek, Švorba, Kubín - Veselý (87. Zápotocký), O. Poborský, Brabec, Urban, D. Novák - Ježek (90. J. Kříž), Sosnovský (76. L. Novák).

Semice - Lysá n. L. 1:3

Poprvé na jaře vedli, přesto zase prohráli a na jaře nezískali ani bod. Fotbalisté Semic, poslední tým tabulky krajské I.A třídy prohráli na svém stadionu okresní derby soutěže s celkem Slovanu Lysá nad Labem.

Domácí v poločase vedli nejtěsnějším rozdílem, ale po změně stran inkasovali třikrát a zbyly jim oči pro pláč. "Oni měli dvě šance a dali tři góly," nemohl porážku rozdýchat vedoucí semického mužstva Miroslav Čepelka. "Nedáváme šance, to je náš obrovský problém. Navíc jsme ve druhém poločase zase dostali dva góly během dvou minut. Troufám si tvrdit, že jsme kromě deseti až patnácti minut byli lepším týmem, ale nedáme gól. A to jsme šancí měli dost," litoval Miroslav Čepelka. "Z mého pohledu to bylo vyrovnané utkání, my jsme měli šance, hosté téměř nic. Minimálně na bod jsme měli a měli jsme ho získat. Na druhou stranu hosté když se dostali do šance, proměnili," uvedl po derby vedoucí semického mužstva.

Radost tak zavládla na lyské lavičce. Slovan získal další tři body. "První poločas byl oboustranně hrozný, my jsme neměli vůbec nic, domácí asi jednu šanci. A na konci prvního poločasu daly Semice úvodní branku. V poločase jsem musel zvýšit hlas, protože jsme si nedali přihrávku, všechno jsme jen nakopávali dopředu. Po pauze jsme jim dvacet minut nepůjčili balon a dali jsme dva góly," oddechl si hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Jenže pak jsme se vrátili ke hře z první půle. V posledních deseti minutách měli domácí dvě obrovské šance, které vychytal Rathouský. Výhru jsme pečetili z penalty. Náš výkon byl špatný, dobře jsme hráli jen dvacet minut. Ale důležité jsou tři body," dodal kouč Lysé.Branky: 43. Švarc - 59. Ježek, 61. D. Novák, 90. Brabec (z PK). Rozhodčí: Němeček. ŽK: 2:5. Diváci: 80. Poločas: 1:0.
AFK Sokol Semice: Zemánek - Novák, Bříza, Rychtařík (39. Kavka), Šimek - Švarc (76. L. Blažek), Cáska, Pavliš, Vavřík - Koštíř, Š. Jareš.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Schneiberg, Švorba, Kubín - Veselý (46. D. Novák), O. Poborský, Urban, Brabec, Vránek (82. Sosnovský) - Ježek (90. L. Novák), T. Kříž (76. Zápotocký).

Lysá - Pš. Mělník 2:0

V nejvyšších patrech tabulky I.A třídy se i nadále drží fotbalisté Lysé nad Labem, kteří doma porazili Pšovku Mělník.
"Utkání moc pohledné nebylo, hra se odehrávala ve středu hřiště a bylo málo vyložených šancí. Jsem spokojený s výsledkem, s hrou už to bylo horší. Směrem dozadu jsme pracovali velmi dobře, dopředu nám chyběla kvalita," řekl hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "V závěru byl vyloučený za ostrý zákrok Helmich," dodal kouč.
Branky: 38. Vránek, 83. T. Kříž. Rozhodčí: Paukner. ŽK: 2:3. ČK: 88. Helmich - 44. Mrvík. Diváci: 20. Poločas: 1:0. Lysá: Rathouský - Schneiberg (51. J. Kříž), Švorba, Kubín, Helmich - Kodeš (63. Sosnovský), Brabec, D. Novák, Veselý, Vránek - T. Kříž.

Záryby - Lysá 4:2

Po dobrých výkonech a výsledcích narazili. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem prohráli v dalším utkání krajské I.A třídy na půdě Záryb, kde ještě po prvním poločase o gól vedli. Ve druhém dějství ale totálně selhali a dostali čtyři góly.
"Zápas se nám vůbec nevydařil. Domácí nás předčili v nasazení, důrazu i kombinaci," nehledal výmluvy lyský hrající trenér Václav Sosnovský.
Jeho tým jako první udeřil, ale to bylo vše. "Sice jsme se dostali do vedení, po faulu na Veselého proměnil penaltu Brabec, ale druhý poločas jsme totálně selhali. Vítězství domácích je naprosto zasloužené, ve druhém dějství bylo všechno špatně," řekl kouč Sosnovský.
Branky: 46. Moravský, 57. Šašek, 68. Krulich, 86. Šťovíček - 30. Brabec (z PK), 57. Ježek. Rozhodčí: Palek. ŽK: 2:2. ČK: 86. O. Poborský (Lysá). Diváci: 120. Poločas: 0:1.
Slovan Lysá: Rathouský - Schneiberg (60. Helmich), Švorba, Kubín - Vránek, O. Poborský, Brabec, Urban, Veselý - Ježek, T. Kříž (74. Sosnovský).

Lysá - Čáslav B 1:1, na penalty 10:9

Jízda Slovanu Lysá nad Labem v I.A třídě pokračuje. Tým trenéra Václava Sosnovského získal další dva cenné body, když doma porazil v penaltovém rozstřelu fotbalisty čáslavské rezervy, která byla posílena o několik hráčů divizního áčka. Rozhodla až dvanáctá série penalt.
"Byl to pro nás těžký zápas. Hosté posílení o hráče áčka, která má o víkendu volno, předváděli rychlý a kombinační fotbal a nás to stálo hodně sil," řekl k utkání hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský, který dal jediný gól svého týmu. "Sestavu jsme dali dohromady na poslední chvíli a dva body bereme. Odolávali jsme do 88. minuty. V penaltové loterii jsme byli úspěšní, kdy jsme zvítězili ve dvanácté sérii," dodal kouč Lysé.
Branky: 4. Sosnovský - 88. Ronovský. Rozhodčí: Voldán. ŽK: 2:3. Diváci: 100. Poločas: 1:0.
Slovan Lysá: Rathouský - Schneiberg, Švorba, Kubín - Hanke (87. Zápotocký), O. Poborský, Brabec, Veselý, D. Novák - Sosnovský (79. Kodeš), Ježek (90. Helmich).


Český Brod B - Lysá 2:3

Utkání začali vlastním gólem, to je ale nepoložilo a opět ukázali svoji sílu. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem urvali další tři body v krajské I.A třídě, vítězství vybojovali na půdě českobrodské rezervy. A to i přesto, že prohrávali dokonce dvakrát.
"Čekali jsme těžké utkání a to se také potvrdilo," načal hodnocení hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "Dvacet minut se hrálo v režii domácích, kteří se ujali vedení. My jsme ale dokázali srovnat. Také do druhé půle vstoupili lépe domácí. Znovu to bylo po rohovém kopu, kdy se prosadil Michálek a Rathouský neměl šanci. Ale radost trvala domácím jen dvě minuty. Faul na Nováka potrestal výstavní trefou Brabec. Vítězný gól vstřelil Švorba. Jsou to velmi cenné body a domácí předvedli velmi dobrý výkon. Jejich hra neodpovídá postavení v tabulce," popisoval utkání kouč Lysé, jehož tým se vyhřívá na prvním místě tabulky.Branky: 11. vlastní D. Novák, 50. Michálek - 18. Hanke, 52. Brabec, 62. Švorba. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 3:1. ČK: 85. Kohout (Český Brod). Diváci: 20. Poločas: 1:1.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Schneiberg, Švorba, Kubín - Hanke, O. Poborský, Brabec, Urban, Veselý (75. Kodeš) - D. Novák, T. Kříž (80. Sosnovský).

Lysá - Luštěnice 4:3
Trenér Václav Sosnovský sice s výkonem svého mužstva spokojený nebyl, přesto jeho Lysá získala všechny body. V domácím utkání I.A třídy porazili fotbalisté Slovanu Luštěnice v divoké přestřelce.

"Podali jsme nejhorší výkon na jaře, přesto jsme dokázali zvítězit. Vůbec jsme nezvládli začátek zápasu a inkasovali hned v první minutě. Během prvního poločasu jsme dokázali stav otočit, ale v závěrečné minutě přišla další hrubá chyba a hosté vyrovnali," hodnotil první pětačtyřicetiminutovku hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Ve druhé půli jsme chtěli soupeře zatlačit, ale po brejku jsme inkasovali třetí branku. V posledních třiceti minutách se nám podařilo znovu skóre otočit," popsal zvraty v utkání kouč Lysé. "Vyrobili jsme velké množství chyba soupeř je dokázal potrestat. Ale náš výkon se mi i přes výhru nelíbil, myslím, že hráči soupeře podcenili a hráli trochu laxně," dodal Sosnovský.

Branky: 10. Brabec, 31. a 61. T. Kříž, 79. Sosnovský - 1. Kopa, 44. Holčapek, 50. Miškovský. Rozhodčí: Boček. ŽK: 0:1. ČK: 79. Řezáč (Luštěnice). Diváci: 60. Poločas: 2:2. 

Slovan Lysá n. L.: Rathouský - Schneiberg, Švorba, Kubín - Hanke (58. Sosnovský), O. Poborský, Brabec, Urban, Veselý - T. Kříž (68. Kodeš), D. Novák. 


M. Hradiště - Lysá 1:1, na penalty 1:4
A už jsou zase v čele tabulky. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem získali v dohrávce I.A třídy dva body na půdě Mnichova Hradiště a jsou první.
"V dohrávce jsme šli do vedení, když se po trestném kopu Brabce trefil David Novák. Domácí vyrovnali po hrubce obrany. Utkání bylo vyrovnané, ale bylo v něm hodně nepřesností. Zápas nakonec dospěl k penaltám a nám se podařilo proměnit všechny. Naopak domácí proměnili pouze jednu. Je to naše druhé vítězství po sobě na penalty během pěti dní," uvedl hrající kouč lyského mužstva Václav Sosnovský, který stvrdil dva body "panenkovským dloubákem"
Branky: 35. Radačovský - 17. D. Nováík. Rozhodčí: R. Svoboda. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Poločas: 1:1.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Schneiberg, Švorba, Kubín, Veselý - Hanke (85. Kodeš), O. Poborský, Brabec, Urban, T. Kříž (60. Sosnovský) - D. Novák.


Čelákovice - Lysá n. L. 2:2, PK 4:5

Hodně zajímavé utkání bylo k vidění v Čelákovicích, kde domácí Union hostil v dalším kole krajské I.A třídy v derby Slovan Lysá nad Labem. Hosté sice dvakrát vedli, ale domácí dokázali na obě branky odpovědět a zápas došel do penalt. V nich si pro sebe vzali druhý bod fotbalisté z Lysé nad Labem.
Pěkné akce, šance, výborné zákroky gólmanů, čtyři branky a navrch penaltový rozstřel. To vše utkání nabídlo. Opravdu se bylo na co dívat. A také obě strany přiznaly, že nerozhodný stav po devadesáti minutách je spravedlivý.
"V prvním poločase byla asi o trošku lepší Lysá, měla lepší pohyb a přehrávala nás uprostřed hřiště. Hosté měli dvě velké šance, ale to my také. Ve druhé půli jsme měli navrch my, Lysé asi trochu docházely síly. Měli jsme šance a v závěru jsme mohli rozhodnout. Kadeřábek šel sám na Rathouského, ale nepřekonal ho," uvedl čelákovický sekretář Milan Šikl. "Remíza je asi spravedlivá. Po změně stran jsme zlepšili pohyb, v poločase jsme přeskupili rozestavení a to nám prospělo. Bylo to kvalitní utkání, mělo velice slušnou úroveň," pochvaloval si Šikl.
Penalty vyzněly lépe pro hosty. "Poslední penaltu nedal Jirka Homola, nejzkušenější hráč. Překopl bránu asi o šest metrů," usmíval se čelákovický sekretář.
"Viděli jsme velice zajímavý zápas. Dvakrát jsme vedli, ale remíza je spravedlivá. Hrálo se nahoru - dolů a oba týmy chtěly strhnout vítězství na svoji stranu," řekl po utkání hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "V penaltovém rozstřelu už je to loterie a my dva body bereme. Odvedli jsme dobrý výkon. Chtěl bych vyzdvihnout výkon Filipa Vránka, který první gól připravil pro Poborského a druhý přidal sám," chválil lyského záložníka jeho trenér.
Branky: 64. Pánek, 70. Kadeřábek - 41. O. Poborský, 67. Vránek. Rozhodčí: Braunšveig. ŽK: 1:4. Diváci: 150. Poločas: 0:1.
Union Čelákovice: Petr Bařina - Matějka, J. Homola, P. Homola, Vacek - Pikous, Pavel Bařina - Kadeřábek, Pánek (90. Bílek), Kolovecký - Náhlovský (63. Filip).
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Schneiberg, Švorba, Kubín, Veselý (81. Sosnovský) - Vránek, Brabec, O. Poborský, Urban, T. Kříž (90. Hanke) - Ježek (53. D. Novák)


Lysá - D. Bousov 3:0
V minulém kole měli volno, nyní si dokráčeli pro tři body. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem porazili na svém stadionu v dalším díle I.A třídy borce Dolního Bousova.
"Bylo to velice fyzicky náročné utkání, které jsme zvládli," usmíval se po utkání hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
Začátek zápasu patřil domácím, kteří si vytvořili nadějné příležitosti a jednu využil Vránek. Od 25. minuty to byli hosté, kteří převzali iniciativu i střed hřiště, ale do vyložené šance se nedostali. Ve druhé půli měli hosté více ze hry. Domácí oživili útok výměnou Tomáše Kříže za Nováka a střídající hráč se po dvanácti minutách pobytu na hřišti gólově prosadil. Konečnou podobu výsledku dal šťastnou brankou Ježek. "Musím hráčům poděkovat za přístup k zápasu, někteří hráči si sáhli na dno. Někteří nastoupili se sebezapřením a odměnou jsou jim tři body. Pracovali jsme výborně do defenzivy a soupeře nepustili do žádné vyložené šance. Nutno podotknout, že Bousov byl v poli lepší," hodnotil zápas Sosnovský.
Branky: 14. Vránek, 68. T. Kříž, 86. Ježek. Rozhodčí: Hes. ŽK: 3:3. Diváci: 90. Poločas: 1:0.

Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Schneiberg, Kubín, Švorba - Vránek, O. Poborský, Brabec, Urban, Veselý (75. Sosnovský) - D. Novák (56. T. Kříž), Ježek (88. J. Kříž) 

Divišov - Lysá 2:1

Bez bodového zisku se vrátili fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem ze hřiště Divišova, kde sehráli premiérový zápas o mistrovské body v letošním roce. V utkání I.A třídy dali hosté jedinou branku až na konci a z těsné výhry se radovali domácí borci."Byl to spíše boj než nějaký líbivý fotbal," přiznal hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "My jsme si první poločas vytvořili tři dobré příležitosti, ale hlavička Ježka šla nad branku a Novák místo střely z malého vápna volil nesmyslnou přihrávku na obsazeného Ježka. Domácí tým se dostal k vážnějšímu ohrožení Rathouského branky v samém závěru poločasu a křižná střela domácího hráče se odrazila od tyče do sítě," popsal první půli kouč Sosnovský. "Ve druhé půli jsme museli hru otevřít a soupeř hrál na brejky. Jeden se mu vydařil a odskočil do dvoubrankového vedení. Nám se podařilo snížit až v závěru utkání, když se prosadil Novák. S bojovností svých hráčů jsem spokojený, horší už je to s produktivitou. Z těch šancí musíme skórovat, jinak to na bodové zisky stačit nebude," dodal kouč.
Branky: 45. J. Vondrák, 72. M. Vondrák - 88. D. Novák. Rozhodčí: Stránský. ŽK: 3:2. Diváci: 65. Poločas: 1:0.
Slovan Lysá nad Labem: Rathouský - Švorba, Kubín, Vránek - T. Kříž (78. Sosnovský), O. Poborský (76. Zápotocký), Brabec, Urban, Veselý - Ježek, D. Novák.

PODZIM 2018

Pěčice - Lysá 1:2

Parádní podzimní jízdu zakončili vítězstvím na půdě soupeře. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem získali všechny body na trávníku Pěčic a završili tak sezonu krajské I.A třídy tím nejlepším způsobem. Oba góly vítězného celku dal kapitán Matěj Brabec.
"Zápas byl vcelku vyrovnaný, domácí se dostali do vedení z rohového kopu, když odražený míč trefil k tyči Čech. Domácím vydržela radost pouhou minutu. Střela Brabce změnila směr a skončila u tyče domácí branky. Rozhodující branku vstřelil opět kapitán Brabec, který s přehledem proměnil penaltu za faul na Davida Nováka," řekl k prvnímu poločasu vítězného utkání hrající trenér lyského Slovanu Václav Sosnovský.
"Druhý poločas jsme vycházeli ze zajištěné obrany a nedovolili domácím pořádně vystřelit. Utkání se nám nepodařilo rozhodnout dříve, šance Nováka, Ježka i Brabce zůstaly nevyužity. Utkání se hrálo za silného větru a bylo to znát na úrovni utkání. Závěr jsme zvládli a máme důležité tři body," radoval se Sosnovský. "Chtěl bych klukům poděkovat za skvělý podzim," nešetřil chválou kouč Lysé.
Branky: 23. Čech - 24. a 44. Brabec (2. z PK). Rozhodčí: Šmejkal. ŽK: 2:2. Diváci: 60. Poločas: 1:2.
Slovan Lysá nad Labem: Libor Novák - Schneiberg, Švorba, Vránek, Tomáš Kříž (83. Růžička), Kubín, Brabec, Urban, Veselý (87. Zápotocký), Ježek (89. Ondřej Poborský), David Novák (77. Kozdera)


Lysá - Vlašim B 0:0, na penalty 7:8

Souboj o první místo krajské I.A třídy neměl vítěze. Tedy alespoň po devadesáti minutách. Utkání lyského Slovanu a rezervy Vlašimi skončil bez branek, bonusový bod si pro sebe v penaltovém rozstřelu urvali hostující fotbalisté. Lysá je se třiceti body nadále první, Vlašim B má stejně bodů.
"Do utkání o první místo vstoupili lépe hosté z Vlašimi a v šesté minutě měl obrovskou šanci Janda, přehodil vybíhajícího Nováka, ale Urban na brankové čáře stačil míč odkopnout. Domácí se do velké šance dostali ve třicáté minutě, když se ve skrumáži dostal míč k Ježkovi, ale jeho pokus skončil těsně nad brankou. Druhý poločas mnoho šancí nenabídl, obrany dominovaly a žádný celek nechtěl udělat chybu. Přesto mohli domácí utkání rozhodnout v osmdesáté minutě.
"Souboj obránce s Ježkem posoudil rozhodčí jako penaltový. Tradiční exekutor a kapitán Brabec ovšem tentokrát neproměnil, jeho střela se mezi tyče nevešla," řekl k rozhodujícímu momentu zápasu hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté. Byl to především boj o každý metr hřiště, plný ostrých zákroků na obou stranách. Hosté měli více ze hry, přesto jsme mohli vyhrát. Remíza je spravedlivá," uvedl kouč.
Slovan Lysá nad Labem: Libor Novák - Schneiberg, Švorba, Vránek, T. Kříž (79. Růžička), Kubín, Branec, Urban, Veselý, Ježek, D. Novák (66. Sosnovský).


Úvaly - Lysá 2:6

Byl to souboj dvou týmů z opačných pólů tabulky. A dopadl podle předzápasového očekávání. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem porazili v dalším zápase krajské I.A třídy poslední Úvaly, nastříleli jim šest branek.
Hosté rychle vedli, ale také dost rychle o vedení přišli. Jenže pak ukázali, proč jsou v nejvyšších patrech tabulky. "Do zápasu jsme vstoupili dobře a vstřelili vedoucí branku zápasu. Domácí dokázali vyrovnat z trestného kopu. První poločas jsme nehráli nejlépe, přesto jsme dokázali ještě dvakrát skórovat," nebyl s prvním poločasem úplně spokojený hrající trenér lyského Slovanu Václav Sosnovský, který otevřel skóre.
V prvním dějství vsítili hosté tři branky, stejnou porci si schovali i na druhou půli. "Druhý poločas už byl z naší strany mnohem lepší a během patnácti minut jsme utkání rozhodli," radoval se trenér Sosnovský.
Jeho tým je na prvním místě tabulky, před rezervou Vlašimi vede o bod, další bod ztrácí Kosmonosy.
Branky: 10. Vít, 88. Novák - 5. Sosnovský, 24. a 70. T. Kříž, 32. Švorba, 56. a 66. Brabec. Rozhodčí: Mir. Vlka. ŽK: 1:1. Diváci: 110. Poločas: 1:3.
Slovan Lysá nad Labem: Libor Novák - Schneiberg, Švorba, Vránek, Kubín, Tomáš Kříž, Brabec (82. Ondřej Poborský), Urban, Veselý, Ježek (57. David Novák), Sosnovský (71. Růžička).


Lysá - Kosmonosy 1:1, na penalty 2:4
Osm zápasů v řadě nepoznali hořkost porážky. Další bodík vyválčili fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem v domácím prostředí, kde hostili Kosmonosy. Utkání dvanáctého kola I.A třídy skončilo nerozhodně, dva body si pro sebe uzmuli po penaltovém rozstřelu hosté."Vstup do zápasu se nám vydařil a už ve druhé minutě musel gólman hostů zasahovat při nebezpečné střele Brabce. Další šanci promarnil D. Novák a pak začali hrozit hosté. Od dvacáté minuty měli více ze hry a když využili zaváhání naší obrany, šli do vedení," řekl hrající kouč Lysé Václav Sosnovský.
"Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. My jsme začali hru otevírat a Kosmonosy hrozily z brejků. Naštěstí pro nás žádný nedokázaly proměnit. V 83. minutě vyrovnal z penalty Brabec. V penaltovém rozstřelu se dařilo hostům, za Slovan selhali Švorba a Kříž. Soupeř podal velice kvalitní výkon a my musíme bod brát," uvedl Sosnovský.
Branky: 83. Brabec (z PK) - 40. Marek. Rozhodčí: Zoufalý. ŽK: 3:2. Diváci: 50. Poločas: 0:1.
Slovan Lysá: Šlingr - Schneiberg, Švorba, Kubín, Vránek (46. T. Kříž), L. Novák (72. Kozdera), Brabec, Urban, Veselý (64. Sosnovský), Ježek, D. Novák. 


Rejšice - Lysá 2:3

Neskutečná jízda lyských fotbalistů letošní I.A třídou pokračuje. Slovan zvítězil na půdě Rejšic, vítězný gól dal hostující Tomáš Kříž dva minuty před koncem.
"Je to pro nás hodně cenné vítězství. Věděl jsem, že Rejšice jsou silné v kombinaci a to se potvrdilo. Domácí měli po většinu zápasu více ze hry, my jsme chtěli hrát na brejky," vyprávěl po utkání hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "V první půli jsme měli čtyři obrovské šance, ale nedali jsme. Po naší vítězné trefě ještě zahrozili domácí, ale těsně minuli branku," řekl kouč Lysé.
Branky: 77. Falta, 79. Jaroš - 53. Ježek, 71. D. Novák, 88. T. Kříž. Rozhodčí:Stehlík. ŽK: 3:2. Diváci: 100. Poločas: 0:0. 

Lysá: Šlingr - Schneiberg, Švorba, Helmich - Vránek (77. Hanke), Kubín, Brabec, Lukáš Novák, Veselý - Ježek (69. T. Kříž), D. Novák (90. Sosnovský).


Lysá - Semice 2:2, pen. 5:4

Až penaltový rozstřel rozhodl o vítězi okresního derby krajské I.A třídy mezi celky Slovanu Lysá nad Labem a AFK Sokol Semice. V něm byli úspěšnější domácí borci a získali pro sebe dva body. Semice si odvezly bod.
Začátek byl hodně neurovnaný, k vidění byla vidět spousta nepřesností na obou stranách. Hostující fotbalisté v derby dvakrát vedli, ale nakonec se museli spokojit jen s bodem.
"V prvním poločase jsme měli více ze hry a mohli jsme utkání rozhodnout," zamyslel se hrající trenér Lysé Václav Sosnovský. "Vytvořili jsme si tři velké šance, ale neproměnili žádnou. Semice spoléhaly na brejky a po nedůrazném odkopu jeden využily. Nám se podařilo srovnat těsně před pauzou. Brabec z přímého kopu obstřelil zeď a Zemánek se jen ohlédl. Druhá půle už byla vyrovnanější, oba týmy chtěly vyhrát. Semice šly do vedení zásluhou Břízy, který si naskočil na centr a nikým neatakován nedal Novákovi šanci. Začali jsme hrát na riziko a tím se hosté dostávali k nebezpečným brejkům. Nám se podařilo vyrovnat v osmdesáté minutě. Brabec obloučkem přehodil gólmana a vybojoval alespoň penalty. My jsme proměnili všechny, za hosty selhal Cáska a tak máme bod navíc," popsal utkání kouč Sosnovský.
To semický vedoucí mužstva byl po zápase hodně kritický. "Bylo to naše nejhorší utkání v sezoně," ulevil si Miroslav Čepelka. "Bylo to vlažné z obou stran. My jsme vedli po krásné akci, to bylo v době, kdy jsme začali více útočit a domácí z toho byli špatní. Pak ale Lysá vyrovnala, to byl takový gól z ničeho. Ve druhém poločase jsme hru o dost zlepšili a dali jsme druhou branku. Měli jsme šance na to, abychom vedení pojistili třetí brankou, Holan šel sám na gólmana, ale nic jsme neproměnili. Zahozené šance nás mohou mrzet, protože domácí deset minut před koncem vyrovnali. Zase to bylo takové zbytečné, navíc se míč odrazil od tyče," řekl k zápasu vedoucí semického mužstva. Ale první půle byla z naší strany fakt špatná, nicméně vedení jsme měli uhájit. Celkově to byl divný zápas, jakoby se oba týmy bály sebe navzájem. Penalty my prostě neumíme, za celou dobu, co se kopou, jsme je vyhráli asi dvakrát a osmkrát odešli poraženi," kroutil nevěřícně hlavou Miroslav Čepelka.

Branky: 45. a 80. Brabec - 40. Šimek, 68. Bříza. Rozhodčí: Šmejkal. ŽK: 1:1. Diváci: 150. Poločas: 1:1.

Slovan Lysá: Libor Novák - Schneiberg (46. Ježek), Švorba, Helmich - Vránek (81. T. Kříž), Urban, Brabec, Kubín, Veselý - D. Novák (66. Sosnovský), Lukáš Novák.
AFK Sokol Semice: Zemánek - Novák (56. Kavka), Bříza, Š. Jareš, Rychtařík - Dzurko (63. Holan), Cáska, Šimek, Vavřík (84. L. Blažek) - Švarc, Horejc.

Pš. Mělník - Lysá 1:4
Tomu se říká krasojízda. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem vyhráli pošesté za sebou. Naposledy porazili v dalším zápase I.A třídy Pšovku Mělník na jejím trávníku.
"Neodehráli jsme nejpovedenější utkání, ale máme tři body," radoval se hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "Domácí podali velmi srdnatý výkon a byli do šedesáté minuty rovnocenným soupeřem. Začátek nám vyšel, v 10. minutě prostřelil brankáře David Novák a ve 20. minutě měl velkou šanci Veselý. Tu zneškodnil brankář a od té chvíle měli navrch domácí. Ve 37. minutě vyrovnal Chytil. Obraz hry se nezměnil ani po pauze a domácí nás přitlačili na naši polovině. Rozhodující moment přišel v 54. minutě. Hlavičku domácího hráče fantasticky vytěsnil mimo tyče Libor Novák, z následného rohu se zrodil brejk. David Novák obral obránce o míč, našel Urbana a ten vsítil vítězný gól. Domácím jsme tím sebrali vítr z plachet a my jsme se uklidnili. Pojistku přidal Švorba, čtvrtý gól David Novák. Dobře jsme hráli dvacet minut, pak jsme pětatřicet minut předváděli hodně profesorský fotbal a málem se nám to vymstilo. Naštěstí jsme zápas zvládli," uvedl Sosnovský.
Branky: 37. Chytil - 10. a 79. D. Novák, 55. Urban, 68. Švorba. Rozhodčí: Bartůšek. ŽK: 1:0. Diváci: 100. Poločas: 1:1.
Lysá: Libor Novák - Schneiberg, Švorba, Helmich, Vránek, Urban, Brabec, Kubín (78. Sosnovský), Veselý (66. T. Kříž), L. Novák, D. Novák.

Lysá - Záryby 2:1

Pět tříbodových vítězství v řadě vybojovali fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem v krajské I.A třídě. Naposledy porazili těsně Záryby.
"Věděli jsme o síle soupeře směrem dopředu, že mají velmi dobrý přechod do útoku. Ke konci jsme bránili výsledek, bylo to vyrovnané utkání a jsem rád, že jsme jej zvládli. Byl to velice těžký zápas," vyprávěl po utkání spokojený hrající trenér vítězného celku Václav Sosnovský.
"Vedoucí branku vstřelil Kříž po přihrávce Davida Nováka. O chvíli později jsme mohli vést o dva góly, ale hlavička D. Nováka orazítkovala břevno. Hosté chvíli před poločasem vyrovnali, sražená střela se odrazila v volnému Soukupovi a jeho střela prošla pod padajícím brankářem do sítě. Vítěznou branku dal David Novák, který si naběhl za obranu, obešel i vyběhnutého gólmana a uklidil míč do prázdné branky. Hosté měli tři velké šance, ale výborně zasáhl Libor Novák," popsal důležité momenty zápasu kouč Sosnovský.
Branky: 25. T. Kříž, 49. D. Novák - 41. Vytlačil. Rozhodčí: Žaba. ŽK: 3:5. Diváci: 80. Poločas: 1:1.
Slovan Lysá: Libor Novák - Schneiberg, Švorba, Lukáš Novák, Helmich - Vránek, Brabec, Kubín, Veselý (86. Hanke) - D. Novák (68. Sosnovský), T. Kříž (63. Ježek).


Čáslav B - Lysá n. L. 2:6
Další utkání odehráli fotbalisté Lysé nad Labem (I.A třída) proti Čáslavi B. Začátku se ujali hosté, gól dali v první minutě. Do konce prvního poločasu přidali hosté ještě dvě branky, domácí se trefili jednou. Druhá část utkání byla v režii hostů.
"Podali jsme výborný týmový výkon a musím pochválit všechny hráče. Než jsme se stačili posadit, tak jsme vedli zásluhou Vránka. Domácí srovnali po pěkné akci z pravé strany. Do vedení nás dostal opět Vránek, který si naskočil na centr Brabce. Ten se vrátil na místo činu po deseti letech, kdy tady hrál druhou ligu za Čáslav. Třetí gól přidal Švorba, který trefil odražený míč přímo ze vzduchu. Vymetl pavučiny domácí branky. Čtvrtou branku dal Brabec, když přehodil domácího brankáře. Pátou branku vstřelil střídající David Novák. Šestou branku přidal opět Brabec. Domácí korigovali v poslední minutě z rohu. Byl to poctivý výkon, vycházeli jsme z výborné defenzivy a využili nabídnuté brejky. Pro domácí je výsledek až příliš krutý, ale to někdy ve fotbale bývá," popsal zápas hostující trenér Václav Sosnovský.

Branky: 7. Vančura, 90. Richard - 1. a 13. Vránek, 20. Švorba, 54. a 83. Brabec, 82. Novák.ŽK: 1:1. Diváci: 50. Rozhodčí: Stádník. Poločas: 1:3.

Slovan Lysá nad Labem: Libor Novák - Schneiberg, Švorba, Helmich, Vránek, Urban, Brabec, Kubín, Veselý, T. Kříž (72. David Novák), Lukáš Novák (79. Sosnovský) 

Lysá - Český Brod B 2:1

Rozjížděli se pomaleji, teď už jsou na vítězné vlně. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem vyhráli potřetí za sebou. V dalším kole I.A třídy porazili na svém trávníku rezervu Českého Brodu. Nepoložila je ani branka těsně před poločasem.
"Chtěli jsme přerušit výsledkový neúspěch s tímto soupeřem. Minulou sezonu jsme oba zápasy prohráli a nevstřelili jsme ani gól," zavzpomínal hrající trenér Václav Sosnovský, který ve druhém poločase smazal jednobrankové manko. A tři body trefil pro domácí celek šest minut před koncem Vránek.
"Myslím, že o ten gól jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Jsem rád, že se střelecky prosadili hrající trenéři, když už klukům vykládám nějaká moudra v kabině," smál se dobře naložený kouč Lysé. "Jsem rád, že jsme zápas zvládli a podařilo se nám nahradit zraněného Ondru Poborského a bratry Nováky," uvedl Sosnovský.
Domácí zahrávali na začátku pokutový kop, ale Brabec nedal. Pak měla Lysá dvakrát štěstí při zakončení soupeře. Ten šel přesto do vedení po gólu hrajícího kouče Stejskala. Jenže domácí se nevzdali a po přestávce stav otočili.
Branky: 55. Sosnovský, 84. Vránek - 43. Stejskal. Rozhodčí: Dragoun. ŽK: 5:2. Diváci: 80. Poločas: 0:1.
Slovan Lysá: Libor Novák - Schneiberg, Švorba, Helmich - Veselý (51. Sosnovský), Urban, Brabec, Kubín, Vránek - T. Kříž, Ježek.


Luštěnice - Lysá 0:1

Díky brance střídajícího Hankeho z poslední minuty mohli slavit vítězství a další tři body do tabulky krajské I.A třídy. Fotbalisté Slovanu Lysá nad Labem porazili mužstvo Luštěnic na jeho trávníku nejtěsnějším rozdílem.
"Je to důležité vítězství, ale fotbal to ke koukání nebyl," pronesl po zápase kouč Lysé Václav Sosnovský. "Byl to především boj mezi šestnáctkami. Nás podržel fantastickým zákrokem ve druhém poločase Libor Novák. A vytěžili jsme z minima maximum. O výhře rozhodl po přihrávce Urbana střídající Hanke," popisoval důležité momenty utkání Sosnovský. "Radost z vítězství mi kazí zranění kapitána Ondry Poborského, který musel střídat pro zranění kolena," dodal lyský kormidelník.
Branka: 90. Hanke. Rozhodčí: Kosina. ŽK: 3:2. Diváci: 60. Poločas: 0:0.
Slovan Lysá: Libor Novák - Helmich, Lukáš Novák, Kubín, Švorba - Vránek, Brabec (90. J. Poborský), Urban, O. Poborský (29. Veselý) - Ježek (73. Hanke), D. Novák (64. T. Kříž).


Lysá - Čelákovice 2:1
Po derby mají vyrovnanou bilanci pěti bodů. V dalším kole fotbalové I.A třídy skupiny B na sebe narazily týmy Slovanu Lysá nad Labem a Unionu Čelákovice. Z těsného vítězství se radovali domácí borci, kteří se tak bodově na svého protivníka dotáhli.
Lepší výchozí pozici si pro sebe připravili domácí fotbalisté díky brance zkušeného Brabce z pětadvacáté minuty. Jenže hosté nesložili zbraně a po změně stran se jim podařilo dorážkou Petra Homoly srovnat. Jenže nerozhodný stav trval pouze jedenáct minut, kdy se Lysá radovala z druhé branky. Do listiny střelců se zapsal David Novák. A byl to gól rozhodující.
"Na začátku zápasu měli více ze hry hosté, nám chvilku trvalo, než jsme si zvykli na jiné rozestavení. Do vedení jsme šli zásluhou Brabce, který se levačkou trefil přesně k tyči," uvedl k prvnímu poločasu derby hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský. "Na začátku druhého poločasu jsme mohli pojistit naše vedení, měli jsme tři velké šance, ale nedali jsme ani jednu. A hosté z rohu srovnali. Výhru trefil David Novák, který dorazil vyraženou střelu Vránka," řekl Sosnovský.
Jeho tým už potřeboval nutně bodovat a dočkal se. "Po třech kolech jsme měli jen dva body a potřebovali jsme urvat další. To se povedlo, hráli jsme to, co jsme si řekli, a tři body jsou pro nás důležité. Podali jsme zatím nejlepší výkon v dosavadním průběhu letošní sezony," měl radost trenér Sosnovský.
"Byl to vcelku vyrovnaný zápas," prohodil po prohraném utkání sekretář čelákovického klubu Milan Šikl. "My jsme měli na začátku utkání tutovku, kdy jsme šli sami na brankáře, ale našeho střelce brankář Lysé vychytal. Lysá se z toho oklepala a začala hrát. Několik možností bylo k vidění na obou stranách, ale branka už nepadla. Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Vyrovnali jsme, ale pak jsme po chybě, kdy nám soupeř sebral rozehrávku, dostali druhý a rozhodující gól. Pak už jsme velkou šanci na vyrovnání neměli," popisoval důležité momenty utkání Šikl. "Nezopakovali jsme výkon z minulého týdne, ale na remízu jsme měli," přemýšlel čelákovický sekretář.
Branky: 25. Brabec, 71. D. Novák - 59. P. Homola. Rozhodčí Šefara. ŽK: 5:2. Diváci: 100. Poločas: 1:0.

Slovan Lysá: Šlingr - Helmich, Švorba, Lukáš Novák - T. Kříž (65. Vránek), Urban, Brabec (90. Schneiberg), O. Poborský, Kubín - D. Novák, Ježek (73. Sosnovský).

Union Čelákovice: Petr Bařina - Pavel Bařina, J. Homola, P. Homola, Filip (57. Buček) - Kolovecký, Matějka (83. Arazim), Sabol, Pánek - Vacek (76. Parůžek), Kadeřábek.


D. Bousov - Lysá 2:0
Start do sezony se fotbalistům Slovanu Lysá nad Labem nepovedl úplně dokonale. Ten si asi sami představovali jinak. Po třech kolech krajské I.A třídy skupiny B mají svěřenci hrajícího trenéra Václava Sosnovského na kontě jen dva body a to hráli dvakrát na svém stadionu. Ve třetím kole prohráli na půdě Dolního Bousova.

"Zápas jsme si prohráli v prvním poločase, kdy jsme měli tři velké šance, které jsme nedokázali proměnit," litoval po utkání zklamaný hrající trenér lyského mužstva Václav Sosnovský.
Tu největší měl Kříž, který ze tří metrů překopl téměř prázdnou branku. "Domácí šli do vedení z přímého kopu. Druhý poločas už tak vydařený nebyl a vytvořili jsme si dvě šance, ale Urban ani Ježek nemířili přesně. Domácí pojistili výhru deset minut před koncem," popisoval nejdůležitější okamžiky zápasu lyský kouč. "Hra v poli byla lepší než minulý zápas, ale rozhodla naše produktivita a domácí Koštíř, který byl rozdílovým hráčem," pochválil hráče soupeře Václav Sosnovský.

Branky: 30. Koštíř, 75. Tomíček.

Lysá: Šlingr - Vránek, Lukáš Novák, Švorba, Helmich - Veselý (72. Sosnovský), Urban, O. Poborský, T. Kříž (60. D. Novák) - Kubín, Ježek.


Lysá - M. Hradiště 1:2

Podruhé za sebou hráli fotbalisté Lysé doma, ale zase nevyhráli. V zápase I.A třídy nechali všechny body týmu Mnichova Hradiště.

"První poločas byl z naší strany slušný. Vytvořili jsme si tři velké šance, ale branku dali hosté. Ve druhé půli jsme se zbytečně uchýlili k dlouhým nákopům na útočníky a s odraženými míči si dokázali hosté poradit. Když jsme vyrovnali a zdálo se, že jsme se vrátili do zápasu, přidali hosté druhou branku," řekl hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "Z naší strany to nebyl dobrý zápas, doplatili jsme na neproměněné šance z první půle. Ve druhém byl soupeř lepší a vyhrál zaslouženě," přiznal kouč.

Branky: 76. T.Kříž - 22. Nohýnek, 78. Honc. Poločas: 0:1. Lysá: Libor Novák - Schneiberg, Lukáš Novák, Švorba, Vránek - Veselý (64. T. Kříž), Brabec, O. Poborský, Hanke (46. Urban) - Sosnovský, Kubín.


Lysá - Divišov 1:1, na penalty 3:1
Dva body na úvod sezony I.A třídy pro sebe získali fotbalisté Lysé, kteří vyhráli na penalty nad Divišovem.
"Start do sezony se nám povedl. Sice bereme dva body, ale jsme za ně rádi," byl spokojený hrající kouč Lysé Václav Sosnovský. "Po úvodní brance jsme měli dvě velké šance, ale Brabcův přímý kop zastavila tyč a sólo Davida Nováka také branku nepřineslo. Po velké hrubce L. Novaků se hostům podařilo vyrovnat. Musely rozhodnout penalty, my jsme proměnili všechny, hosté jednu. Musím kluky pochválit, všichni zápas poctivě odmakali," řekl trenér.
Branky: 29. Sosnovský - 58. Hanuš. Rozhodčí: Mir. Vlk. ŽK: 0:3. Diváci: 60. Poločas: 1:0. 

Slovan Lysá: Libor Novák - Schneiberg, Kubín, Lukáš Novák, Vránek - Veselý, Brabec (83. Kodeš), O. Poborský, Hanke - David Novák, Sosnovský.